Predavači

 • Ana Farac
  Ana Farac
  Suvlasnica, Konoba Mate

  Ana je diplomirana inženjerka agronomije, čije je uvjerenje u održivost istinska pokretačka snaga i stil života. Ona je suvlasnica obiteljske konobe, poznate kao konoba Mate u Pupnatu. Od trenutka preuzimanja vodstva, Ana je sustavno unaprijeđivala principe održive gastronomije. Zahvaljujući njenom pristupu, konoba Mate je dobila Zelenu Michelinovu zvjezdicu, uz brojne preporuke. Ana je strastvena u poljoprivredi i posvećena njenom razvoju, kako na obiteljskom gospodarstvu tako i u zajednici u kojoj živi i radi.

 • Ivana Pačić Unković
  Ivana Pačić Unković
  Managing Partner, Korčula Outdoor Experience travel agency

  Ivana Pačić Unković ima više od 20 godina radnog iskustva u turizmu, od početnih konobarskih i recepcionerskih poslova do pozicije izvršne direktorice i direktorice marketinga u renomiranom ekskluzivnom hotelskom objektu Lešić Dimitri Palace te predsjednice strukovne udruge Korčulanske pjatance zaslužne za pozicioniranje Korčule na gastronomskoj turističkoj mapi Hrvatske. To ju je dovelo do zaposlenja u obiteljskom poduzeću 2023. godine, koje je osnovala sa suprugom još 2016. godine.

  Njihova turistička agencija Korčula Outdoor Experience usmjerena je na prodaju pustolovnih aktivnosti, često na kreativan način kombiniranih s enološkim i gastronomskim iskustvima kako bi se doprinijelo autentičnosti nezaboravnih doživljaja i promociji prirodne te materijalne i nematerijalne kulturne baštine otoka Korčule, ali i cijelog šireg područja srednje i južne Dalmacije.

 • Jelena Marović
  Jelena Marović
  vlasnica, OPG Eko Škoj

  Jelena Marović je vlasnica OPG-a Eko Škoj, kroz koji, uz pomoć svoje obitelji, prezentira i dijeli iskustvo dugogodišnjeg rada u poljoprivredi, ugostiteljstvu i turizmu. Eko Škoj je certificirani ekološki i biodinamički OPG, a proizvode i hranu prezentiraju na njihovom Izletištu u Žrnovu.

  Prepoznata je od strane struke, medija i zajednice s kojom dugi niz godina surađuje i djeluje na području otoka. Jelena je orijentirana na održivi turizam s naglaskom na ekološki pristup zemlji i hrani, te zdrav odnos spram ljudi i zajednice. Organizira edukacije i radionice o tradiciji i vještinama koje se na otoku njeguju generacijama, a sastavni su dio njezine svakodnevice i posla kojim se bavi. Želi pružiti mogućnost lokalnoj zajednici i potaknuti ljude da razvijaju i unaprjeđuju svoje vještine kako bi mogli i sami na otoku pronaći svoju budućnost.

 • Marinka Franulović
  Marinka Franulović
  predsjednica udruge poduzetnica Dubrovačko-Neretvanske županije te poluotoka Pelješca
 • Milijana Borojević
  Milijana Borojević
  direktorica, TZ Korčula

  Milijana Borojević ima bogato iskustvo u turizmu i razvoju destinacija. Trenutno obavlja funkciju direktorice Turističke zajednice Grada Korčule. Prije te pozicije, Milijana je bila voditeljica destinacijskog menadžmenta u Turističkoj zajednici Grada Korčule, gdje je bila zadužena za vođenje društvenih mreža, osmišljavanje promotivnih aktivnosti i suradnju s relevantnim dionicima u razvoju turističkog proizvoda. Također, radila je na pripremi i provedbi projekata te sudjelovala u kreiranju tematskih turističkih ruta otoka Korčule.

  Prije te uloge, Milijana je obavljala funkciju prokuristice/direktorice razvojne agencije KORA d.o.o., gdje je bila odgovorna za pripremu projekata za javne pozive, administrativnu provedbu projekata te izradu strateških dokumenata za Grad Korčulu.

  Prije nego što se pridružila razvojnoj agenciji, radila je kao direktorica turističkog ureda Turističke zajednice grada Siska, gdje je bila angažirana na koordinaciji turističke ponude, upravljanju budžetom ureda te provedbi projekata koji doprinose razvoju turističke destinacije. Također, imala je ulogu voditeljice projekata na razini Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i voditeljice hotela te suradnice u diplomatskom sektoru.

  Svoje obrazovanje je stekla na Sveučilištu u Dubrovniku, gdje je diplomirala ekonomiju u turizmu.

 • Mirela Krstulović
  Mirela Krstulović
  Raiffeisenbank Austria d.d., Regional director for SME business in Dalmatia

  28 years of experience, mostly in banking, but also 3 years experience as private entrepreneur (co-partnership) in strategic management consulting. RBA manager since Y2007.
  B.A. from the Faculty of Economics in Zagreb and Diploma in Management by Henley Management College, UK. Plus, over 30 specialised workshops and educations.
  Responsible and decisive financial manager with vast experience in both business origination (sales) and restructuring (work-out). Good knowledge of all industries through experience with diversified corporate and SME clients.
  Capable of delivering performance through combination of customer focus, team management and quality decision-making. Excellence in job organizing and change management, with special attention to details. Highly skilled in negotiations and opposing parties’ reconciliation.
  Highly aware of social responsibility – promoting gender equality and inclusion initiatives by (a) participating in events supporting women in business and (b) promotion of RBA programs for women entrepreneurs. Member of ‘Base of businesswomen’ by Croatian Employer’s Association.
  Happily married and mother of 3 daughters – potential women entrepreneurs! 😊

 • Nika Silić Maroević
  Nika Silić Maroević
  gradonačelnica grada Korčule

  Nika Silić Maroević, rođena je 1981. godine. Odrasla je u radničkoj, račiškoj obitelji s tri starije sestre. Poslije osnovne škole u Korčuli u Zagrebu je završila Opću gimnaziju. Potom upisuje studij Vinarstva, voćarstva i vinogradarstva na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, te po završetku dobiva titulu dipl. ing. agronomije. Tijekom studija stekla je puno praktičnog iskustva u radu u vinogradu, kao i u proizvodnji vina pa je upravo to područje odabrala kao daljnji smjer u svom profesionalnom razvoju.

  Poslije završenog studija putuje i radi u nekoliko manjih vinarija, a 2007. započela je raditi kao glavni enolog u modernoj, pelješkoj vinariji Korta Katarina. Kao voditeljica proizvodnje postigla je zapažene rezultate koji se najbolje odražavaju u brojnim domaćim i međunarodnim nagradama. Od 2011. je aktivno sudjeluje u Gradskom vijeću Grada Korčule. Od 2015. predsjednica je Mjesnog odbora Račišće. Od 20. svibnja 2021. stupila je na dužnost gradonačelnice Grada Korčule.

 • Slavica Grkeš
  Slavica Grkeš
  CEO Dominium Travel, Co-owner Dominatto property management, Vice President of the Dubrovnik Region Travel Agencies Group

  Na ideju za pokretanje vlastitog biznisa došla je kroz onaj obiteljski. Naime, njezina obitelj već 40 godina ima privatne smještajne kapacitete koji su radili samo glavnu sezonu dok se, na nagovor oca, Slavica nije pozabavila plasiranjem na internet i marketingom. Slavica je završavala fakultet i radila je pola radnog vremena za jednu stranu agenciju, gdje je na terenu, direktno s ljudima, primijetila koje usluge nedostaju i za koje su spremni platiti. To joj je omogućilo da se gosti više posvete samom zadovoljstvu u destinaciji.

  Prepoznala je priliku pa je radila noćne smjene kao barmenica kako bi skupila za početni kapital, a po danu je razvijala posao agencije.

Datum

22 tra 2024
Expired!

VRIJEME

09:30 - 14:00

22.04.2024. Korčula: Konferencija za poduzetnice

Women in Adria poziva vas na Konferenciju za žene na Korčuli, posebno namijenjen poduzetnicama direktno ili indirektno vezanim za turizam.

Nakon zimskog odmora, vrijeme je da zajedno analiziramo proteklu godinu i pripremimo se za sve izazove koji nas očekuju u 2024. godini. Poduzetnice u turizmu suočavaju se s mnogim izazovima, a neki od najčešćih problema su:

 • pronalazak i zadržavanje kvalitetne radne snage
 • financiranje poduzeća
 • kako odrediti cijenu proizvoda/usluga
 • kako privući luksuzne goste
 • kako produžiti sezonu
 • kako zadržati kvalitetu i smanjiti troškove
 • ravnoteža posla i obitelji

Raspravljat ćemo i o izazovima u poduzetništvu, održivom turizmu, marketingu. Osim toga, istražit ćemo kako se istaknuti među konkurencijom te kako uspostaviti kontakte s drugim poduzetnicima radi poboljšanja zadovoljstva klijenata.

Naši bankarski stručnjaci bit će prisutni kako bi vam pružili informacije o potrebnim sredstvima financiranja, s posebnim naglaskom na potrebe malih i srednjih poduzetnica. Imat ćete priliku dobiti sve potrebne financijske savjete od stručnjaka uživo.

Ovaj događaj pruža izvrsnu priliku za stvaranje vrijednih poslovnih kontakata, učenje od iskusnih poduzetnica i stjecanje znanja koje će vam pomoći u daljnjem razvoju vašeg poslovanja.

Radujemo se vašem dolasku i zajedničkom dijeljenju iskustava. Suorganizator događaja je TZ grada Korčule.

Događaj je namijenjen:

 • poduzetnicama
 • poduzetnicama u turizmu
 • ženama koje planiraju pokrenuti svoje poslovanje
 • ženama zaposlenima u turističkim djelatnostima
 • sezonskim radnicima
 • studentima iz navedenih područja
 • svima koje zanima ovo područje

LOKACIJA: Hotel Liburna

DATUM I VRIJEME:

 • 22.4.2024., od 9:30h do 14.30h

ULAZNICE:

Besplatni ulaz za sve

 • Prijave do 21.4.2024.
 • U ulaznice uključeno: predavanja+ ručak+ goodybag
 • Potrebna prijava
 • broj mjesta ograničen

OTKAZIVANJE :

Ukoliko ste se prijavili, a ne možete doći molimo Vas da nam to javite na petra.ivancic@womeninadria.com

Prijave za event dolje niže. Molimo da popunite obrazac za prijavu.
Za sva ostala pitanja slobodno se javite na petra.ivancic@womeninadria.com

p.s. Pogledajte na linku sve događaje koje organiziramo kroz godinu eventi – Women in Adria

 

Program

22.04.2024. Korčula: Konferencija za poduzetnice

09:30 - 10:00
Registracija i networking
10:00 - 10:15
Kako do povoljnih izvora financiranja investicija u turizmu
Pojasnit ćemo kako unaprijediti svoje poslovanje i iskoristiti pogodnosti RBA programa za žene poduzetnice. Pričati ćemo i o pogodnostima koje imamo za Women in Adria članice. A dotaknuti ćemo se i linije proizvoda namijenjenih za žene u turizmu i odgovoriti na sva pitanja koja se tiču poduzetnica u turizmu.
Predavači
Mirela Krstulović
10:15 - 10:45
TBD
TBD
Predavači
Slavica Grkeš
10:45 - 11:15
TBD
Predavači
Marinka Franulović
11:15 - 11:45
TBD
11:45 - 13:00
Panel rasprava
Predavači
Ana Farac, Ivana Pačić Unković, Jelena Marović, Milijana Borojević, Nika Silić Maroević
13:00 - 14:00
Networking uz kavu i kolače
Mirela Krstulović
Mirela Krstulović
Raiffeisenbank Austria d.d., Regional director for SME business in Dalmatia
28 years of experience, mostly in banking, but also 3 years experience as private entrepreneur (co-partnership) in strategic management consulting. RBA manager since Y2007. B.A. from the Faculty of Economics in Zagreb and Diploma in Management by Henley Management College, UK. Plus, over 30 specialised workshops and educations. Responsible and decisive financial manager with vast experience in both business origination (sales) and restructuring (work-out). Good knowledge of all industries through experience with diversified corporate and SME clients. Capable of delivering performance through combination of customer focus, team management and quality decision-making. Excellence in job organizing and change management, with special attention to details. Highly skilled in negotiations and opposing parties’ reconciliation. Highly aware of social responsibility – promoting gender equality and inclusion initiatives by (a) participating in events supporting women in business and (b) promotion of RBA programs for women entrepreneurs. Member of ‘Base of businesswomen’ by Croatian Employer’s Association. Happily married and mother of 3 daughters – potential women entrepreneurs! 😊
Slavica Grkeš
Slavica Grkeš
CEO Dominium Travel, Co-owner Dominatto property management, Vice President of the Dubrovnik Region Travel Agencies Group
Na ideju za pokretanje vlastitog biznisa došla je kroz onaj obiteljski. Naime, njezina obitelj već 40 godina ima privatne smještajne kapacitete koji su radili samo glavnu sezonu dok se, na nagovor oca, Slavica nije pozabavila plasiranjem na internet i marketingom. Slavica je završavala fakultet i radila je pola radnog vremena za jednu stranu agenciju, gdje je na terenu, direktno s ljudima, primijetila koje usluge nedostaju i za koje su spremni platiti. To joj je omogućilo da se gosti više posvete samom zadovoljstvu u destinaciji. Prepoznala je priliku pa je radila noćne smjene kao barmenica kako bi skupila za početni kapital, a po danu je razvijala posao agencije.
Marinka Franulović
Marinka Franulović
predsjednica udruge poduzetnica Dubrovačko-Neretvanske županije te poluotoka Pelješca
Ana Farac
Ana Farac
Suvlasnica, Konoba Mate
Ana je diplomirana inženjerka agronomije, čije je uvjerenje u održivost istinska pokretačka snaga i stil života. Ona je suvlasnica obiteljske konobe, poznate kao konoba Mate u Pupnatu. Od trenutka preuzimanja vodstva, Ana je sustavno unaprijeđivala principe održive gastronomije. Zahvaljujući njenom pristupu, konoba Mate je dobila Zelenu Michelinovu zvjezdicu, uz brojne preporuke. Ana je strastvena u poljoprivredi i posvećena njenom razvoju, kako na obiteljskom gospodarstvu tako i u zajednici u kojoj živi i radi.
Ivana Pačić Unković
Ivana Pačić Unković
Managing Partner, Korčula Outdoor Experience travel agency
Ivana Pačić Unković ima više od 20 godina radnog iskustva u turizmu, od početnih konobarskih i recepcionerskih poslova do pozicije izvršne direktorice i direktorice marketinga u renomiranom ekskluzivnom hotelskom objektu Lešić Dimitri Palace te predsjednice strukovne udruge Korčulanske pjatance zaslužne za pozicioniranje Korčule na gastronomskoj turističkoj mapi Hrvatske. To ju je dovelo do zaposlenja u obiteljskom poduzeću 2023. godine, koje je osnovala sa suprugom još 2016. godine. Njihova turistička agencija Korčula Outdoor Experience usmjerena je na prodaju pustolovnih aktivnosti, često na kreativan način kombiniranih s enološkim i gastronomskim iskustvima kako bi se doprinijelo autentičnosti nezaboravnih doživljaja i promociji prirodne te materijalne i nematerijalne kulturne baštine otoka Korčule, ali i cijelog šireg područja srednje i južne Dalmacije.
Jelena Marović
Jelena Marović
vlasnica, OPG Eko Škoj
Jelena Marović je vlasnica OPG-a Eko Škoj, kroz koji, uz pomoć svoje obitelji, prezentira i dijeli iskustvo dugogodišnjeg rada u poljoprivredi, ugostiteljstvu i turizmu. Eko Škoj je certificirani ekološki i biodinamički OPG, a proizvode i hranu prezentiraju na njihovom Izletištu u Žrnovu. Prepoznata je od strane struke, medija i zajednice s kojom dugi niz godina surađuje i djeluje na području otoka. Jelena je orijentirana na održivi turizam s naglaskom na ekološki pristup zemlji i hrani, te zdrav odnos spram ljudi i zajednice. Organizira edukacije i radionice o tradiciji i vještinama koje se na otoku njeguju generacijama, a sastavni su dio njezine svakodnevice i posla kojim se bavi. Želi pružiti mogućnost lokalnoj zajednici i potaknuti ljude da razvijaju i unaprjeđuju svoje vještine kako bi mogli i sami na otoku pronaći svoju budućnost.
Milijana Borojević
Milijana Borojević
direktorica, TZ Korčula
Milijana Borojević ima bogato iskustvo u turizmu i razvoju destinacija. Trenutno obavlja funkciju direktorice Turističke zajednice Grada Korčule. Prije te pozicije, Milijana je bila voditeljica destinacijskog menadžmenta u Turističkoj zajednici Grada Korčule, gdje je bila zadužena za vođenje društvenih mreža, osmišljavanje promotivnih aktivnosti i suradnju s relevantnim dionicima u razvoju turističkog proizvoda. Također, radila je na pripremi i provedbi projekata te sudjelovala u kreiranju tematskih turističkih ruta otoka Korčule. Prije te uloge, Milijana je obavljala funkciju prokuristice/direktorice razvojne agencije KORA d.o.o., gdje je bila odgovorna za pripremu projekata za javne pozive, administrativnu provedbu projekata te izradu strateških dokumenata za Grad Korčulu. Prije nego što se pridružila razvojnoj agenciji, radila je kao direktorica turističkog ureda Turističke zajednice grada Siska, gdje je bila angažirana na koordinaciji turističke ponude, upravljanju budžetom ureda te provedbi projekata koji doprinose razvoju turističke destinacije. Također, imala je ulogu voditeljice projekata na razini Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i voditeljice hotela te suradnice u diplomatskom sektoru. Svoje obrazovanje je stekla na Sveučilištu u Dubrovniku, gdje je diplomirala ekonomiju u turizmu.
Nika Silić Maroević
Nika Silić Maroević
gradonačelnica grada Korčule
Nika Silić Maroević, rođena je 1981. godine. Odrasla je u radničkoj, račiškoj obitelji s tri starije sestre. Poslije osnovne škole u Korčuli u Zagrebu je završila Opću gimnaziju. Potom upisuje studij Vinarstva, voćarstva i vinogradarstva na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, te po završetku dobiva titulu dipl. ing. agronomije. Tijekom studija stekla je puno praktičnog iskustva u radu u vinogradu, kao i u proizvodnji vina pa je upravo to područje odabrala kao daljnji smjer u svom profesionalnom razvoju. Poslije završenog studija putuje i radi u nekoliko manjih vinarija, a 2007. započela je raditi kao glavni enolog u modernoj, pelješkoj vinariji Korta Katarina. Kao voditeljica proizvodnje postigla je zapažene rezultate koji se najbolje odražavaju u brojnim domaćim i međunarodnim nagradama. Od 2011. je aktivno sudjeluje u Gradskom vijeću Grada Korčule. Od 2015. predsjednica je Mjesnog odbora Račišće. Od 20. svibnja 2021. stupila je na dužnost gradonačelnice Grada Korčule.
Sold out!

Prijavite se