Predavači

 • Amorella Horvat Topić
  Amorella Horvat Topić
  Menadžerica za ESG usluge u PwC-u Hrvatska

  Amorella Horvat Topić je menadžerica za ESG usluge u PwC-u Hrvatska. Zadužena je za razvoj poslovanja na području jugoistočne Europe te je član europske PwC skupine za razvoj ESG usluge i odgovora na brzorastuću EU regulativu, ponajviše CSRD i EU Takonomiju. Iskustvo na području održivosti i ESG-a, te društveno odgovornog poslovanja, s fokusom na implementaciju strategije i izvješćivanja o održivosti prema europskom standardu, stekla je na projektima za velika poduzeća u Hrvatskoj i regiji. Također, Amorella je stalni predavač na PwC-ovoj Akademiji u jugoistočnoj Europi za teme ESG-a i održivosti.
  Amorella je magistrirala održivost i društveno odgovorno poslovanje na Sveučilištu u Yorku, u Ujedinjenoj Kraljevini te je autorica stručnih i znanstvenih članaka o održivosti. Također, magistrirala je Europske integracije i međunarodne odnose na Europskom institutu u Nici, u Francuskoj te je prvostupnica komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.

 • Ana Gašparović
  Ana Gašparović
  Direktorica Turističke zajednice Ivanći-Grada

  Ana Gašparović, fakultetski obrazovana poduzetnica i vizionarka, jedna od osnivačica udruge “Prijatelji baštine” zajedno s Vidom Pust Škrguljom i Katarinom Magić, predstavlja ključnu figuru koja inspirira ljubav prema vlastitoj sredini i prošlosti. Njezin angažman u udruzi potiče promišljanje o baštini i njezinoj važnosti, čak i izvan okvira gradske muzejske institucije.

  Anino visoko obrazovanje i iskustvo stjecano tijekom školovanja u inozemstvu potaknulo ju je na širenje svojih horizonta i traženje velikih mogućnosti u manjim sredinama. Kao licencirana turistička vodičica za Zagreb, Zagrebačku županiju i češki glavni grad Prag, Ana aktivno dijeli svoje znanje i strast prema kulturi i povijesti s posjetiteljima.

  Njezina izražena angažiranost i vidljivost također se očituju u njenom voditeljstvu brojnih projekata u kulturi i turizmu. Znanje četiri jezika i suradnja s vrhunskim stručnjacima omogućila joj je premošćivanje jezičnih i kulturnih barijera. Ana Gašparović jasno pokazuje kako vizionari, bez obzira na povremena nerazumijevanja, mogu oblikovati svijet te kako je stručnost i strast ključ za postizanje značajnih promjena u kulturi i turizmu.

 • Daria Nemchonok
  Daria Nemchonok
  CEO LeverUP Consulting

  S preko 20 godina iskustva u CRM-u i automatizaciji poslovnih procesa, osnivačica i CEO LeverUP Consultinga Daria Nemchonok svakako spada u kategoriju profesionalnih Salesforce arhitekata. Ona je jedinstvena. Radila je u CRM industriji i prije osnutka samog Salesforce-a. Kao SFMC arhitektica radila je s globalno priznatim imenima poput Hilti, Danfoss i Telia.

 • dr. sc. Nikolina Brnjac
  dr. sc. Nikolina Brnjac
  Ministrica turizma i sporta
 • Josipa Jutt Ferlan
  Josipa Jutt Ferlan
  CEO Zagreb City hotels

  Tijekom dvadesetogodišnje karijere u turizmu i međunarodnom hotelijerstvu pored operativnih pozicija aktivno se bavila i strateškim razvojem hotelskih projekta, savjetovanjem i edukacijama.Usmjerena je na strateški razvoj, s naglaskom na tržišno pozicioniranje postojećih operativnih objekata u portfelju, akvizicije i restrukturiranje novih, uz primjenu alata kojima se postižu multiplikativni učinci za sveubuhvatan razvoj Društva.

 • Katarina Boban Filipančić
  Katarina Boban Filipančić
  CFO at Brown Hotels; Osnivačica Organizela d.o.o.; Predavačica i autorica za kontroling i EU projekte

  Želja i volja za stjecanjem novih znanja i vještina su joj visoko na listi prioriteta, što pokazuju četiri akademske titule (IT – FOI, Financije – EFZG, magistra EU studija – Pantheon Assas Paris II i mr.sc.oec – EFZG) te niz certifikata (Management – Cornell, Samostalna računovotkinja – MALU, Porezna specijalistica – Effectus, Kontroling – Altius i drugi).

  Nakon 23 godine radnog iskustva u kontrolingu, pisanju i vođenju projekata iz EU fondova, savjetovanju te financijama i računovodstva na visokim pozicijama u raznim djelatnostima, najveću radost i doprinos vidi u dijeljenju stečenih znanja i iskustva te entuzijazam u zagovaranju zelene tranzicije i održivog razvoja.

 • Manuela Vukelić
  Manuela Vukelić
  direktorica agencije za posredovanje i ustupanje radnika, Job Hunter

  Iskustvo u javnom sektoru 28 god. od toga 20 god u Hrvatskoj pošti.
  Privatna poduzetnica s više od 20 godina iskustva u različitim djelatnostima.
  Konzultantica za EU projekte i financijski planer
  Vlasnica agencije za Digitalni marketing i internet prodaju MV Design
  Direktorica Agencije za posredovanje i ustupanje radnika iz Hrvatske i cijelog svijeta u agenicji Job Hunter.

 • Margarita Maruškić Kulaš
  Margarita Maruškić Kulaš
  mag.oec., ravnateljica Aquatika- slatkovodni akvarij Karlovac

  Margarita Maruškić Kulaš ravnateljica je Javne ustanove AQUATIKA-SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC, nastale kao rezultat europskog projekta financiranog iz EU fonda za regionalni razvoj. Osnivač ustanove je Grad Karlovac, koji je u projektu čija je primarna namjena razvoj turizma spojio prirodnu baštinu, znanost i obrazovanje, lokalno poduzetništvo i kreativnu industriju, kako bi razvijao cjelogodišnji turizma na svom području.
  Stručnjak je u destinacijskom managementu s prethodnim radnim iskustvom u turizmu više od 20 godina u receptivnim turističkim agencijama na poslovima logistike, razvoja novih turističkih proizvoda, marketinga te event managementa. Certificirani je profesionalac u kongresnom turizmu (Certified Croatian Meetings and Events Professional) i edukator iz područja upravljanja interpretacijskim centrima.

 • Marina Jurić
  Marina Jurić
  Direktorica ljudskih potencijala, Aminess Hospitality Group
 • Mirela Sučić Čevra
  Mirela Sučić Čevra
  Head of Eastern and Northern Europe, Kuoni Tumlare

  Mirela Sučić Čevra doktorica je znanosti i iza sebe ima bogatu karijeru u turizmu. Trenutno obnaša funkciju VP Istočne i Sjeverne Europe i članica je uprave jedne od najvećih svjetskih turističkih kompanija Kuoni Tumlare. Stručnjak je u području destinacijskog menadžmenta i operacijama u turizmu te nadgleda poslovanje u više od 20 Europskih država i surađuje s timovima i klijentima globalno. Kao članica globalne uprave bavi se strateškim pitanjima vezanim za poslovanje kompanije i posjeduje uvid u širok spektar svjetskih trendova u području turizma. Doktorica Sučić Čevra svoje bogato međunarodno iskustvo prenosi na nekoliko kolegija Veleučilišta Edward Bernays u Zagrebu i čest je gost predavač na različitim institucijama, a pored predavačke aktivnosti pronalazi vremena za znanstveno istraživanje te objavu članaka i sudjelovanje na raznim stručnim i znanstvenim konferencijama. Predavanje koje ćemo slušati biti će vezano za trendove u turizmu, svjetska kretanja, ali i njezino bogato životno iskustvo kako je to biti žena na funkciji, kako uskladiti privatni i poslovni život i kako jedna drugoj pomoći u ostvarivanju kvalitetne karijere.

 • Nina Marić
  Nina Marić
  CEO Oltre hospitality consulting.

  Hotelska konzultantica Nina Marić raditi je počela rano, još kao tinejdžerica, a njezin je prvi posao bio na recepciji hotela. Kaže kako ju je profesionalno odgojila upravo recepcija.

 • Renata Pentek
  Renata Pentek
  Menadžerica za transformaciju financijskih funkcija, PwC Hrvatska

  Renata Pentek je osoba istraživačkog duha sa preko 27 godina iskustva, stečenog znanja i integriteta na području kontrolinga, od čega više od 15 godina na menadžerskim pozicijama u bankarstvu i financijskom sektoru. Kao PwC-ova menadžerica za transformaciju financijskih funkcija u Hrvatskoj, fokusirana je na podršku klijentima na transformacijskom putu iz izvještajne i analitičke u savjetodavnu ulogu financijskih funkcija. Podrška obuhvaća optimizaciju i automatizaciju procesa, razvoj pojednostavljenih te efikasnijih izvještaja, prilagodbu operativnog modela, poboljšanja digitalnih vještina timova te osnaživanja timova kroz inovacijske laboratorije.
  Završila je MBA na AACSB akreditiranom Američkom sveučilištu St. John’s University u New Yorku, u SAD-u. Uz kontroling, već više od 15 godina je vezana i za temu NLP-a (neurolingvističkog programiranja) te je polaznica programa NLP Master Coach na Academy of Modern Applied Psychology u Škotskoj. Predavačica je i na PwC-ovoj Akademiji. Članica je Odbora za digitalnu ekonomiju i Odbora za ESG Američke Gospodarske Komore u Hrvatskoj.
  Renatina životna filozofija je: „Uspjeh nije samo ono što postignemo u životu već koliko inspiriramo druge da postignu. Ostavimo stvari boljima nego što ih nađemo.“

 • Slavija Jačan Obratov
  Slavija Jačan Obratov
  direktorica Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda, Hrvatska turistička zajednica

  Slavija Jačan Obratov rođena je u Zadru. Nakon završene gimnazije školovanje je nastavila na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu gdje je diplomirala novinarstvo. Po završetku poslijediplomskog studija iz ekonomije stekla je zvanje sveučilišne specijalistice marketinga posebnih područja.

  Prva radna iskustva su joj u privatnom sektoru, prvo u radijskom marketingu, a onda i u odnosima s javnošću. Karijeru u turizmu započela je u Hrvatskoj turističkoj zajednici gdje radi i danas na poziciji direktorice Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda. Tu stječe sveobuhvatno iskustvo na području marketinga u turizmu te radi na raznim značajnim projektima vezanim za promociju hrvatskog turizma. Posljednjih godina u fokusu su joj razvoj turističkih proizvoda, kongresni turizam, provedba EU projekata, kao i koordinacija sustava turističkih zajednica. Od početka radi na projektima razvoja i promocije gastronomije i luksuznog turizma, kao i nautičkog, zdravstvenog, kulturnog i aktivnog turizma, s posebnim naglaskom na premium segment.

  Od 2005. do 2013. godine bila je glavna urednica časopisa „Turizam“, najstarijeg hrvatskog međunarodno znanstveno-stručnog časopisa koji izdaje Institut za turizam, a sa svojim timom iz HTZ-a te vanjskim suradnicima osvojila je brojna međunarodna priznanja za produkciju tiskanog materijala, filmova i TV spotova poput nagrada Red Dot 2004. i 2009. godine za najbolji turistički plakat.

 • Tanja Janjatović
  Tanja Janjatović
  direktorica hotela Royal
 • Zrinka Brekalo
  Zrinka Brekalo
  Hospitality Solutions, A1

  Zrinka Brekalo gotovo 10 godina radi s poslovnim korisnicima u A1 Hrvatska, a u posljednje vrijeme njezin je fokus na korisnicima iz hospitality segmenta gdje arhitektima, projektantima i investitorima pomaže u odabiru rješenja za hotele, kampove i resorte uzimajući u obzir zadnje tehnologije i trendove. Čvrsto vjeruje da je zadovoljstvo gosta i zadovoljstvo zaposlenika ključ uspjeha za management hotela, što je njezina nit vodilja kod odabira tehnoloških i digitalnih rješenja koja će unaprijediti poslovanje bilo kojeg turističkog objekta. Hoteli budućnosti, hospitality projekti u sinergiji s novim tehnologijama i zelenim slika su hrvatskog turizma u čijem stvaranju, radeći u A1 Hrvatska u Odjelu hospitality rješenja, sudjeluje sa zadovoljstvom.

Datum

24 stu 2023
Expired!

VRIJEME

08:30 - 15:00

24.11.2023. Opatija: Konferencija za žene u turizmu

Women in Adria vas poziva na prvu konferenciju za žene u turizmu u Opatiji.

Žene čine većinu zaposlenih u hotelijerstvu, a istovremeno najveće hotelske kuće u Hrvatskoj imaju  37% žena u upravama. Istovremeno, žene imaju sve veću kupovnu moć i igraju ključnu ulogu u odabiru destinacija za obiteljski odmor te donošenju odluka koje oblikuju turističko tržište.

Turističke kompanije moraju prepoznati značaj ove demografske skupine i kako njihovi utjecaji oblikuju industriju. Da bi turističke kompanije mogle donositi bolje odluke i zadovoljiti rastuće žensko tržište, presudno je da žene budu aktivno uključene u upravljanje ovim tvrtkama.

Cilj konferencije je razmjena iskustva, umrežavanje i osnaživanje žena zaposlenih u sektoru turizma.

ULAZNICE: 

 • Cijena ulaznice za sve do 15.11. : 55 € ( pdv uključen) , 414.40 kn
 • Cijena ulaznice nakon 15.11:  70 € ( pdv uključen) , 527.41 kn
 • Cijena ulaznica za WiA članice nakon 15.11.:  55€ ( pdv uključen) , 414.40 kn
 • za 5 i više osoba iz iste tvrtke odobravamo popust  10%
 • Studenska ulaznica (uz iksicu): 30€ (pdv uključen), 226,035
 • Prijave do 22.11.2023. do 23:59h
 • U ulaznice uključeno: predavanja+ goodybag + ručak + kava
 • Potrebna prijava
 • broj mjesta ograničen

 

 

PODACI ZA UPLATU:

Matić savjetovanje d.o.o. Ulica Ede Peročevića 6, 10000 Zagreb

IBAN: HR2123600001102270647

Opis plaćanja: Vaše ime i prezime – konferencija turizam

LOKACIJA:

 • Conference Park 25/7,   Ul. Viktora cara Emina 6, 51410, Opatija.

DATUM I VRIJEME:

 • 24.11.2023., od 8:30h do 15.00h

OTKAZIVANJE :

Besplatno otkazivanje do 22.11. 2023. Nakon toga ne vršimo povrat.

Prijave za event dolje niže. Molimo da popunite obrazac za prijavu.
Za sva ostala pitanja slobodno se javite na vinka@womeninadria.com

p.s. Pogledajte na linku sve događaje koje organiziramo kroz godinu eventi – Women in Adria

Program

24.11.2023. Opatija: Konferencija za žene u turizmu

08:30 - 09:00
Registracija
9:10 - 9:20
Uvod i pozdravni govor
09:20 - 09:50
Kako razviti globalnu karijeru u turizmu
Mirela Sučić Čevra, regionalna direktorica u Kuoni Tumlare, naglašava važnost odgoja i izvanškolskog učenja za uspješnu karijeru. Njen put prema uspjehu počeo je od rane mladosti, potaknuta odgojem roditelja. Tijekom studija, koristila je svoje talijanske jezične vještine i internet kako bi nudila usluge prevođenja stranim tvrtkama. Nakon ulaska u Kuoni Tumlare, brzim usvajanjem znanja i predanim radom postala je najmlađa direktorica u grupaciji. Ističe se svojom upornošću i predanošću poslu te potiče mlade na učenje i suradnju u multinacionalnom okruženju. Nakon uspješnog rada na raznim pozicijama, postala je regionalna direktorica za Istočnu Europu i generalna direktorica za Istok nakon spajanja s grupacijom JBT. Njeno akademsko usavršavanje i stručnost u destinacijskom menadžmentu dodatno su je izdvojili u karijeri.
Predavači
Mirela Sučić Čevra
09:50 - 10:05
Kako izgledaju hoteli budućnosti?
Zrinka će nam govori o hotelima budućnosti, zapravo razmatrati će tehnologiju koja mora biti tečna, glatka, profinjena, upotrebljiva i jednostavna, a istovremeno moćna, zadivljujuća i pouzdana. Ovo se odnosi kako na goste kojima je potrebna tehnologija za povećanje komfora, tako i na sve segmente hotela, uključujući zaposlenike i menadžment, kojima je potrebna tehnologija kako bi olakšala poslovanje. Hoteli budućnosti i projekti u oblasti gostoprimstva koji koriste nove tehnologije i naglašavaju održivost postaju ključni elementi u razvoju hrvatskog turizma.
Predavači
Zrinka Brekalo
10:05 - 10:35
Integritet je sve
Renata će ispričati priču o sebi, svom životnom putu i kako je stigla do točke gdje se sada nalazi. Naglasit će važnost integriteta i ostanka dosljednog sebi tijekom života. Posebno će istaknuti važnost osvještavanja činjenice da sve promjene dolaze iznutra, iz naših vlastitih odluka i promišljanja. Također će istaknuti da je ženski put prema uspjehu često izazovan i pun prepreka, te će pokušati inspirirati i motivirati druge žene u turizmu, potičući ih da vjeruju u sebe i svoje sposobnosti.
Predavači
Renata Pentek
10:35 - 10:50
Coffe break
10:50 - 11:20
Putovanje prilagođeno svakom gostu: Salesforce Inovacije u industriji turizma i ugostiteljstva
Kako prepoznati potrebe potencijalnih gostiju te izgraditi povjerenje i odanost brendu? Kako zadržati personaliziani pristup na svim komunikacijskim kanalima, te pritom maksimalno automatizirati poslovne i marketinške procese? Umjetna inteligencija u turističkoj industriji - da ili ne? Daria Nemčonok, stručnjakinja za Salesforce i marketinšku automatizaciju, odgovorit će na ova i druga pitanja o primjeni modernih CRM i CXM tehnologija u B2B i B2C domeni.
Predavači
Daria Nemchonok
11:20 - 11:50
Što naši gosti očekuju od nas
Što znači biti konzultant u turističkome sektoru u Hrvatskoj. Prati li Hrvatska trendove u turizmu. Osvrt na ponudu i tržište rada.
Predavači
Nina Marić
11:50 - 12:00
Obraćanje ministrice turizma i sporta
Predavači
dr. sc. Nikolina Brnjac
12:00 - 13:00
Panel rasprava „Gorući izazovi hrvatskog turizma- ljudi i održivost"
Predavači
Amorella Horvat Topić, Josipa Jutt Ferlan, Katarina Boban Filipančić, Manuela Vukelić, Marina Jurić, Slavija Jačan Obratov
13:00 - 14:00
ručak
14:00 - 14:30
DirektorICA hotela– iza kulisa
Kada vidiš priliku, iskoristi je , povezuj se s gostima, brini o detaljima, koordiniraj sve zahtjeve i dočekuj goste na prijateljski i profesionalan način. Također, tretira svoje kolege kao i goste, njeguje ugodnu okolinu koja motivira, osnažuje i potiče na timski rad. Primjerom pokazuj i pohvaljuj kada treba, ali i pozdravlja kada učinka nema. Samo tvoj osobni pristup poslu može ga činiti zabavnim, učinkovitim i bez muke.
Predavači
Tanja Janjatović
14:30 - 15:00
Održive turističke prakse i pokazatelji uspješnosti
Ana će nam govoriti o inovacijama u ruralnom turizmu, koristeći konkretne primjere: Sezonske atrakcije: Upoznat ćemo se s pričom o uspješnom Posavskom Kukuruznom Labirintu "Hrvatica" i kako je autentičnost privukla posjetitelje. Mjerenje uspješnosti manifestacija: Ana će istražiti kako se Bučijada uspjela razviti i zašto je zadovoljstvo posjetitelja ključno za uspjeh ovakvih događanja. Inovativni outdoor modeli: Proučit ćemo primjer Black Gold Night Run, spoja sporta, umjetnosti i industrijske baštine uz podršku lokalnim poljoprivrednicima. Održivi promo materijali: Ana će podijeliti kako promovirati destinaciju koristeći održive promo materijale poput paketića s mješavinom medonosnog sjemena pod sloganom "Zazujimo livadu."
Predavači
Ana Gašparović
15:00 - 15:30
Strast i ljubav glavni su sastojak recepta za uspjeh
Aquatika slatkovodni akvarij Karlovac turistička je atrakcija nastala kao rezultat EU projekta s ciljem razvoja turizma u turistički nerazvijenom području. Kako je tekao poslovni put ove uspješne turističke priče, s kojim osobnim I poslovnim izazovima su se susreli i kako su ih prevladali, te kako grade svoju turističku budućnost u gradu na 4 rijeke, ispričati će nam ravnateljica Aquatike Margarita Maruškić Kulaš
Predavači
Margarita Maruškić Kulaš
Mirela Sučić Čevra
Mirela Sučić Čevra
Head of Eastern and Northern Europe, Kuoni Tumlare
Mirela Sučić Čevra doktorica je znanosti i iza sebe ima bogatu karijeru u turizmu. Trenutno obnaša funkciju VP Istočne i Sjeverne Europe i članica je uprave jedne od najvećih svjetskih turističkih kompanija Kuoni Tumlare. Stručnjak je u području destinacijskog menadžmenta i operacijama u turizmu te nadgleda poslovanje u više od 20 Europskih država i surađuje s timovima i klijentima globalno. Kao članica globalne uprave bavi se strateškim pitanjima vezanim za poslovanje kompanije i posjeduje uvid u širok spektar svjetskih trendova u području turizma. Doktorica Sučić Čevra svoje bogato međunarodno iskustvo prenosi na nekoliko kolegija Veleučilišta Edward Bernays u Zagrebu i čest je gost predavač na različitim institucijama, a pored predavačke aktivnosti pronalazi vremena za znanstveno istraživanje te objavu članaka i sudjelovanje na raznim stručnim i znanstvenim konferencijama. Predavanje koje ćemo slušati biti će vezano za trendove u turizmu, svjetska kretanja, ali i njezino bogato životno iskustvo kako je to biti žena na funkciji, kako uskladiti privatni i poslovni život i kako jedna drugoj pomoći u ostvarivanju kvalitetne karijere.
Zrinka Brekalo
Zrinka Brekalo
Hospitality Solutions, A1
Zrinka Brekalo gotovo 10 godina radi s poslovnim korisnicima u A1 Hrvatska, a u posljednje vrijeme njezin je fokus na korisnicima iz hospitality segmenta gdje arhitektima, projektantima i investitorima pomaže u odabiru rješenja za hotele, kampove i resorte uzimajući u obzir zadnje tehnologije i trendove. Čvrsto vjeruje da je zadovoljstvo gosta i zadovoljstvo zaposlenika ključ uspjeha za management hotela, što je njezina nit vodilja kod odabira tehnoloških i digitalnih rješenja koja će unaprijediti poslovanje bilo kojeg turističkog objekta. Hoteli budućnosti, hospitality projekti u sinergiji s novim tehnologijama i zelenim slika su hrvatskog turizma u čijem stvaranju, radeći u A1 Hrvatska u Odjelu hospitality rješenja, sudjeluje sa zadovoljstvom.
Renata Pentek
Renata Pentek
Menadžerica za transformaciju financijskih funkcija, PwC Hrvatska
Renata Pentek je osoba istraživačkog duha sa preko 27 godina iskustva, stečenog znanja i integriteta na području kontrolinga, od čega više od 15 godina na menadžerskim pozicijama u bankarstvu i financijskom sektoru. Kao PwC-ova menadžerica za transformaciju financijskih funkcija u Hrvatskoj, fokusirana je na podršku klijentima na transformacijskom putu iz izvještajne i analitičke u savjetodavnu ulogu financijskih funkcija. Podrška obuhvaća optimizaciju i automatizaciju procesa, razvoj pojednostavljenih te efikasnijih izvještaja, prilagodbu operativnog modela, poboljšanja digitalnih vještina timova te osnaživanja timova kroz inovacijske laboratorije. Završila je MBA na AACSB akreditiranom Američkom sveučilištu St. John's University u New Yorku, u SAD-u. Uz kontroling, već više od 15 godina je vezana i za temu NLP-a (neurolingvističkog programiranja) te je polaznica programa NLP Master Coach na Academy of Modern Applied Psychology u Škotskoj. Predavačica je i na PwC-ovoj Akademiji. Članica je Odbora za digitalnu ekonomiju i Odbora za ESG Američke Gospodarske Komore u Hrvatskoj. Renatina životna filozofija je: „Uspjeh nije samo ono što postignemo u životu već koliko inspiriramo druge da postignu. Ostavimo stvari boljima nego što ih nađemo.“
Daria Nemchonok
Daria Nemchonok
CEO LeverUP Consulting
S preko 20 godina iskustva u CRM-u i automatizaciji poslovnih procesa, osnivačica i CEO LeverUP Consultinga Daria Nemchonok svakako spada u kategoriju profesionalnih Salesforce arhitekata. Ona je jedinstvena. Radila je u CRM industriji i prije osnutka samog Salesforce-a. Kao SFMC arhitektica radila je s globalno priznatim imenima poput Hilti, Danfoss i Telia.
Nina Marić
Nina Marić
CEO Oltre hospitality consulting.
Hotelska konzultantica Nina Marić raditi je počela rano, još kao tinejdžerica, a njezin je prvi posao bio na recepciji hotela. Kaže kako ju je profesionalno odgojila upravo recepcija.
dr. sc. Nikolina Brnjac
dr. sc. Nikolina Brnjac
Ministrica turizma i sporta
Amorella Horvat Topić
Amorella Horvat Topić
Menadžerica za ESG usluge u PwC-u Hrvatska
Amorella Horvat Topić je menadžerica za ESG usluge u PwC-u Hrvatska. Zadužena je za razvoj poslovanja na području jugoistočne Europe te je član europske PwC skupine za razvoj ESG usluge i odgovora na brzorastuću EU regulativu, ponajviše CSRD i EU Takonomiju. Iskustvo na području održivosti i ESG-a, te društveno odgovornog poslovanja, s fokusom na implementaciju strategije i izvješćivanja o održivosti prema europskom standardu, stekla je na projektima za velika poduzeća u Hrvatskoj i regiji. Također, Amorella je stalni predavač na PwC-ovoj Akademiji u jugoistočnoj Europi za teme ESG-a i održivosti. Amorella je magistrirala održivost i društveno odgovorno poslovanje na Sveučilištu u Yorku, u Ujedinjenoj Kraljevini te je autorica stručnih i znanstvenih članaka o održivosti. Također, magistrirala je Europske integracije i međunarodne odnose na Europskom institutu u Nici, u Francuskoj te je prvostupnica komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.
Josipa Jutt Ferlan
Josipa Jutt Ferlan
CEO Zagreb City hotels
Tijekom dvadesetogodišnje karijere u turizmu i međunarodnom hotelijerstvu pored operativnih pozicija aktivno se bavila i strateškim razvojem hotelskih projekta, savjetovanjem i edukacijama.Usmjerena je na strateški razvoj, s naglaskom na tržišno pozicioniranje postojećih operativnih objekata u portfelju, akvizicije i restrukturiranje novih, uz primjenu alata kojima se postižu multiplikativni učinci za sveubuhvatan razvoj Društva.
Katarina Boban Filipančić
Katarina Boban Filipančić
CFO at Brown Hotels; Osnivačica Organizela d.o.o.; Predavačica i autorica za kontroling i EU projekte
Želja i volja za stjecanjem novih znanja i vještina su joj visoko na listi prioriteta, što pokazuju četiri akademske titule (IT – FOI, Financije – EFZG, magistra EU studija – Pantheon Assas Paris II i mr.sc.oec – EFZG) te niz certifikata (Management – Cornell, Samostalna računovotkinja – MALU, Porezna specijalistica – Effectus, Kontroling – Altius i drugi). Nakon 23 godine radnog iskustva u kontrolingu, pisanju i vođenju projekata iz EU fondova, savjetovanju te financijama i računovodstva na visokim pozicijama u raznim djelatnostima, najveću radost i doprinos vidi u dijeljenju stečenih znanja i iskustva te entuzijazam u zagovaranju zelene tranzicije i održivog razvoja.
Manuela Vukelić
Manuela Vukelić
direktorica agencije za posredovanje i ustupanje radnika, Job Hunter
Iskustvo u javnom sektoru 28 god. od toga 20 god u Hrvatskoj pošti. Privatna poduzetnica s više od 20 godina iskustva u različitim djelatnostima. Konzultantica za EU projekte i financijski planer Vlasnica agencije za Digitalni marketing i internet prodaju MV Design Direktorica Agencije za posredovanje i ustupanje radnika iz Hrvatske i cijelog svijeta u agenicji Job Hunter.
Marina Jurić
Marina Jurić
Direktorica ljudskih potencijala, Aminess Hospitality Group
Slavija Jačan Obratov
Slavija Jačan Obratov
direktorica Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda, Hrvatska turistička zajednica
Slavija Jačan Obratov rođena je u Zadru. Nakon završene gimnazije školovanje je nastavila na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu gdje je diplomirala novinarstvo. Po završetku poslijediplomskog studija iz ekonomije stekla je zvanje sveučilišne specijalistice marketinga posebnih područja. Prva radna iskustva su joj u privatnom sektoru, prvo u radijskom marketingu, a onda i u odnosima s javnošću. Karijeru u turizmu započela je u Hrvatskoj turističkoj zajednici gdje radi i danas na poziciji direktorice Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda. Tu stječe sveobuhvatno iskustvo na području marketinga u turizmu te radi na raznim značajnim projektima vezanim za promociju hrvatskog turizma. Posljednjih godina u fokusu su joj razvoj turističkih proizvoda, kongresni turizam, provedba EU projekata, kao i koordinacija sustava turističkih zajednica. Od početka radi na projektima razvoja i promocije gastronomije i luksuznog turizma, kao i nautičkog, zdravstvenog, kulturnog i aktivnog turizma, s posebnim naglaskom na premium segment. Od 2005. do 2013. godine bila je glavna urednica časopisa „Turizam“, najstarijeg hrvatskog međunarodno znanstveno-stručnog časopisa koji izdaje Institut za turizam, a sa svojim timom iz HTZ-a te vanjskim suradnicima osvojila je brojna međunarodna priznanja za produkciju tiskanog materijala, filmova i TV spotova poput nagrada Red Dot 2004. i 2009. godine za najbolji turistički plakat.
Tanja Janjatović
Tanja Janjatović
direktorica hotela Royal
Ana Gašparović
Ana Gašparović
Direktorica Turističke zajednice Ivanći-Grada
Ana Gašparović, fakultetski obrazovana poduzetnica i vizionarka, jedna od osnivačica udruge "Prijatelji baštine" zajedno s Vidom Pust Škrguljom i Katarinom Magić, predstavlja ključnu figuru koja inspirira ljubav prema vlastitoj sredini i prošlosti. Njezin angažman u udruzi potiče promišljanje o baštini i njezinoj važnosti, čak i izvan okvira gradske muzejske institucije. Anino visoko obrazovanje i iskustvo stjecano tijekom školovanja u inozemstvu potaknulo ju je na širenje svojih horizonta i traženje velikih mogućnosti u manjim sredinama. Kao licencirana turistička vodičica za Zagreb, Zagrebačku županiju i češki glavni grad Prag, Ana aktivno dijeli svoje znanje i strast prema kulturi i povijesti s posjetiteljima. Njezina izražena angažiranost i vidljivost također se očituju u njenom voditeljstvu brojnih projekata u kulturi i turizmu. Znanje četiri jezika i suradnja s vrhunskim stručnjacima omogućila joj je premošćivanje jezičnih i kulturnih barijera. Ana Gašparović jasno pokazuje kako vizionari, bez obzira na povremena nerazumijevanja, mogu oblikovati svijet te kako je stručnost i strast ključ za postizanje značajnih promjena u kulturi i turizmu.
Margarita Maruškić Kulaš
Margarita Maruškić Kulaš
mag.oec., ravnateljica Aquatika- slatkovodni akvarij Karlovac
Margarita Maruškić Kulaš ravnateljica je Javne ustanove AQUATIKA-SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC, nastale kao rezultat europskog projekta financiranog iz EU fonda za regionalni razvoj. Osnivač ustanove je Grad Karlovac, koji je u projektu čija je primarna namjena razvoj turizma spojio prirodnu baštinu, znanost i obrazovanje, lokalno poduzetništvo i kreativnu industriju, kako bi razvijao cjelogodišnji turizma na svom području. Stručnjak je u destinacijskom managementu s prethodnim radnim iskustvom u turizmu više od 20 godina u receptivnim turističkim agencijama na poslovima logistike, razvoja novih turističkih proizvoda, marketinga te event managementa. Certificirani je profesionalac u kongresnom turizmu (Certified Croatian Meetings and Events Professional) i edukator iz područja upravljanja interpretacijskim centrima.

Prijavite se