Predavači

  • Andreja Bakula
    Andreja Bakula
    mr.sc.prof.psihologije

    Andreja Bakula od 2022. vlasnica je AB.PRO obrta za poslovne usluge, osnovavši ga nakon 28 godina intenzivnog rada sa ljudima i organizacijama u javnom i privatnom sektoru, preko 7.500 tisuća selekcijskih intervjua te konzultantskim angažmanima (OECD, ReSPA, SRCE) u svim područjima upravljanja i razvoja ljudskih potencijala te upravljanja EU projektima.
    Kao trenerica vodila je edukacije iz područja: upravljanja radnim učinkom, procesa zapošljavanja, analize opisa poslova, planiranja potreba izobrazbe, zbrinjavanja zaposlenih, strateškog upravljanja ljudskim potencijalima te upravljanja promjenama. Po struci prof. psihologije sa znanstvenim magisterijem organizacije i menadžmenta, ima istančan osjećaj za ljude i njihove potrebe. Usmjerena na isporuke brzih, kvalitetnih i primjenjivih poslovnih rješenja. Nepopravljivi optimist.

  • Danijela Ćuzela Bilać
    Danijela Ćuzela Bilać
    VSE Account Manager , VSE Account Management Team 2

    Prije početka mog puta u A1 sam radila u turizmu, u hotelu gdje sam stekla komunikacijske vještine i naučila se brzo prilagoditi neočekivanim situacijama.
    2020. godine počinjem raditi kao prodajni savjetnik za privatne korisnike i u roku od 6 mjeseci napredujem do starijeg prodajnog predstavnika.
    Zahvaljujući posvećenosti i upornosti 2021. dolazim na poziciju VSE Account managera za Dalmaciju.
    Sebe smatram pouzdanom osobom koja je spremna uložiti puno rada i truda da bih ostvarila svoj cilj.
    Gotovo uvijek nađem način da pređem sve poslovne prepreke, a glavna vodilja mi je:„ koliko uložim truda toliko će mi se i vratiti“.
    Volim surađivati sa ženama te u svakom poslovnom razgovoru pokušavam naučiti nešto novo i nadograditi svoja znanja.

  • Iris Matković
    Iris Matković

    U osiguranju radim već 20 godina .Od 2016 godine vlasnica sam ekskluzivne agencije Colosseum Vita d.o.o. za Allianz osiguranje.

  • Ivana Zec
    Ivana Zec
    Ovlaštena porezna savjetnica

    Ivana Zec je direktorica u UHY POREZNOM SAVJETNIKU i partnerica u UHY HB EKONOM. Od 2014. godine je ovlaštena porezna savjetnica, specijalizirana za razne djelatnosti među kojima se ističu klijenti iz djelatnosti građenja i poslovanja s nekretninama te IT sektora.
    Kao Direktorica poreznog savjetovanja i računovodstva, koordinira svojim timom stručnjaka za usluge računovodstva, poslovnog izvještavanja i obračuna plaća. Svakodnevni radni zadaci joj sežu od vođenja tima do rješavanja najkompleksnijih poreznih situacija, praćenje i tumačenje računovodstvenih i poreznih propisa te asistiranje u poreznim postupcima kod svojih klijenata.
    Kako izvrsno govori engleski jezik, Ivana aktivno sudjeluje u radu sa stranim klijentima, pomaže im kod njihovog poslovanja u Hrvatskoj, te u rješavanju poreznih situacija koje uključuju i poznavanje odredbi Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.
    Ivana je i predavačica u sklopu UHY TRENING CENTRA, te predavač na tradicionalnom jesenskom savjetovanju „Računovodstvo, revizija i porezi u praksi“.
    Teme koje obrađuje obuhvaćaju poreze i nekretnine, poreze u IT sektoru te sastavljanje Prijave poreza na dobit. Aktivno sudjeluje i u održavanju radionica pod nazivom ”Kava s poreznom savjetnicom” u sklopu koje sudionicima odgovara na sva pitanja i pomaže u rješavanju složenih slučajeva iz svakodnevnog poslovanja.
    Ivana je članica UHY tima već 12 godina. Završila je Ekonomski fakultet u Splitu, a daljnjim usavršavanjem je stekla titulu ovlaštenog poreznog savjetnika

  • Maja Starčević
    Maja Starčević
    MIMA NAMJEŠTAJ, savjetnik za dizajn i opremanje životnog prostora

    Radno iskustvo stekla sam radeći za velike hotelske lance te korporacije ali uvijek me ljubav vukla prema dizajnu interijera. Godinama sam prijateljima i poznanicima pomagala u opremanju njihovog životnog prostora dok mi se jednog dana nije ukazala prilika raditi na novome projektu kojeg je namještaj mima tek pokretala. Zapravo dobila sam priliku hobi pretvoriti u posao i tako sam postala savjetnik za dizajn i opremanje životnog prostora MIMA@HOME.

  • Manuela Vukelić
    Manuela Vukelić
    direktorica agencije za posredovanje i ustupanje radnika, Job Hunter

    Iskustvo u javnom sektoru 28 god. od toga 20 god u Hrvatskoj pošti.
    Privatna poduzetnica s više od 20 godina iskustva u različitim djelatnostima.
    Konzultantica za EU projekte i financijski planer
    Vlasnica agencije za Digitalni marketing i internet prodaju MV Design
    Direktorica Agencije za posredovanje i ustupanje radnika iz Hrvatske i cijelog svijeta u agenicji Job Hunter.

  • Marina Burazer-Iličić
    Marina Burazer-Iličić

    Dipl. oec. Djelatnik UCLC-a od 2006.g. Od početka radi na mjestu leasing savjetnika – prodaja Ured Šibenik.
    Majka 4 djece i iznajmljivač.

  • Mirela Krstulović
    Mirela Krstulović
    Raiffeisenbank Austria d.d., Regional director for SME business in Dalmatia

    28 years of experience, mostly in banking, but also 3 years experience as private entrepreneur (co-partnership) in strategic management consulting. RBA manager since Y2007.
    B.A. from the Faculty of Economics in Zagreb and Diploma in Management by Henley Management College, UK. Plus, over 30 specialised workshops and educations.
    Responsible and decisive financial manager with vast experience in both business origination (sales) and restructuring (work-out). Good knowledge of all industries through experience with diversified corporate and SME clients.
    Capable of delivering performance through combination of customer focus, team management and quality decision-making. Excellence in job organizing and change management, with special attention to details. Highly skilled in negotiations and opposing parties’ reconciliation.
    Highly aware of social responsibility – promoting gender equality and inclusion initiatives by (a) participating in events supporting women in business and (b) promotion of RBA programs for women entrepreneurs. Member of ‘Base of businesswomen’ by Croatian Employer’s Association.
    Happily married and mother of 3 daughters – potential women entrepreneurs! 😊

Datum

10 ožu 2023
Expired!

VRIJEME

12:00 - 17:00

10.3.2023. Šibenik: Konferencija za poduzetnice u turizmu

Women in Adria i Adriatic Business Centar pozivaju vas na Konferenciju za poduzetnice u turizmu.

Konferencija za žene u turizmu, nakon Pule,  po prvi put stiže u Šibenik. Ova konferencija je druga u ciklusu konferencija za poduzetnice u turizmu. Konferencija je ovo koja donosi mnoštvo novosti, analize i odlične rasprave o temama koje pokrivaju turizam na svim nivoima. Sudionici će imati priliku poslušati uspješne poduzetničke priče i čuti savjete koji će im pomoći u svakodnevnom radu.

Sezona je pred vratima te se treba pripremiti na sve izazove koji nas očekuju u 2023. Jedan od glavnih problema za poduzetnice je  pronaći adekvatnu radnu snagu, zato ćemo na ovoj Konferenciji pričati :

  • gdje pronaći radnike
  • kako ih zadržati cijelu sezonu/godinu
  • što je sve potrebno da bi zaposlili strane radnike
  • kako da baš nas odaberu za svog poslodavca
  • kako ih motivirati i nagrađivati.

Tu ćemo pričati i o prijeko potrebnim sredstvima financiranja posebno za male i srednje poduzetnice, gdje ćete na licu mjesta moći dobiti sve potrebne financijske savjete od bankarskih stručnjaka.

Također će na konferenciji biti i naši partneri iz UCL -a koji će objasniti razliku između operativnog i financijskog leasinga.

Stručnjaci iz telekomunikacije odgovoriti će na sva vaša pitanja. Bez obzira gdje se nalazili naći će način da vam mreža bude stabilna i stalna.

 

Event podržava Turistička zajednica grada Šibenika, Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije i Europe Direct Šibensko-kninske županije.

 

Događaj je namijenjen:

  • poduzetnicama u turizmu
  • poduzetnicama koje su indirektno vezane za turizam
  • ženama zaposlenima u turističkim djelatnostima
  • sezonskim radnicima
  • studentima iz navedenih područja
  • svima koje zanima ovo područje

 

ULAZNICE: 

Besplatni ulaz za sve

  • Prijave do 9.3.2023. do 16h.
  • U ulaznice uključeno: predavanja+ goodybag
  • Potrebna prijava
  • broj mjesta ograničen

LOKACIJA:

DATUM I VRIJEME:

  • 10.3.2023., od 12:00h do 16.00h

OTKAZIVANJE :

Ukoliko ste se prijavili, a ne možete doći molimo Vas da nam to javite na vinka@womeninadria.com

Prijave za event dolje niže. Molimo da popunite obrazac za prijavu.
Za sva ostala pitanja slobodno se javite na vinka@womeninadria.com

p.s. Pogledajte na linku sve događaje koje organiziramo kroz godinu eventi – Women in Adria

Program

10.3.2023. Šibenik: Konferencija za žene u turizmu

12:00 - 12:30
Registracija
12:30 - 12:45
Kako do povoljnih izvora financiranja u turizmu
Pojasnit ćemo kako unaprijediti svoje poslovanje i iskoristiti pogodnosti programa za žene poduzetnice. Pričati ćemo i o pogodnostima koje imamo za Women in Adria članice. A dotaknuti ćemo se i linije proizvoda namjenjenih za žene u turizmu i odgovoriti na sva pitanja koja se tiču poduzetnica u turizmu.
Predavači
Mirela Krstulović
12:45 - 13:00
A1 povezuje svih 12 mjeseci
Od početka smo prepoznali važnost projekta Women in Adria te kao A1 pokušavamo osnažiti položaj žena u svoji redovima i naglasiti općenito vrijednost žena poduzetnica. A1 povezuje svoje korisnike širokopojasnom infrastrukturom te ulažemo veliki kapital u fiksne i mobilne usluge kako bi poduzetnici mogli sigurno funkcionirati posebno kada se bave turizmom. Pružamo korisnicima više od tradicionalnih telekomunikacijskih usluga. Mi smo pokretač i pouzdan partner sa stručnošću za stvaranje i poticanje digitalnih poslovnih modela i prijedloga od početnog koncepta rada. Neovisno o lokaciji gotovo uvijek nalazimo način kako poslovnom korisniku osigurati stabilnu i sigurnu mrežu kako bi neometano mogli obavljati svoju djelatnost. Kroz partnerski odnos pokušavamo stalno biti na raspolaganju te u najkraćem roku odgovoriti na sve upite i potrebe. Svjesni smo delikatnosti poslovne grane i da u današnje vrijeme ne možemo priuštiti nikome da ostane bez interneta ili signala jer to je nešto što povezuje.
Predavači
Danijela Ćuzela Bilać
13:00 - 13:15
Pogodnosti leasinga
Predstaviti UCLC. Objasniti pojam leasinga i njegove prednosti. Naglasiti najveće razlike između operativnog i financijskog leasinga.
Predavači
Marina Burazer-Iličić
13:15 - 13:45
Pronalazak inozemne radne snage
Jedan od glavnih problema za poduzetnice je  pronaći adekvatnu radnu snagu, zato ćemo na ovoj Konferenciji pričati : gdje pronaći radnike kako ih zadržati cijelu sezonu/godinu što je sve potrebno da bi zaposlili strane radnike kako da baš nas odaberu za svog poslodavca kako ih motivirati i nagrađivati.
Predavači
Manuela Vukelić
13:45 - 14:15
Kako opremiti nekretninu uz Minimalno stresa i MAximalno užitka?
Predstavit ćemo novi jedinstveni pristup u prodaji koji kupcima olakšava proces uređenja interijera.
Predavači
Maja Starčević
14:45 - 15:00
Osiguranje za iznajmljivače.
Razgovarati ću o suradnji Allianz osiguranja i Women in Adria te posebnim pogodnostima za same članice. Savjetovati ćemo i o osiguranju imovine te prednostima našeg proizvoda koji je posebno prilagođen iznajmljivačima.
Predavači
Iris Matković
15:00 - 15:30
Ključne stvari o porezima za poduzetnice u turizmu
Turistička djelatnost u poreznom i računovodstvenom smislu ima nekoliko specifičnih postupanja. Jedno od najpoznatijih je utvrđivanje obveze za porez na dodanu vrijednost kroz posebni postupak oporezivanja marže za putničke agencije. Koliko ste upoznati s ovim postupkom? Znate li tko je putnička agencija koja treba primjenjivati navedeni postupak? Ove i druge bitne informacije za vašu djelatnost će vam biti jasnije nakon predavanja ovlaštene računovođe i ovlaštene porezne savjetnice Ivane Zec.
Predavači
Ivana Zec
15:30 - 16:00
Kako efikasno pribaviti zaposlenike, uhodati ih i zadržati one koji rade SA vama u firmi?
U izlaganju se prolaze bitne aktivnosti pripreme i provedbe pribavljanja zaposlenika kako bi proces bio što efikasniji. Daje se prikaz procesa onboardinga tj. uhodavanja novih zaposlenika sa ljudima, procesima, tehnologijama, kulturom firme /specifičnostima podneblja u koje dolaze. Također, izlažu se modeli motiviranja/nagrađivanja zaposlenika koji potiču ljude da rade SA vama i da ih kao poslodavac želite zadržati.
Predavači
Andreja Bakula
16:00 - 16:30
Networking
Mirela Krstulović
Mirela Krstulović
Raiffeisenbank Austria d.d., Regional director for SME business in Dalmatia
28 years of experience, mostly in banking, but also 3 years experience as private entrepreneur (co-partnership) in strategic management consulting. RBA manager since Y2007. B.A. from the Faculty of Economics in Zagreb and Diploma in Management by Henley Management College, UK. Plus, over 30 specialised workshops and educations. Responsible and decisive financial manager with vast experience in both business origination (sales) and restructuring (work-out). Good knowledge of all industries through experience with diversified corporate and SME clients. Capable of delivering performance through combination of customer focus, team management and quality decision-making. Excellence in job organizing and change management, with special attention to details. Highly skilled in negotiations and opposing parties’ reconciliation. Highly aware of social responsibility – promoting gender equality and inclusion initiatives by (a) participating in events supporting women in business and (b) promotion of RBA programs for women entrepreneurs. Member of ‘Base of businesswomen’ by Croatian Employer’s Association. Happily married and mother of 3 daughters – potential women entrepreneurs! 😊
Danijela Ćuzela Bilać
Danijela Ćuzela Bilać
VSE Account Manager , VSE Account Management Team 2
Prije početka mog puta u A1 sam radila u turizmu, u hotelu gdje sam stekla komunikacijske vještine i naučila se brzo prilagoditi neočekivanim situacijama. 2020. godine počinjem raditi kao prodajni savjetnik za privatne korisnike i u roku od 6 mjeseci napredujem do starijeg prodajnog predstavnika. Zahvaljujući posvećenosti i upornosti 2021. dolazim na poziciju VSE Account managera za Dalmaciju. Sebe smatram pouzdanom osobom koja je spremna uložiti puno rada i truda da bih ostvarila svoj cilj. Gotovo uvijek nađem način da pređem sve poslovne prepreke, a glavna vodilja mi je:„ koliko uložim truda toliko će mi se i vratiti“. Volim surađivati sa ženama te u svakom poslovnom razgovoru pokušavam naučiti nešto novo i nadograditi svoja znanja.
Marina Burazer-Iličić
Marina Burazer-Iličić
Dipl. oec. Djelatnik UCLC-a od 2006.g. Od početka radi na mjestu leasing savjetnika – prodaja Ured Šibenik. Majka 4 djece i iznajmljivač.
Manuela Vukelić
Manuela Vukelić
direktorica agencije za posredovanje i ustupanje radnika, Job Hunter
Iskustvo u javnom sektoru 28 god. od toga 20 god u Hrvatskoj pošti. Privatna poduzetnica s više od 20 godina iskustva u različitim djelatnostima. Konzultantica za EU projekte i financijski planer Vlasnica agencije za Digitalni marketing i internet prodaju MV Design Direktorica Agencije za posredovanje i ustupanje radnika iz Hrvatske i cijelog svijeta u agenicji Job Hunter.
Maja Starčević
Maja Starčević
MIMA NAMJEŠTAJ, savjetnik za dizajn i opremanje životnog prostora
Radno iskustvo stekla sam radeći za velike hotelske lance te korporacije ali uvijek me ljubav vukla prema dizajnu interijera. Godinama sam prijateljima i poznanicima pomagala u opremanju njihovog životnog prostora dok mi se jednog dana nije ukazala prilika raditi na novome projektu kojeg je namještaj mima tek pokretala. Zapravo dobila sam priliku hobi pretvoriti u posao i tako sam postala savjetnik za dizajn i opremanje životnog prostora MIMA@HOME.
Iris Matković
Iris Matković
U osiguranju radim već 20 godina .Od 2016 godine vlasnica sam ekskluzivne agencije Colosseum Vita d.o.o. za Allianz osiguranje.
Ivana Zec
Ivana Zec
Ovlaštena porezna savjetnica
Ivana Zec je direktorica u UHY POREZNOM SAVJETNIKU i partnerica u UHY HB EKONOM. Od 2014. godine je ovlaštena porezna savjetnica, specijalizirana za razne djelatnosti među kojima se ističu klijenti iz djelatnosti građenja i poslovanja s nekretninama te IT sektora. Kao Direktorica poreznog savjetovanja i računovodstva, koordinira svojim timom stručnjaka za usluge računovodstva, poslovnog izvještavanja i obračuna plaća. Svakodnevni radni zadaci joj sežu od vođenja tima do rješavanja najkompleksnijih poreznih situacija, praćenje i tumačenje računovodstvenih i poreznih propisa te asistiranje u poreznim postupcima kod svojih klijenata. Kako izvrsno govori engleski jezik, Ivana aktivno sudjeluje u radu sa stranim klijentima, pomaže im kod njihovog poslovanja u Hrvatskoj, te u rješavanju poreznih situacija koje uključuju i poznavanje odredbi Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. Ivana je i predavačica u sklopu UHY TRENING CENTRA, te predavač na tradicionalnom jesenskom savjetovanju „Računovodstvo, revizija i porezi u praksi“. Teme koje obrađuje obuhvaćaju poreze i nekretnine, poreze u IT sektoru te sastavljanje Prijave poreza na dobit. Aktivno sudjeluje i u održavanju radionica pod nazivom ”Kava s poreznom savjetnicom” u sklopu koje sudionicima odgovara na sva pitanja i pomaže u rješavanju složenih slučajeva iz svakodnevnog poslovanja. Ivana je članica UHY tima već 12 godina. Završila je Ekonomski fakultet u Splitu, a daljnjim usavršavanjem je stekla titulu ovlaštenog poreznog savjetnika
Andreja Bakula
Andreja Bakula
mr.sc.prof.psihologije
Andreja Bakula od 2022. vlasnica je AB.PRO obrta za poslovne usluge, osnovavši ga nakon 28 godina intenzivnog rada sa ljudima i organizacijama u javnom i privatnom sektoru, preko 7.500 tisuća selekcijskih intervjua te konzultantskim angažmanima (OECD, ReSPA, SRCE) u svim područjima upravljanja i razvoja ljudskih potencijala te upravljanja EU projektima. Kao trenerica vodila je edukacije iz područja: upravljanja radnim učinkom, procesa zapošljavanja, analize opisa poslova, planiranja potreba izobrazbe, zbrinjavanja zaposlenih, strateškog upravljanja ljudskim potencijalima te upravljanja promjenama. Po struci prof. psihologije sa znanstvenim magisterijem organizacije i menadžmenta, ima istančan osjećaj za ljude i njihove potrebe. Usmjerena na isporuke brzih, kvalitetnih i primjenjivih poslovnih rješenja. Nepopravljivi optimist.

Prijavite se