Predavači

 • Gordana Breyer
  Gordana Breyer
  direktorica prodaje I odnosa sa klijentima, Nets

  Gordana je od 2019 godine Direktorica prodaje I odnosa s klijentima u NETS CEE. Iako je svoju karijeru započela u računovodstvu, većinu svog poslovnog iskustva Gordana je stekla u telecom industriji, pokrivajući prodajne aktivnosti kroz cijelu CEE regiju. Rođena u Makedoniji, Gordana danas živi u Zagrebu sa suprugom I 12-godišnjim kćeri.

 • Gordana Periškić
  Gordana Periškić
  direktorica marketinga I upravljanja odnosom s klijentima, Raiffeisen banka

  Gordana Periškić je Direktorica Marketinga i upravljanja odnosom s klijentima u Raiffeisen banci. Ima preko 25 godina iskustva, većinu u FMCG industriji, a zadnje dvije i pol godine u svijetu bankarstva. Diplomirana je ekonomistica sa završenim EMBA studijem na Cotrugli Business School.

 • Ivana Bošković
  Ivana Bošković
  voditeljica poslovnih usluga, Megatrend

  Ivana Bošković voditeljica je odjela poslovnih usluga u grupaciji Megatrend gdje radi 20 godina.
  Radi na projektima implementacijie rješenja iz područja planiranja i poslovnog izvještavanja.

 • Ivanka Ćosić - Prižmić
  Ivanka Ćosić - Prižmić
  poduzetnica I direktorica, Matinata

  Ivanka Ćosić-Prižmić, poduzetnica s karijerom u menadžmentu u bankarskoj industriji. Nakon 20 godina uspješne karijere u vodećoj hrvatskoj banci, gdje je rasla od pripravnika do pozicije direktorice odgovorne Upravi, ostvarila je svoj cilj i ambiciju – danas je vlasnica brenda certificirane organske aktivne kozmetike, prve u Hrvatskoj. Bankarstvo I kozmetika naizgled nespojive branše, no u njenoj priči uspjeh projekta je uvelike ovisio o menadžerskim iskustvima stečenim u bankarstvu.

 • Magda Milas Gržetić
  Magda Milas Gržetić
  Business Growth Manager, Electrocoin d.o.o.

  Magda Milas Gržetić zadužena je za razvoj poslovanja u zagrebačkom fintechu Electrocoin do.o. koji se bavi posredovanjem u trgovanju kriptovalutama i procesiranjem kripto uplata za trgovce. Electrocoin je krajem 2020. uvršten u top 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u Srednjoj Europi prema izboru Deloitte-a, zauzevši 6. mjesto s rastom od 2.617 posto. Posljednjih nekoliko godina u Electrocoinu razvijaju platne usluge nove generacije koristeći blockchain tehnologiju. Tvrtka je predvodnik hrvatske kripto scene, tržišni lider te suosnivač UBIK – Udruge za blockchain i kriptovalute. Magda je majka četverogodišnje djevojčice Laure. Voli more i ronjenje, kuhanje te ispijanje čistog espressa na nekoj sunčanoj terasi s pogledom. Posjeduje sportsku pilotsku dozvolu pa u slobodnim trenucima ode letjeti Cessnom 150 na Lučko ili Grobnik.

 • Martina Kožulj Omazić
  Martina Kožulj Omazić
  Izvršna direktorica Upravljanja poslovnom mrežom, PBZ

  Martina Kožulj Omazić je u bankarstvu od 1997. Godine, te u PBZ-u od 2016.

 • Mirna Marović
  Mirna Marović
  direktorica, VentureXchange d.o.o.

  Mirna Marović je financijska stručnjakinja u području korporativnih financija, private equity i venture capital industrije, s više od 25 godina iskustva u financijskoj industriji. Osnovala je VentureXchange d.o.o, konzultantsku tvrtku specijaliziranu za private equity i venture capital industriju, strategiju održivog rasta i financiranja, te istraživanja u gospodarstvu za međunarodne financijske institucije. Osnivačica je i predsjednica Hrvatske Private Equity i Venture Capital Asocijacije. Mirna je diplomirala na INSEAD-u (MBA), London School of Economics, Harvard Business School i London Business School, te je EFFAS Certified ESG Analyst (CESGA®). Tečno govori šest stranih jezika, te redovito sudjeluje kao govornik na međunarodnim konferencijama.

 • Tanya Šplajt - Brainović
  Tanya Šplajt - Brainović
  Izvršna direktorica ljudskih potencijala i korporativnih komunikacija Addiko grupe

  Tanya Šplajt-Brainović ima bogato 15-ogodišnje iskustvo u upravljanju ljudskim potencijalima, radivši na zapošljavanju i razvoju talenata, organizacijskim promjenama, internoj kulturi, angažiranosti zaposlenka i imidžu poduzeća kao poslovaca. Na poziciju izvršne direktorice Upravljanja ljudskim potencijalima Addiko Grupe došla je 2017. godine, a prije toga je od 2002. godine radila u Coca-Coli od čega 7 godina u području ljudskih potencijala. U Addiku je trenutno na poziciji direktorice Upravljanja ljudskim potencijalima i korporativnih komunikacija Addiko Grupe, odgovorna za sveukupnu HR strategiju i korporativne komunikacije za sve zemlje u Grupi: Austriju, Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru. Vjeruje da je važno zajedno sa zaposlenicima graditi korporativnu kulturu i organizaciju kako bi organizacija i zaposlenici bili uspješni te zaposlenicima omogućili poticajno i pozitivno radno okruženje.

Datum

16 lip 2021
Expired!

VRIJEME

09:00 - 15:00

Zagreb 16.6.2021: Konferencija za žene u bankarstvu i sektoru financijskih usluga

Žene su sve obrazovanije, sve više ih pokreće vlastite tvrtke, a istovremeno su jako nezadovoljne uslugama koje dobivaju od banaka kao poduzetnice i kao fizičke osobe. Zahvaljujući EBRD-u, neke banke u jugoistočnoj Europi su uspješne u targetiranju poduzetnica, prvenstveno zahvaljujući inicijativi žena unutar banaka. S druge strane, visokoobrazovane žene još uvijek ne postoje kao segment u bankama i ostatku financijskog sektora poput osiguranja, mirovinskih fondova…

Samo banke s dovoljno žena na vodećim pozicijama mogu osvojiti rastuće žensko tržište. Zato već treću godinu za redom održavamo konferenciju za žene u bankarstvu. Cilj konferencije je osnaživanje žena koje već jesu u bankarstvu i sektoru financijskih usluga, privlačenje novih žena u industriju, te u konačnici povećanje broja žena u upravama banaka i ostalih financijskih institucija.

U cijenu ulaznice uključen je coffee break i ručak.

LOKACIJA: Riverside golf Zagreb, Jadranska avenija 6, 10020, Zagreb 

PODATCI ZA UPLATU:

Drage sve, molimo izvršite uplatu na:

Matić savjetovanje d.o.o. Ulica Ede Peročevića 6, 10000 Zagreb

IBAN: HR7024840081135058751

Opis plaćanja: Vaše ime i prezime – Konferencija za žene u bankarstvu

Program

16.6.2021.

8:30 - 9:00
Kava dobrodošlice
9:00 - 9:05
Otvaranje konferencije i pozdravni govori
9:05 - 9:35
"Karijerna transformacija u u svijetu digitalne transformacije"
Kontinuirani rast i razvoj su Gordani pokretači kroz karijeru, a ispričat će priču o svom iskustvu promjene industrije i svim prilikama za učenje koje danas donosi digitalna transformacija jedne banke.
Predavači
Gordana Periškić
9:35 - 10:05
"Sve prednosti biti žena u svijetu financija"
Zašto je za Mirnu uvijek bila prednost biti žena u svijetu financija? Nekoliko osnovnih savjeta i iskustva iz njezine 25-godišnje karijere u financijama koja je započela u vodećim svjetskim investicijskim bankama (London), te se nastavila u akademiji, private equity i venture capital industriji, i projektima međunarodnih financijskih institucija. Alati koji pomažu ženama da izgrade karijeru u svijetu financija: kontinuirana edukacija, mentorstvo i važnost ženskih uzora. Zašto je raznolikost jedna od najvažnijih koncepata u novoj i sveobuhvatnoj paradigmi održivog razvoja kao jednom od najboljeg okvira za upravljanje rizicima i povećanju povrata u poslovanju i financijama?
Predavači
Mirna Marović
10:05 - 10:35
"Raznolikost u bankarskom okruženju"
U 2020. godini Addiko Grupa je implementirala politiku raznolikosti i uključenosti čiji je cilj stvaranje raznolike i sveobuhvatne radne snage bez obzira na spol, rasu, nacionalnost, vjeru, nacionalno podrijetlo, etničku pripadnost, LGBTIQ seksualnu orijentaciju, dob, boju kože, bračni status i roditeljski status. Napredak kao rezultat fokusiranog zapošljavanja i razvoja povećao je zastupljenost žena u Nadzornom odboru s 25% na 31%. Tanja će podijeliti iskustva i lekcije iz ovog značajnog projekta i svoje dugogodišnje karijere.
Predavači
Tanya Šplajt - Brainović
10:35 - 11:05
Okrugli stol: Banke u post-covid razdoblju, moderatorica: Maja Šuber, Senior manager, Earst&Young savjetovanje d.o.o.
Sudionice: Višnja Božinović, članica Uprave RBA, Andrea Pavlović, članica Uprave PBZ, Martina Drvar, viceguvernerka HNB, Vinka Ilak, članica uprave Fina, Ana Luetić, Sales Manager, Asseco SEE
11:05 - 11:40
"Kako motivirati sebe i druge?"; proglašenje Future leaders
Polaznici će se upoznati s osnovnim elementima motivacije i otkriti što sve može imati utjecaja na upravljanje motivacijom. Naučit će što je to intrinzična i ekstrinzična motivacija te kakav utjecaj vanjske okolnosti mogu imati na našu motivaciju. Naučit će kako na ispravan način koristiti različite načine motivacije , uzimajući u obzir osobe i okolnosti.
Predavači
Mirta Fraisman Čobanov
11:40 - 12:40
RUČAK
12:40 - 13:00
"Modno prognoziranje"
Kakve veze imaju bootcut modeli traperica s današnjim planiranjem, koliko su boje važne i gdje je tu AI.
Predavači
Ivana Bošković
13:00 - 13:30
"Karijera i obitelj – balans uz redefiniranje ciljeva i očekivanja"
Za uspjeh i zadovoljstvo, ključno je redovito redefinirati očekivanja u svim segmentima života. Staviti prevelika očekivanja u dijelu karijere u trenutcima kad su se obiteljske prilike promijenile, često zna biti jako stresno i imati nepovoljne ishode. Upravljanje karijerom ne znači očekivati stalne iskorake i napretke, upravljanje karijerom znači prilagoditi očekivanja i tijek karijere obiteljskim prilikama. Treba prepoznati prijelomne trenutke te prihvatiti nove izazove kada smo za to u potpunosti spremni.
Predavači
Martina Kožulj Omazić
13:30 - 14:00
"Tour de CEE"
Gordana će nas provesti kroz svoje putovanje, koje je počelo na Sveučilištu u Skoplju, nastavilo se u Ateni, a nakon rada u uredima multinacionalnih telecom kompanija u Budimpešti, Frankfurtu i Zagrebu, put ju je “skrenuo” u svijet fintecha u Radničku.
Predavači
Gordana Breyer
14:00 - 14:30
"Vaš razvoj ovisi o tome koliko si same dopustite"
Ivanka će na temelju 20-godišnjeg karijernog puta podijeliti što je naučila. Naglasak stavlja na to koliko si same dopuštamo razumjeti što nas motivira, kako se motivacija mijenja u različitim fazama karijere, kako mjerimo uspjeh i koja je stvarna vrijednost izlaska iz zone komfora.
Predavači
Ivanka Ćosić - Prižmić
14:30 - 15:00
"Zašto sam iz banke otišla u „crypto“?"
Nakon gotovo pet godina rada u bankarstvu prešla sam u najbrže rastući hrvatski tehnološki fintech koji se bavi kriptovalutama, gdje sam zadužena za razvoj poslovanja. Cilj mog izlaganja je upoznati publiku sa svijetom kriptovaluta te napraviti usporedbe s tradicionalnim financijskim sustavom. Osvrnula bih se na razvoj blockchain plaćanja - trenutno najinovativnijeg načina plaćanja u svijetu te za kraj zašto mislim da su kriptovalute budućnost.
Predavači
Magda Milas Gržetić
Gordana Periškić
Gordana Periškić
direktorica marketinga I upravljanja odnosom s klijentima, Raiffeisen banka
Gordana Periškić je Direktorica Marketinga i upravljanja odnosom s klijentima u Raiffeisen banci. Ima preko 25 godina iskustva, većinu u FMCG industriji, a zadnje dvije i pol godine u svijetu bankarstva. Diplomirana je ekonomistica sa završenim EMBA studijem na Cotrugli Business School.
Mirna Marović
Mirna Marović
direktorica, VentureXchange d.o.o.
Mirna Marović je financijska stručnjakinja u području korporativnih financija, private equity i venture capital industrije, s više od 25 godina iskustva u financijskoj industriji. Osnovala je VentureXchange d.o.o, konzultantsku tvrtku specijaliziranu za private equity i venture capital industriju, strategiju održivog rasta i financiranja, te istraživanja u gospodarstvu za međunarodne financijske institucije. Osnivačica je i predsjednica Hrvatske Private Equity i Venture Capital Asocijacije. Mirna je diplomirala na INSEAD-u (MBA), London School of Economics, Harvard Business School i London Business School, te je EFFAS Certified ESG Analyst (CESGA®). Tečno govori šest stranih jezika, te redovito sudjeluje kao govornik na međunarodnim konferencijama.
Tanya Šplajt - Brainović
Tanya Šplajt - Brainović
Izvršna direktorica ljudskih potencijala i korporativnih komunikacija Addiko grupe
Tanya Šplajt-Brainović ima bogato 15-ogodišnje iskustvo u upravljanju ljudskim potencijalima, radivši na zapošljavanju i razvoju talenata, organizacijskim promjenama, internoj kulturi, angažiranosti zaposlenka i imidžu poduzeća kao poslovaca. Na poziciju izvršne direktorice Upravljanja ljudskim potencijalima Addiko Grupe došla je 2017. godine, a prije toga je od 2002. godine radila u Coca-Coli od čega 7 godina u području ljudskih potencijala. U Addiku je trenutno na poziciji direktorice Upravljanja ljudskim potencijalima i korporativnih komunikacija Addiko Grupe, odgovorna za sveukupnu HR strategiju i korporativne komunikacije za sve zemlje u Grupi: Austriju, Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru. Vjeruje da je važno zajedno sa zaposlenicima graditi korporativnu kulturu i organizaciju kako bi organizacija i zaposlenici bili uspješni te zaposlenicima omogućili poticajno i pozitivno radno okruženje.
Mirta Fraisman Čobanov
Mirta Fraisman Čobanov
mag.oeecc, EMBA, leadership coach, Partus akademija
Mirta Fraisman Čobanov je certificirani EMCC leadership coach, NLP trener, psihodramski terapeut, hipnoterapeut, EMBA, mag.oecc. Završila je 2001. godine studij ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer financije. Nedugo nakon toga, 2004. Godine, na Henley Management Collegeu u Londonu u okviru MBA studija stječe diplomu „Executive Certificate“. Svoju poslovnu karijeru započinje u tvrtki KPMG, a nastavlja u HBOR-u, gdje pokreće projekt interne edukacije unutar odjela ljudskih resursa. Godine 2010. osniva centar za edukaciju i savjetovanje Partus, odlazi u New York (SAD), gdje stječe naziv certificiranog hipnoterapeuta, koji priznaje American Bord of Hypnotherapist. Istodobno upisuje petogodišnji studij iz područja psihodrame, kojeg uspješno završava i stječe naziv psihodramskog psihoterapeuta. Iza sebe ima više od 1.500 održanih predavanja i edukacijskih treninga iz područja poslovnog i osobnog rasta i razvoja te preko 4.500 sati individualnog rada s klijentima. U deset godina vodila je 26 grupa kroz jednogodišnju edukaciju iz područja New Code Leadership metodologije te je pod njenom supervizijom završilo ukupno 304 certificiranih NCL praktičara i NCL coacheva.
Ivana Bošković
Ivana Bošković
voditeljica poslovnih usluga, Megatrend
Ivana Bošković voditeljica je odjela poslovnih usluga u grupaciji Megatrend gdje radi 20 godina. Radi na projektima implementacijie rješenja iz područja planiranja i poslovnog izvještavanja.
Martina Kožulj Omazić
Martina Kožulj Omazić
Izvršna direktorica Upravljanja poslovnom mrežom, PBZ
Martina Kožulj Omazić je u bankarstvu od 1997. Godine, te u PBZ-u od 2016.
Gordana Breyer
Gordana Breyer
direktorica prodaje I odnosa sa klijentima, Nets
Gordana je od 2019 godine Direktorica prodaje I odnosa s klijentima u NETS CEE. Iako je svoju karijeru započela u računovodstvu, većinu svog poslovnog iskustva Gordana je stekla u telecom industriji, pokrivajući prodajne aktivnosti kroz cijelu CEE regiju. Rođena u Makedoniji, Gordana danas živi u Zagrebu sa suprugom I 12-godišnjim kćeri.
Ivanka Ćosić - Prižmić
Ivanka Ćosić - Prižmić
poduzetnica I direktorica, Matinata
Ivanka Ćosić-Prižmić, poduzetnica s karijerom u menadžmentu u bankarskoj industriji. Nakon 20 godina uspješne karijere u vodećoj hrvatskoj banci, gdje je rasla od pripravnika do pozicije direktorice odgovorne Upravi, ostvarila je svoj cilj i ambiciju – danas je vlasnica brenda certificirane organske aktivne kozmetike, prve u Hrvatskoj. Bankarstvo I kozmetika naizgled nespojive branše, no u njenoj priči uspjeh projekta je uvelike ovisio o menadžerskim iskustvima stečenim u bankarstvu.
Magda Milas Gržetić
Magda Milas Gržetić
Business Growth Manager, Electrocoin d.o.o.
Magda Milas Gržetić zadužena je za razvoj poslovanja u zagrebačkom fintechu Electrocoin do.o. koji se bavi posredovanjem u trgovanju kriptovalutama i procesiranjem kripto uplata za trgovce. Electrocoin je krajem 2020. uvršten u top 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u Srednjoj Europi prema izboru Deloitte-a, zauzevši 6. mjesto s rastom od 2.617 posto. Posljednjih nekoliko godina u Electrocoinu razvijaju platne usluge nove generacije koristeći blockchain tehnologiju. Tvrtka je predvodnik hrvatske kripto scene, tržišni lider te suosnivač UBIK - Udruge za blockchain i kriptovalute. Magda je majka četverogodišnje djevojčice Laure. Voli more i ronjenje, kuhanje te ispijanje čistog espressa na nekoj sunčanoj terasi s pogledom. Posjeduje sportsku pilotsku dozvolu pa u slobodnim trenucima ode letjeti Cessnom 150 na Lučko ili Grobnik.