Predavači

 • Anamaria Burazin Eškinja
  Anamaria Burazin Eškinja
  magistra produkt dizajna, voditeljica Design studia Sobočan - MOVO

  Tvrtka Sobočan se već 20 godina bavi dizajnom i opremanjem prodajnih i poslovnih prostora u Hrvatskoj i diljem svijeta. Anamaria je diplomirala produkt dizajn pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu te se kroz desetogodišnje radno iskustvo specijalizirala u području dizajna interijera prodajnih prostora. Sa svojim timom kojeg čine dizajneri, arhitekti i građevinari do sada je realizirano više od 200 objekata raznih namjena. Kao prednost rada u proizvodnoj tvrtci, Anamaria ističe neposrednu suradnju s tehnolozima i mogućnost kontrole cjelokupnog procesa od ideje do realizacije.

 • Blaženka Mičević
  Blaženka Mičević
  dr.sc., dipl.ing. geodezije, Agrodet

  Blaženka Mičević od listopada 2016. je direktorica u vlastitoj tvrtki Agrodet d.o.o. Kao i većina žena u svojoj karijeri susrela se s brojnim predrasudama, a najveća predrasuda s kojom se žene u geodeziji susreću je da ne mogu odraditi posao jednako dobro kao i muškarci. Odnosno da neće točno izmjeriti zemljište, procijeniti situaciju na terenu ili voditi gradilište. Što je naravno potpuno krivo i neosnovano. Njezin najveći karijerni uspjeh bio bi definitivno to što je pokazala da su sve te predrasude stvarno samo predrasude jer je postala prva žena zamjenica ravnatelja Državne geodetske uprave, prva žena u Upravnom odboru HKOIG, doktorica znanosti, perspektivna poduzetnica godine u izbor WiA koja ove godine slavi 5 godina postojanja vlastite tvrtke i još mnogi drugi. Blaženka Mičević bi poručila mladim djevojkama koje razmišljaju o studiju geodezije da prestanu razmišljati i da naprave taj korak naprijed, a rekla je: “To je prekrasno zanimanje koje razvojem društva i informacijsko komunikacijskih tehnologija pruža široki spektar mogućnosti. Geodetkinjama ni nebo nije granica jer već odavno snimamo zemljišta iz zraka a žene uz zajedničku podršku u struci mogu učiniti čuda o čemu govori i naš projekt Žene u geodeziji. Veselim se tim novim generacijama koje dolaze.”

 • Davorka Tolić
  Davorka Tolić
  Trener, coach i konzultant, Tremolo

  Davorka Tolić se preko 15 godina bavi edukacijom odraslih u području razvoja osobnih i poslovnih vještina. Kontinuirano prati trendove u području ljudskih potencijala, a nove pristupe i alate nastoji uvrstiti u svoje programe. Certificirani je mentorica i CMI trenerica(Coaching and Mentoring International). U svojim edukacijama najčešće se služi alatima SDI (Strength Deployment Inventory) i Points of You. Certificirana je za TRE (Tension Release Exercises) tehniku za otpuštanje stresa na tjelesnoj razini koja mnogima predstavlja preokret u borbi s posljedicama stresa.

 • Mateja Košćak
  Mateja Košćak
  magistra ing.građ., pripravnik, Colas

  Mateja Košćak ima 26 godina i prošlo je ljeto diplomirala na Građevinskom fakultetu u Zagrebu, smjer Organizacija građenja. Od 10. mjeseca 2020. radi kao pripravnica u Građenju u društvu Colas Hrvatska d.d., jednoj od najvećih građevinskih tvrtki u Hrvatskoj koja se bavi niskogradnjom. Na početku pripravništva izrazila je želju da se odmah uključi u operativu te da karijeru započne na gradilištu kako bi u prvih godinu dana radnog staža što više naučila. Trenutno radi na projektu izgradnje Državne ceste 233 Hum na Sutli – Mali Tabor, druge poddionice u duljini od 1,5 km.

 • Nataša Kapov Kostovski
  Nataša Kapov Kostovski
  board member, Lemax d.o.o.

  Nataša Kapov Kostovski je završila 2. jezičnu gimnaziju u Splitu te Geodetski fakultet u Zagrebu. Poduzetnica zadnjih 13 godina koja je s 26 pokrenula geodetski biznis koji i danas vodi. 2011. se uključila u IT industriju kroz tvrtku Lemax kada je firma imala manje od deset zaposlenika. Kao dio managementa Lemaxa, koji danas broji 90 zaposlenika, najviše je posvećena strateškom razvoju tvrtke, izgradnji timova i odjela. Angažirana i kroz volonterski rad posvećena svojim projektima – ICT Supergirls & Mentoring Byte.

 • Neda Mrinjek Kliska
  Neda Mrinjek Kliska
  dipl. ing. arh., Polidrom d.o.o.

  Neda Mrinjek Kliska, diplomirana inženjerka arhitekture. Glavna projektantica, projektantica i članica projektantskog tima na nizu projekata, voditeljica stručnog tima za izradu detaljnog urbanističkog plana, članica stručnog tima na nekoliko urbanističkih studija te autorica ili suradnica na nizu urbanističko-arhitektonskih natječajnih radova. 2014. godine osniva vlastiti ured Polidrom d.o.o. u kojem djeluje do danas. Honorarno sudjeluje u nastavi na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

 • Nina Dražin Lovrec
  Nina Dražin Lovrec
  dipl.ing.građ., predsjednica HKIG

  Nina Dražin Lovrec je diplomirana inženjerka građevine s dugogodišnjim iskustvom u privatnom sektoru, dobitnica brojnih nagrada za projekte koje je osobno vodila – izdvajamo nagrade Kolos za projekt novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb, 2014., te 2011. za projekt Arena centar. Nakon što je 2018. godine izabrana za predsjednicu Hrvatske komore inženjera građevinarstva zamrznula je svoj redovni posao u IGH na četiri godine i sada se bavi isključivo obavljanjem svih zadataka koje ima kao predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva.

 • Željka Jurković
  Željka Jurković
  dipl.ing.arh

  Željka Jurković rođena je 29. studenog 1968. godine u Vinkovcima. Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu upisala je 1987. godine, a 1993. godine stekla je zvanje diplomirani inženjer arhitekture. Na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu je i doktorirala 2019. godine, a od rujna 2020. godine je docent. Tijekom karijere radila je u osječkoj gradskoj i županijskoj upravi, a 2007. godine osnovala je vlastiti projektni biro. Zadnjih godina zaposlena je na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu u Osijeku. Tijekom rada u struci bavila se projektiranjem zgrada različitih namjena te urbanističkim planiranjem. Cijelo vrijeme, osim u profesionalnom bavljenju arhitekturom, aktivna je i u strukovnom organiziranju, tako da je od 2015.-2020. godine bila predsjednica Hrvatske komore arhitekata.

Datum

01 lip 2021
Expired!

VRIJEME

08:30 - 15:00

Zagreb 1.6.2021: Konferencija za žene u građevini, arhitekturi, geodeziji i povezanim industrijama

Građevina i povezane industrije su najdominantnije muške industrije na svijetu. Žena u kompanijama nema na vodećim pozicijama, a kao vlasnice tvrtki gotovo da ne postoje.​

Arhitektice često pokreću vlastite tvrtke, ali one često ostaju u mikro segmentu što je specifično za žensko poduzetništvo dok se geodetkinje susreću s predrasudama u privatnom i javnom sektoru i kao poduzetnice su rijetke.

Iz tog razloga odlučili smo organizirati prvu konferenciju za žene u građevini, arhitekturi, geodeziji i povezanim industrijama.  Cilj konferencije je osnaživanje žena kroz dijeljenje iskustava i networking​.

U cijenu ulaznice uključen je coffee break i ručak.

LOKACIJA: Avant Garden, Magazinska ul. 16, 10000, Zagreb (konferencija se održava na otvorenom prostoru Avant Gardena)

PODATCI ZA UPLATU:

Drage sve, molimo izvršite uplatu na:

Matić savjetovanje d.o.o. Ulica Ede Peročevića 6, 10000 Zagreb

IBAN: HR7024840081135058751

Opis plaćanja: Vaše ime i prezime – Konferencija za žene u građevini…

Program

1. 6. 2021.

8:30 - 9:15
Kava dobrodošlice, networking i uvodni govor
9:15 - 9:35
"Kako probiti stakleni strop u građevinarstvu?"
Predavači
Nina Dražin Lovrec
9:35 - 10:05
"Modaliteti djelovanja arhitektica u Hrvatskoj početkom 21.st."
Iako je već četrdesetak godina na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu broj studenata i studentica podjednak, u hrvatskoj arhitekti znatno češće dobivaju stručne nagrade i priznanja za svoj autorski rad u odnosu na arhitektice. Izlaganje analizira moguće uzroke ovakve situacije s ciljem povećanja autorskog doprinosa arhitektica suvremenoj hrvatskoj arhitektonskoj sceni.
Predavači
Neda Mrinjek Kliska
10:05 - 10:35
" Razvoj kreativnog tima proizvodne tvrtke"
Izlaganje će otkriti kako izgleda vođenje dizajnerskog tima unutar obiteljske proizvodne tvrtke te kako kreirati ravnotežu između kreativnog i administrativnog.
Predavači
Anamaria Burazin Eškinja
10:35 - 11:05
"Dušo, ima li koje muško?"
Geodezija se uvijek percipirala kao muška struka. Iako stručnost  ne bi trebala imati rodni predznak, u geodeziji se još uvijek smatra da će muškarac geodet bolje obaviti posao nego žena geodet. Zašto je važna geodezija, koliko se žena u RH bavi geodezijom, kakvi su trendovi i zašto je dobro biti Žena u geodeziji saznat ćete na ovom predavanju.
Predavači
Blaženka Mičević
11:05 - 11:50
"Otresi stres", proglašenje budućih liderica
Danas je riječ koju najčešće čujem u razgovoru s klijentima i kolegama - stres. Svi su pod manjim ili većim stresom veći dio vremena, a mali broj osoba zna što napraviti da se to promijeni. Nekad nismo ni svjesni da neke alate za otpuštanje stresa već imamo i da za njihovu primjenu treba "samo" napraviti najtežu stvar na svijetu - promjenu navika. Na ovom predavanju predstavit ćemo jednostavne alate za nošenje sa stresom i jednu tehniku koja će aktivirati naše prirodne obrasce opuštanja.
Predavači
Davorka Tolić
11:50 - 13:00
Ručak
Uključen u cijenu.
13:00 - 13:30
Okrugli stol: Budućnost građevinskih tvrtki u ženskim je rukama
Moderatorica: Sanja Varlaj Sudionice: Petra Mesarić (Smartway d.o.o.) i Mariana Trušćek Benković (Monolitinvest)
13:30 - 14:00
"Radne cipele i žuti prsluk iz perspektive jedne žene"
Mateja će nas kroz svoju prezentaciju upoznati s rezultatima mini-istraživanja o afinitetima studenata građevine prema radu na gradilištima te će iz perspektive do nedavno iznimno uspješne studentice progovoriti o prvom radnom iskustvu, profesionalnim snovima, iskustvima rada na gradilištu i učenjima kroz koja prolazi.
Predavači
Mateja Košćak
14:00 - 14:30
"Sve pogreške jedne geodetkinje u izgradnji biznisa u zadnjih 13 godina (iskreno i otvoreno)"
Pokrenuti posao. S 26. Što vam treba? Hrabrost definitivno. Mislite da ćete tako zaobići pogreške? Nećete. Možda (ali samo možda) ćete ih zaobići ako ih čujete od drugih i budete svjesni svih poteškoća i kako ih prevladati. Ako ih drugi odluče dovoljno iskreno i transparentno ispričati. Pa ajmo pokušati. A možda ćete naučiti i na greškama na vlastitoj koži. I to je ok."
Predavači
Nataša Kapov Kostovski
14:30 - 15:00
"Jedan (ne) tipičan profesionalni put"
Arhitektura je poziv, ne zanimanje: studirati je teško, raditi u struci još teže. Više je studentica arhitekture nego studenata, kako to? Više je renomiranih arhitekata nego arhitektica, zašto je tako? I na kraju: zašto arhitektice nose crno?
Predavači
Željka Jurković
Nina Dražin Lovrec
Nina Dražin Lovrec
dipl.ing.građ., predsjednica HKIG
Nina Dražin Lovrec je diplomirana inženjerka građevine s dugogodišnjim iskustvom u privatnom sektoru, dobitnica brojnih nagrada za projekte koje je osobno vodila – izdvajamo nagrade Kolos za projekt novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb, 2014., te 2011. za projekt Arena centar. Nakon što je 2018. godine izabrana za predsjednicu Hrvatske komore inženjera građevinarstva zamrznula je svoj redovni posao u IGH na četiri godine i sada se bavi isključivo obavljanjem svih zadataka koje ima kao predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva.
Neda Mrinjek Kliska
Neda Mrinjek Kliska
dipl. ing. arh., Polidrom d.o.o.
Neda Mrinjek Kliska, diplomirana inženjerka arhitekture. Glavna projektantica, projektantica i članica projektantskog tima na nizu projekata, voditeljica stručnog tima za izradu detaljnog urbanističkog plana, članica stručnog tima na nekoliko urbanističkih studija te autorica ili suradnica na nizu urbanističko-arhitektonskih natječajnih radova. 2014. godine osniva vlastiti ured Polidrom d.o.o. u kojem djeluje do danas. Honorarno sudjeluje u nastavi na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Anamaria Burazin Eškinja
Anamaria Burazin Eškinja
magistra produkt dizajna, voditeljica Design studia Sobočan - MOVO
Tvrtka Sobočan se već 20 godina bavi dizajnom i opremanjem prodajnih i poslovnih prostora u Hrvatskoj i diljem svijeta. Anamaria je diplomirala produkt dizajn pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu te se kroz desetogodišnje radno iskustvo specijalizirala u području dizajna interijera prodajnih prostora. Sa svojim timom kojeg čine dizajneri, arhitekti i građevinari do sada je realizirano više od 200 objekata raznih namjena. Kao prednost rada u proizvodnoj tvrtci, Anamaria ističe neposrednu suradnju s tehnolozima i mogućnost kontrole cjelokupnog procesa od ideje do realizacije.
Blaženka Mičević
Blaženka Mičević
dr.sc., dipl.ing. geodezije, Agrodet
Blaženka Mičević od listopada 2016. je direktorica u vlastitoj tvrtki Agrodet d.o.o. Kao i većina žena u svojoj karijeri susrela se s brojnim predrasudama, a najveća predrasuda s kojom se žene u geodeziji susreću je da ne mogu odraditi posao jednako dobro kao i muškarci. Odnosno da neće točno izmjeriti zemljište, procijeniti situaciju na terenu ili voditi gradilište. Što je naravno potpuno krivo i neosnovano. Njezin najveći karijerni uspjeh bio bi definitivno to što je pokazala da su sve te predrasude stvarno samo predrasude jer je postala prva žena zamjenica ravnatelja Državne geodetske uprave, prva žena u Upravnom odboru HKOIG, doktorica znanosti, perspektivna poduzetnica godine u izbor WiA koja ove godine slavi 5 godina postojanja vlastite tvrtke i još mnogi drugi. Blaženka Mičević bi poručila mladim djevojkama koje razmišljaju o studiju geodezije da prestanu razmišljati i da naprave taj korak naprijed, a rekla je: "To je prekrasno zanimanje koje razvojem društva i informacijsko komunikacijskih tehnologija pruža široki spektar mogućnosti. Geodetkinjama ni nebo nije granica jer već odavno snimamo zemljišta iz zraka a žene uz zajedničku podršku u struci mogu učiniti čuda o čemu govori i naš projekt Žene u geodeziji. Veselim se tim novim generacijama koje dolaze."
Davorka Tolić
Davorka Tolić
Trener, coach i konzultant, Tremolo
Davorka Tolić se preko 15 godina bavi edukacijom odraslih u području razvoja osobnih i poslovnih vještina. Kontinuirano prati trendove u području ljudskih potencijala, a nove pristupe i alate nastoji uvrstiti u svoje programe. Certificirani je mentorica i CMI trenerica(Coaching and Mentoring International). U svojim edukacijama najčešće se služi alatima SDI (Strength Deployment Inventory) i Points of You. Certificirana je za TRE (Tension Release Exercises) tehniku za otpuštanje stresa na tjelesnoj razini koja mnogima predstavlja preokret u borbi s posljedicama stresa.
Mateja Košćak
Mateja Košćak
magistra ing.građ., pripravnik, Colas
Mateja Košćak ima 26 godina i prošlo je ljeto diplomirala na Građevinskom fakultetu u Zagrebu, smjer Organizacija građenja. Od 10. mjeseca 2020. radi kao pripravnica u Građenju u društvu Colas Hrvatska d.d., jednoj od najvećih građevinskih tvrtki u Hrvatskoj koja se bavi niskogradnjom. Na početku pripravništva izrazila je želju da se odmah uključi u operativu te da karijeru započne na gradilištu kako bi u prvih godinu dana radnog staža što više naučila. Trenutno radi na projektu izgradnje Državne ceste 233 Hum na Sutli – Mali Tabor, druge poddionice u duljini od 1,5 km.
Nataša Kapov Kostovski
Nataša Kapov Kostovski
board member, Lemax d.o.o.
Nataša Kapov Kostovski je završila 2. jezičnu gimnaziju u Splitu te Geodetski fakultet u Zagrebu. Poduzetnica zadnjih 13 godina koja je s 26 pokrenula geodetski biznis koji i danas vodi. 2011. se uključila u IT industriju kroz tvrtku Lemax kada je firma imala manje od deset zaposlenika. Kao dio managementa Lemaxa, koji danas broji 90 zaposlenika, najviše je posvećena strateškom razvoju tvrtke, izgradnji timova i odjela. Angažirana i kroz volonterski rad posvećena svojim projektima - ICT Supergirls & Mentoring Byte.
Željka Jurković
Željka Jurković
dipl.ing.arh
Željka Jurković rođena je 29. studenog 1968. godine u Vinkovcima. Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu upisala je 1987. godine, a 1993. godine stekla je zvanje diplomirani inženjer arhitekture. Na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu je i doktorirala 2019. godine, a od rujna 2020. godine je docent. Tijekom karijere radila je u osječkoj gradskoj i županijskoj upravi, a 2007. godine osnovala je vlastiti projektni biro. Zadnjih godina zaposlena je na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu u Osijeku. Tijekom rada u struci bavila se projektiranjem zgrada različitih namjena te urbanističkim planiranjem. Cijelo vrijeme, osim u profesionalnom bavljenju arhitekturom, aktivna je i u strukovnom organiziranju, tako da je od 2015.-2020. godine bila predsjednica Hrvatske komore arhitekata.

Prijavite se