Predavači

 • Branka Šegvić
  Branka Šegvić
  Doktorica znanosti, vlasnica jezičnog centra Sintagma

  Branka Šegvić vlasnica je, profesorica i prevoditeljica Jezičnog centra Sintagma koji posluje već osam godina. Od stresnih početaka sve do danas, ova splitska škola stranih jezika zadržala je status jedne od najuspješnijih u Dalmaciji, i to prvenstveno zahvaljujući temeljitom i fleksibilnom sistemu rada.

 • Ivana Carev
  Ivana Carev
  dr.sc., znanstvena menađerica NAOS ILS laboratorija i voditeljica grupe na MedILS instutu, u Splitu

  Znanstvenica dr. sc. Ivana Carev, voditeljica je znanstveno – istraživačke grupe na MedILS institutu i znanstvena menadžerica za NAOS ILS laboratorij koji se bavi znanstvenim istraživanjima biokemije kože i njenog pomlađivanja financiranog od grupacije NAOS. Tvrtka NAOS je francuska grupacija, među čijim proizvodima se nalaze popularni kozmetički brandovi Bioderma, Etat Pur i Esthederm. MedILS Institut, osnovao je 2003. godine prof. Miroslav Radman i prof. Marija Alačević, kao neovisni, međunarodni i neprofitni znanstveno-istraživački institut i međunarodni centar izvrsnosti, u području prirodnih znanosti, a smješten u Splitu. Dr. sc. Carev doktorirala je kemiju, na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu, a doktorat je izradila na Zavodu za biokemiju, Kemijsko tehnološkog fakulteta, Sveučilišta u Splitu i Sveučilištu Paris Sud, te CNRS Institutu u Orsayu, Francuska. Završila je međunarodni MBSDr program – za razvoj upravljačkih i poslovnih vještina za znanstvenike. Autorica je više od 20 znanstvenih radova iz područja biokemije, kemije, biologije, farmacije i obrazovanja, objavljenih u međunarodno recenziranim znanstvenim časopisima, te je sudjelovala na brojnim međunarodnim i domaćim projektima i konferencijama vezanim za znanstvena istraživanja prirodnih kemijskih spojeva sa biološkom aktivnošću, kao i vezanim za obrazovanje. Ima dugogodišnje iskustvo rada u poučavanju na svim razinama obrazovanja, te rado sudjeluje u aktivnostima popularizacije znanosti. Izabrana je u zvanje znanstvene suradnice iz područja prirodnih znanosti, polje kemije, kao i u zvanje znanstvene suradnice iz područja biomedicine i zdravstva, polje farmacija.

 • Marija Perica
  Marija Perica
  Licencirana vinyasa yoga instruktorica, Yoga Corner
 • Matea Bakota
  Matea Bakota
  Nutrition Consultant u Avemed
 • Olivera Drutter
  Olivera Drutter
  dipl.prof. psihologije

  Kao dijete sam se često osjećala odbačenom, neviđenom i usamljenom. Lijepa sjećanja vežem uz ljetne praznike kod bake, ispunjene toplinom, igrom, istraživanjem i druženjem s vršnjacima. Moja obitelj se često selila tijekom mog odrastanja, što me naučilo prilagodbi, stvaranju novih prijateljstava i upoznavanju različitih kultura.

  S osamnaest godina sam se vratila Hrvatskoj tijekom Domovinskog rata i upisala fakultet za Management u turizmu u Splitu, što je predstavljalo novu sredinu i izazove. Nakon fakulteta i ulaska u brak, postala sam majka dvoje djece, no unatoč obiteljskoj sreći, osjećala sam prazninu i potrebu za nečim više.

  2010. upisala sam školu CIR (Centar za Integrativni Razvoj) u Splitu, gdje sam naučila kako neprorađene emocije utječu na nas. Shvatila sam važnost ravnoteže između tijela, emocija, uma i duha kako bismo postigli zadovoljstvo. Naučila sam se prihvatiti bez osuđivanja, proći kroz emocije i podržavati sebe i druge.
  Sada pomažem drugima da ostvare svoj potencijal, razvijaju zdrave granice, komunikacijske vještine te otkrivaju skrivene talente. Svaka osoba koja dolazi na terapiju donosi svoju priču i potencijale koje nisu svjesni, a raditi s njima donosi mi zadovoljstvo i ponos. Gledajući njihovu transformaciju, potvrđujem da sam pronašla svoj poziv s ljubavlju.

Datum

02 pro 2023
Expired!

VRIJEME

12:00 - 21:00

2.12.2023. Split- Health & Wellness Day

Radni dan poduzetnica i managerica je beskrajan. Ukoliko ste i majke, nakon radnog vremena započinje druga, još teža smjena. Sve je to moguće izdržati do određene točke, a onda uslijede burnout, zdravstveni problemi, … Stoga je nužno što prije posvetiti se sebi, brinuti i o svom zdravlju, opustiti se u wellnessu, otići na masažu, … Iz tog smo razloga kreirale događaj na kojem ćete moći sve to!

Deseti po redu Health & Wellness Day održat će se u hotelu Radisson Blu Resort & Spa u Splitu. Pripremili smo pravu poslasticu s predavanjima i sadržajem!

Ovaj važan dan otvorit će Olivera sa svojim predavanje kako uz pomoć različitih tehnika izbjeći neugodne emocije. U nastavku ćete saznati sve o dodacima prehrani, a cijeli dan moći ćete dobiti i individualno savjetovanje te kupiti dodatke prehrani su vam potrebni. Nakon pauze Branka i Marija pokazati će nam kako razgibati svoje tijelo i prakticirati jogu kad imate malo vremena i prostora.

Između predavanja i tijekom pauze za predah osigurale smo lagane zalogaje i healthy snack, dok se umrežavate sa sudionicama i našim partnerima. Za osvježenje je zadužena Juicy Vitamin voda obogaćena vitaminima i mineralima, koja u trenutku osvježava i daje dodatan boost energije!

Na kraju vas očekuje opuštanje u wellnessu!

LOKACIJA: Radisson Blu Resort & Spa u Splitu

CIJENA:

PROMO PONUDA: Dvije ulaznice za 70 EUR (527,415kn)  s PDV-om 

50 EUR s PDV-om  (376.72 kn) s PDV-om

Kako bi ste osigurali svoju ulaznicu, bitno je uplatiti iznos do 30.11!

PODACI ZA UPLATU:
Matić savjetovanje d.o.o. Ulica Ede Peročevića 6, 10000 Zagreb
IBAN: HR2123600001102270647
Opis plaćanja: Vaše ime i prezime – H&W Day Split

Cijena uključuje:

 • Sudjelovanje na predavanjima
 • Osvježenje tijekom predavanja i u pauzi za predah
 • Korištenje Wellnessa (turska kupelj, finska i bio sauna, ledena fontana, hidromasažna kada, relax zona s ležaljkama i ponudom voća i čajeva)
 • Spa opremu na raspolaganju tijekom boravka
 • Individualno Avemed savjetovanje
 • Besplatan wi-fi

Parking dostupan u okviru hotela.

 

 

Program

21.10.2023.

12.00 - 13.00
Registracija i networking
13.00 - 14:00
Kako pobijediti anksioznost?
Strah ima svoju važnu funkciju i svrhu u našem životu. Međutim strah može biti i neugodna emocija, kada preuzme kontrolu nad našim životom, a gušt bivanja u ovdje i sada, sa kreacijama/idejama koje želimo živjeti postanu nam nedostupni. Naše tijelo se grči, dah nam je plitak, isprekidan, osjetimo hladnoću i naše tijelo formira mišićni oklop koji se može pretvoriti u bolest. Svi se povremeno osjećamo tjeskobni i to je ok. Međutim ako imamo anksiozni poremećaj onda simptomi nervoze, pretjerane brige, ubrzanog disanja ili nemogućnost da udahnemo, nesanica, osjećaj slabosti i umora, trnci u rukama, mučnine, vrtoglavice, ubrzano lupanje srca, bol u prsima, osjećaj „nestajanja“,…postanu naša svakodnevica a život borba. Na ovom predavanju govorit ću o paničnim napadima, anksioznosti, fobijama i kako kroz tjelesno orijentiranu terapiju možemo izaći iz ovog trokuta neugodnih emocija.
Predavači
Olivera Drutter
14:00 - 14:35
Život je put na duge staze - koristi suplementacije u održavanju konstantnog blagostanja
Sigurno ste se tijekom različitih životnih perioda pitali treba li vam suplementacija dodacima prehrani, ali često niste znali za što se odlučiti. Naše zdravlje i dugovječnost održavaju naša 4 stupa zdravlja – prehrana, kretanje, spavanje i mentalna higijena, a na predavanju ćemo utvrditi zašto se nikada ne može pogriješiti s magnezijem, koji su još dodaci prehrani dobri kada nam makar jedan od 4 stupa zdravlja nije u balansu te zašto su Terranova dadaci prehrani uvijek najbolji izbor. Objasnit ćemo koliko je hrana izgubila na svojoj nutritivnoj vrijednosti te koliko to ima utjecaja na naš organizam. Također ćemo pobliže objasniti funkciju magnezija i zašto ga odabrati kao suplementaciju u stresnim situacijama. Osim magnezija objasnit ćemo važnost b vitamina, selena, multivitamina za žene, probavnih enzima i probiotika kao primarne suplemente za podršku svih stupova zdravlja.
Predavači
Matea Bakota
14:35 - 15:15
Healthy break
Pauza uz zdrave zalogaje
15:15 - 16:00
Chair yoga- kako se kretati dok sjedite?
Znamo da trebamo manje sjediti i više se kretati. Na ovoj kratkoj joga radionici naučit ćemo se kretati dok sjedimo. Prednost joge krije se upravo u tome što se položaji mogu modificirati, a za vježbu vam ne treba nikakva posebna oprema ili prostor. Osim što je idealna u situacijama kada ste zbog posla prisiljeni dugo vremena provesti za stolom, ovakva vrsta joge ima brojne prednosti: omogućava aktivnu pauzu od posla, ne oduzima mnogo vremena, ne morate se micati da biste vježbali, pomaže nam osvijestiti dah i koncentrirati se, potiče cirkulaciju, omogućavam nam potrebnu aktivaciju mišića i istezanje itd.
Predavači
Branka Šegvić, Marija Perica
16:00 - 16:30
Zašto svaka poduzetnica i managerica treba i gojzerice u svom ormaru?
Za planinarenje kažu da je način života, za mene je to vrijeme i prostor za fokus i povratak sebi. Znanstvenica sam i profesorica, biologinja i kemičarka, velika sam ljubiteljica prirode, planinarim otkad znam za sebe. Popela sam neke od najviših vrhova Balkana, a neki su mi usponi promijenili život. Ruksak mi je uvijek spreman, a gojzerice imaju jednako vrijedno mjesto u mom ormaru kao i štikle. Kakve blagodati boravak u prirodi ima za poslovnu ženu? Što je to planinarenje? Kako se pripremiti za planinu i boravak u prirodi? O čemu sve treba voditi računa pri polasku na izlet? Da li je haljinama mjesto u planini? Moramo li birati između štikli i gojzerica? Sve ovo možete čuti na predavanju o planinarenju od jedne poslovne žene.
Predavači
Ivana Carev
16:30 - 17:30
Indidivualna savjetovanja i networking
17:30 - 21:00
Wellness
Olivera Drutter
Olivera Drutter
dipl.prof. psihologije
Kao dijete sam se često osjećala odbačenom, neviđenom i usamljenom. Lijepa sjećanja vežem uz ljetne praznike kod bake, ispunjene toplinom, igrom, istraživanjem i druženjem s vršnjacima. Moja obitelj se često selila tijekom mog odrastanja, što me naučilo prilagodbi, stvaranju novih prijateljstava i upoznavanju različitih kultura. S osamnaest godina sam se vratila Hrvatskoj tijekom Domovinskog rata i upisala fakultet za Management u turizmu u Splitu, što je predstavljalo novu sredinu i izazove. Nakon fakulteta i ulaska u brak, postala sam majka dvoje djece, no unatoč obiteljskoj sreći, osjećala sam prazninu i potrebu za nečim više. 2010. upisala sam školu CIR (Centar za Integrativni Razvoj) u Splitu, gdje sam naučila kako neprorađene emocije utječu na nas. Shvatila sam važnost ravnoteže između tijela, emocija, uma i duha kako bismo postigli zadovoljstvo. Naučila sam se prihvatiti bez osuđivanja, proći kroz emocije i podržavati sebe i druge. Sada pomažem drugima da ostvare svoj potencijal, razvijaju zdrave granice, komunikacijske vještine te otkrivaju skrivene talente. Svaka osoba koja dolazi na terapiju donosi svoju priču i potencijale koje nisu svjesni, a raditi s njima donosi mi zadovoljstvo i ponos. Gledajući njihovu transformaciju, potvrđujem da sam pronašla svoj poziv s ljubavlju.
Matea Bakota
Matea Bakota
Nutrition Consultant u Avemed
Branka Šegvić
Branka Šegvić
Doktorica znanosti, vlasnica jezičnog centra Sintagma
Branka Šegvić vlasnica je, profesorica i prevoditeljica Jezičnog centra Sintagma koji posluje već osam godina. Od stresnih početaka sve do danas, ova splitska škola stranih jezika zadržala je status jedne od najuspješnijih u Dalmaciji, i to prvenstveno zahvaljujući temeljitom i fleksibilnom sistemu rada.
Marija Perica
Marija Perica
Licencirana vinyasa yoga instruktorica, Yoga Corner
Ivana Carev
Ivana Carev
dr.sc., znanstvena menađerica NAOS ILS laboratorija i voditeljica grupe na MedILS instutu, u Splitu
Znanstvenica dr. sc. Ivana Carev, voditeljica je znanstveno - istraživačke grupe na MedILS institutu i znanstvena menadžerica za NAOS ILS laboratorij koji se bavi znanstvenim istraživanjima biokemije kože i njenog pomlađivanja financiranog od grupacije NAOS. Tvrtka NAOS je francuska grupacija, među čijim proizvodima se nalaze popularni kozmetički brandovi Bioderma, Etat Pur i Esthederm. MedILS Institut, osnovao je 2003. godine prof. Miroslav Radman i prof. Marija Alačević, kao neovisni, međunarodni i neprofitni znanstveno-istraživački institut i međunarodni centar izvrsnosti, u području prirodnih znanosti, a smješten u Splitu. Dr. sc. Carev doktorirala je kemiju, na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu, a doktorat je izradila na Zavodu za biokemiju, Kemijsko tehnološkog fakulteta, Sveučilišta u Splitu i Sveučilištu Paris Sud, te CNRS Institutu u Orsayu, Francuska. Završila je međunarodni MBSDr program - za razvoj upravljačkih i poslovnih vještina za znanstvenike. Autorica je više od 20 znanstvenih radova iz područja biokemije, kemije, biologije, farmacije i obrazovanja, objavljenih u međunarodno recenziranim znanstvenim časopisima, te je sudjelovala na brojnim međunarodnim i domaćim projektima i konferencijama vezanim za znanstvena istraživanja prirodnih kemijskih spojeva sa biološkom aktivnošću, kao i vezanim za obrazovanje. Ima dugogodišnje iskustvo rada u poučavanju na svim razinama obrazovanja, te rado sudjeluje u aktivnostima popularizacije znanosti. Izabrana je u zvanje znanstvene suradnice iz područja prirodnih znanosti, polje kemije, kao i u zvanje znanstvene suradnice iz područja biomedicine i zdravstva, polje farmacija.

Prijavite se