večera za žene u znanosti

Predavači

 • Alenka Jajac Knez
  Alenka Jajac Knez
  market operations director, JGL d.d.

  Zaposlena u hrvatskoj farmaceutskoj kompaniji Jadran Galenski Laboratorij d.d. iz Rijeke, na poziciji Direktorice Tržišišnih Operacija, te je član Leadership tima kompanije, kao i dvaju Nadzornih odbora ovisnih društava tvrtke u Rusiji i Srbiji. Vodi tim od 440 zaposlenika, njeno područje odgovornosti je poslavanje tvrtke na Tržištima Hrvatske i JIE, Rusije, Bjelorusije ,Ukrajine i BSR, Kazahstana i CAMA regije, kao i razvoj prodajne izvrsnosti i unaprjeđenje ukupne izvrsnosti tržišnih operacija. Iz osobne perspektive obitelj, a iz profesionalne izazovi, mogućnost osobnog rasta, kreacija i inspiriran tim njeni su najveći pokretači. Vjeruje u snagu autentičnosti i cijeni je u svim životnim situacijama.

 • Helena Virić Gašparić
  Helena Virić Gašparić
  Founder & CEO at Greener d.o.o., asistentica na Agronomskom fakultetu u Zagrebu
 • Ivana Stojčević
  Ivana Stojčević
  country manager, Zentiva

  Ivana Stojčević je direktorica Zentive od 2013. godine, dr. den.med. i magistra biomedicinskih znanosti s više od 15 godina iskustva rada u farmaceutskoj industriji.

 • Marica Gašpić - Pišković
  Marica Gašpić - Pišković
  farmaceut

  Marica Gašpić Pišković je farmaceut čija znanstvena karijera u kanadskom zdravstvenom sustavu traje više od 30 godina.
  Svoje djelovanje započinje nakon što je diplomirala farmaciju na Sveučilištu Alberta.
  Marica karijeru počinje kao ljekarnik, zatim klinički farmaceut u Medicinskom Centru Sveučilišta McMaster, medicinski savjetnik u Hoffmann-LaRoche, zatim konzultant u Green Shield Osiguranju.
  Ova iskustva dovela su ju do rukovodeće pozicije Direktora poslovanja.
  Marica trenutno radi kao ljekarnik dok u isto vrijeme razvija Health and Wellness coaching business.

 • Marina Raguž
  Marina Raguž
  M.D. PhD Neurosurgery Resident

  dr.sc. Marina Raguž, dr.med. specijalizantica neurokirurgije u KB Dubrava, Zagreb. Dobitnica stipendije Loreal za 2017.godinu, doktorirala na Hrvatskom institutu za istraživanje mozga Medicinskog fakulteta u Zagrebu. U znanstvenom radu bavi se i kliničkom, bazičnom i translacijskom neuroznanošću. Predaje anatomiju na Medicinskom fakultetu Hrvatskog Katoličkog Sveučilišta.

 • Rina Musić
  Rina Musić
  managing director, MSD

  Rina Musić, direktorica tvrtke Merck Sharp & Dohme (MSD) za Hrvatsku i Sloveniju cijelu karijeru gradi u farmaceutskoj industriji na različitim leadership pozicijama. Nakon završetka studija farmacije u Zagrebu započinje karijeru u Plivi gdje paralelno završava međunarodni MBA studij – Rotterdam School of Management. Nakon Plive se zapošljava u Novartisu, a zadnjih 6 godina uspješno vodi tvrtku MSD gdje sa svojim timom postiže zavidne rezultate u industriji. Uz posao uspješne managerice, Rina je i majka dvije kćeri, a voli se opustiti uz druženja, kuhanje i putovanja.

 • Tanja Pureta
  Tanja Pureta
  mr. spec., prof. psih., specijalistica industrijske i organizacijske psihologije, direktorica Ramiro

  Magistrica psihologije, specijalistica organizacijske i industrijske psihologije. Ima 8- godišnje radno iskustvo u dvije renomirane međunarodne tvrtke: Pliva d.d., kao Suradnik u marketingu i IBM Hrvatska d.o.o., kao Menadžer za integrirani marketing i komunikacije Od 2002. vlasnica je i direktorica poduzeća „Ramiro“, koje se bavi pružanjem konzultantskih usluga na području primijenjene poslovne psihologije, upravljanja ljudskim resursima te organizacijskog i osobnog razvoja. Tanja je dobitnica nagrade Primus – Savjetnik godine u kategoriji Ljudski potencijali, edukacija i trening te društvenog priznanja Marulić: Fiat Psychologia, za osobiti doprinos razvitku primijenjene psihologije u Hrvatskoj.

Datum

11 velj 2022
Expired!

VRIJEME

08:30 - 15:00

11.02.2022. Zagreb: konferencija “Žene u znanosti i farma biznisu”

Krajem 2015. godine UN je usvojio rezoluciju kojom je 11. veljače proglasio Danom žena u znanosti. Prošle godine smo u jeku pandemije tim povodom organizirale prvu konferenciju za žene u znanosti i farmaceutskom biznisu. Održale smo ju online uz odličan odaziv i veliki broj gledateljica i gledatelja.

Iako u Hrvatskoj žene čine 49% zaposlenih u znanosti (po svim sektorima), njihov udio na vodećim pozicijama je još uvijek jako zanemariv​. Farmaceutskoj industriji kronično nedostaje žena na vodećim pozicijama, 10 najvećih kompanija ima oko 20% žena u izvršnim i nadzornim odborima​. Danas je važnije nego ikada pričati o ženama u znanosti i popularizirati studije iz područja prirodnih znanosti, znanstvene karijere i karijere u biznisu u sektoru farmacije i biotehnologije​.

U petak, 11. veljače 2022. godine pridružite nam se uživo na drugoj konferenciji “Žene u znanosti i farma biznisu”, a zahvaljujući podršci kanadske ambasade bit će emitirana i kroz naše online kanale i moći će ju pratiti široka javnost.

Događaj je namijenjen:

 • ženama zaposlenima u znanstvenim područjima
 • ženama u farmaceutskoj industriji
 • svima koje zanima ovo područje

S obzirom na trenutne mjere protiv Covid-19, molimo sve da pri dolasku na konferenciju predoče:
– covid-19 putovnicu zajedno s dokumentom na kojem je Vaša fotografija
– potvrdu o preboljenju covid-19
– negativan PCR test

LOKACIJA: hotel Aristos, dvorana Grand
DATUM I VRIJEME: 11.02.2022., od 08:30h do 15h
CIJENA ULAZNICE:
450kn uključujući PDV za članice WIA mreže
550kn uključujući PDV za sve izvan WIA mreže

– za 2 – 5 osoba iz iste firme je popust na ulaznice 10%
– za 5 i više osoba iz iste firme je popust na ulaznice 15%

PODACI ZA UPLATU:
Matić savjetovanje d.o.o. Ulica Ede Peročevića 6, 10000 Zagreb
IBAN: HR7024840081135058751
Opis plaćanja: Vaše ime i prezime – konferencija znanost

Pridružite se našoj mreži i nabavite ulaznice po povoljnoj cijeni:
https://www.womeninadria.com/postanite-clanica-women-in-adria-kluba/

(agenda i ulaznice niže)

Program

11.02.2022. Žene u znanosti i farma biznisu

08:30 - 09:00
Registracija, networking, coffee break
09:00 - 09:10
Pozdravni govori i otvaranje konferencije
Ivana Matić, Women in Adria; Alan Bowman, veleposlanik Kanade u RH Veleposlanik snažno pudupire jačanje položaja žena u svim segmentima društva, što je istovremeno jedan od prioriteta kanadske vlade u zemlji i inozemstvu.
9:15 - 9:45
"Životnim učenjem do ciljeva"
Od samih početaka svoje karijere bilo mi je jasno da su znanje i konstantno učenje glavni pokretači uspjeha. Bilo je uspona, nekad i padova, ali i mnogo izazova u okruženju u kojem su uglavnom glavnu ulogu imali muškarci. Bez obzira u kojoj smo fazi svoje karijere nikad ne smijemo prestati učiti i vjerovati u sebe. Dare to be successful!
Predavači
Rina Musić
9:50 - 10:20
"Žena kao faktor translacije znanosti i društva"
Loreal - žene u znanosti: "U predavanju bi se osvrnula na važnosti edukacije, mentoriranja i networkinga u prevladavanju izazova u kliničkom i znanstvenom radu; motivacija i razvoj karijere mladih te nekoliko primjera iz vlastitog iskustva."
Predavači
Marina Raguž
10:25 - 10:55
"Nevjerojatno putovanje"
Svladavanje izazova u sportu, umjetnosti, znanosti ili poslovanju slično je usponu na visoku planinu. Put je dug, neizvjestan, zahtjeva fizičku i mentalnu snagu, ustrajnost i rezilijenciju. Prihvaćanje izazova odvest će nas izvan zone udobnosti, ali će otvoriti vrata razvoja, mogućnosti, prilagodbe i postignuća.
Predavači
Ivana Stojčević
11:00 - 11:30
"Možemo li raditi bez stresa u suvremenom VUCA svijetu?" + proglašenje Future leaders
Suvremeni svijet karakteriziraju VUCA obilježja: stalne promjene, kompleksnost, nesigurnost te nedostatak jasnoće i jednoznačnosti. Mnogi takve okolnosti doživljavaju iznimno stresnima, jer im stalna pojava novih izazova u svakodnevnim radu utječe na smanjenje energije, motivacije i učinkovitosti. Zašto se to događa te možemo li izbjeći pojavu stresa, odnosno raditi produktivno i motivirano čak i u najizazovnijim situacijama, tema je ovog predavanja.
Predavači
Tanja Pureta
11:30 - 13:00
PAUZA - RUČAK - NETWORKING
13:00 - 13:30
"Novo vrijeme, nove prilike"
Vjerujem da ne postoji univerzalni recept za uspjeh i zadovoljstvo žene u farmi, biznisu generalno, ili u životu. Postoje objektivne okolnosti, činjenice, naši stavovi, znanja ,vještine, vjerovanja, odgovornost…. Smatram važnim složiti vlastiti mozaik. Predavanje donosi prikaz okolnosti i činjenica, trendova, studije, nešto staistike, ali i prikaz vlastitog odnosa prema istima, te elemenata koji su utjecali na moje odluke i profesionalni put, pojašnjava zašto vjerujem da je farma prostor mogućnosti, te da je vrijeme promjene i vrijeme novih prilika.
Predavači
Alenka Jajac Knez
13:35 - 14:05
"Sinergija poljoprivrede, znanosti i poduzetništva – korak naprijed"
Loreal - žene u znanosti: "Uvođenjem „Green Deal strategije“ EU se obavezala smanjiti utrošak pesticida za 50 % do 2030 i povećati proizvodne površine u ekološkoj proizvodnji za tri puta. Takve regulative pred poljoprivredne proizvođače, kemijske kuće i znanstvenu zajednicu stavljaju velike izazove. Znanost kojom se bavimo na fakultetu je spora i znanja kojima raspolažemo često ostaju u akademskim krugovima. Komercijalna rješenja koja su društvu potrebna izostaju, a upravo su inovacije pokretač ekonomije. Ulazak u stratup svijet je ujedno izlazak iz komfor zone, no pruža neograničene mogućnosti za suradnju, skaliranje rješenja, brzi izlazak na tržište i financiranje. Susretljivost i podrška stručnjaka koji su dio startup scene u Hrvatskoj je pravo osvježenje i otvara nadu u napredak društva u boljem smjeru – prema naprijed."
Predavači
Helena Virić Gašparić
14:10 - 14:40
"Kanadsko iskustvo"
Evolucija ljekarničke prakse u posljednjih 20 godina. Navodeći promjene u ulozi farmaceuta i područja mogućnosti u farmaciji. Promjene u ljekarničkom krajoliku i evolucija ljekarničke specijalizacije. Usredotočite se na razvoj odnosa između velikih ljekarni i ljekarni s promjenom vrsta proizvoda na tržištu.
Predavači
Marica Gašpić - Pišković
14:40 -
Zatvaranje konferencije
Rina Musić
Rina Musić
managing director, MSD
Rina Musić, direktorica tvrtke Merck Sharp & Dohme (MSD) za Hrvatsku i Sloveniju cijelu karijeru gradi u farmaceutskoj industriji na različitim leadership pozicijama. Nakon završetka studija farmacije u Zagrebu započinje karijeru u Plivi gdje paralelno završava međunarodni MBA studij - Rotterdam School of Management. Nakon Plive se zapošljava u Novartisu, a zadnjih 6 godina uspješno vodi tvrtku MSD gdje sa svojim timom postiže zavidne rezultate u industriji. Uz posao uspješne managerice, Rina je i majka dvije kćeri, a voli se opustiti uz druženja, kuhanje i putovanja.
Marina Raguž
Marina Raguž
M.D. PhD Neurosurgery Resident
dr.sc. Marina Raguž, dr.med. specijalizantica neurokirurgije u KB Dubrava, Zagreb. Dobitnica stipendije Loreal za 2017.godinu, doktorirala na Hrvatskom institutu za istraživanje mozga Medicinskog fakulteta u Zagrebu. U znanstvenom radu bavi se i kliničkom, bazičnom i translacijskom neuroznanošću. Predaje anatomiju na Medicinskom fakultetu Hrvatskog Katoličkog Sveučilišta.
Ivana Stojčević
Ivana Stojčević
country manager, Zentiva
Ivana Stojčević je direktorica Zentive od 2013. godine, dr. den.med. i magistra biomedicinskih znanosti s više od 15 godina iskustva rada u farmaceutskoj industriji.
Tanja Pureta
Tanja Pureta
mr. spec., prof. psih., specijalistica industrijske i organizacijske psihologije, direktorica Ramiro
Magistrica psihologije, specijalistica organizacijske i industrijske psihologije. Ima 8- godišnje radno iskustvo u dvije renomirane međunarodne tvrtke: Pliva d.d., kao Suradnik u marketingu i IBM Hrvatska d.o.o., kao Menadžer za integrirani marketing i komunikacije Od 2002. vlasnica je i direktorica poduzeća „Ramiro“, koje se bavi pružanjem konzultantskih usluga na području primijenjene poslovne psihologije, upravljanja ljudskim resursima te organizacijskog i osobnog razvoja. Tanja je dobitnica nagrade Primus - Savjetnik godine u kategoriji Ljudski potencijali, edukacija i trening te društvenog priznanja Marulić: Fiat Psychologia, za osobiti doprinos razvitku primijenjene psihologije u Hrvatskoj.
Alenka Jajac Knez
Alenka Jajac Knez
market operations director, JGL d.d.
Zaposlena u hrvatskoj farmaceutskoj kompaniji Jadran Galenski Laboratorij d.d. iz Rijeke, na poziciji Direktorice Tržišišnih Operacija, te je član Leadership tima kompanije, kao i dvaju Nadzornih odbora ovisnih društava tvrtke u Rusiji i Srbiji. Vodi tim od 440 zaposlenika, njeno područje odgovornosti je poslavanje tvrtke na Tržištima Hrvatske i JIE, Rusije, Bjelorusije ,Ukrajine i BSR, Kazahstana i CAMA regije, kao i razvoj prodajne izvrsnosti i unaprjeđenje ukupne izvrsnosti tržišnih operacija. Iz osobne perspektive obitelj, a iz profesionalne izazovi, mogućnost osobnog rasta, kreacija i inspiriran tim njeni su najveći pokretači. Vjeruje u snagu autentičnosti i cijeni je u svim životnim situacijama.
Helena Virić Gašparić
Helena Virić Gašparić
Founder & CEO at Greener d.o.o., asistentica na Agronomskom fakultetu u Zagrebu
Marica Gašpić - Pišković
Marica Gašpić - Pišković
farmaceut
Marica Gašpić Pišković je farmaceut čija znanstvena karijera u kanadskom zdravstvenom sustavu traje više od 30 godina. Svoje djelovanje započinje nakon što je diplomirala farmaciju na Sveučilištu Alberta. Marica karijeru počinje kao ljekarnik, zatim klinički farmaceut u Medicinskom Centru Sveučilišta McMaster, medicinski savjetnik u Hoffmann-LaRoche, zatim konzultant u Green Shield Osiguranju. Ova iskustva dovela su ju do rukovodeće pozicije Direktora poslovanja. Marica trenutno radi kao ljekarnik dok u isto vrijeme razvija Health and Wellness coaching business.