Datum

17 ruj 2021
Expired!

VRIJEME

08:30 - 15:00

Zagreb 17.9.2021: Konferencija za mame poduzetnice i sve koje to planiraju postati

Drago nam je i ove godine najaviti konferenciju koja već osmu godinu oduševljava postojeće i buduće (mame) poduzetnice! Ove godine pripremili smo vam još bogatiji program, a ulaz je kao i do sada besplatan za sve sudionice!

Vaše bebe su dobrodošle, a veći mališani uživat će u kreativnom programu uz Aloha centar mentalne artitmetike dok su mame na konferenciji. Također smo vam osigurali i kutak za dojenje i mijenjanje pelena, tako da ni oko toga ne morate brinuti.

Još ne znate biste li se prijavili? Pogledajte kako nam je bilo prošlih godina.

LOKACIJA: Avenija Dubrovnik 15, ZICER

Iako je ulaz besplatan, prijava je obavezna. Ukoliko ste se prijavile, a ipak niste u mogućnosti doći, molimo vas da se odjavite kako bi nekoj drugoj mami osigurali mjesto. Inače ćemo vam morati naplatiti ulaznicu zbog neotkazanog nedolaska.

EPIDEMIOLOŠKE MJERE:

Sve sudionice trebaju imati maske uz poštivanje 2m razmaka.

Program

17.09.2021.

8:30 - 9:00
Registracija i networking
9:00 - 9:45
"Financije mog malog biznisa"
Na samom ste početku poslovanja ili tek razmišljate o vlastitom biznisu? Osim toga što ćete raditi i kako ćete zarađivati, morate misliti i kako ćete poslovati, odnosno koji pravni oblik odabrati. Snježana Fember zna kako je biti mama poduzetnica koja radi uz bebu. Osim svog iskustva, ona će vam objasniti sve što morate znati o paušalnom obrtu, koje su novosti u 2021., koje su najčešće zablude, ući u sustav PDV-a ili ne i koje ključne stvari trebate pratiti u biznisu od samog početka. Nakon predavanja bit će vam na raspolaganju za dodatne konzultacije, na miru, na svom štandu ispred dvorane.
Predavači
Snježana Fember Mateša
9:45 - 10:00
"Ona zna za RBA"
10:0 - 10:15
"Financiranje putem kreditnih unija"
U EU su kreditne unije općeprihvaćene kao način financiranje obrtnika i trgovaca pojedinaca. U ovom predavanju saznat ćete više o kreditnog uniji Gama Zagreb
Predavači
Ana Matić
10:15 - 11:00
"4 djece i posao koji voliš – nemoguća misija ili san koji živiš?"
Slavica de Jong će s nama podijeliti svoje iskustvo pokretanja vlastitog posla, a saznat ćemo i kako uspijeva balansirati posao i 4 djece i kako se nosi sa stresom koji nosi svaki takav dan. Čut ćemo i važne savjete o kreiranju sadržaja koji pratitelje angažira, kako postati i ostati autentični na društvenim mrežama.
Predavači
Slavica de Jong
11:00 - 11:30
"Mogu li mame ispuniti sva očekivanja?"
"U okviru ovog predavanja obradit će se tema suočavanja sa životnim izazovima kod zaposlenih majki. Poseban naglasak bit će stavljen na majke poduzetnice koje imaju djecu različitih dobnih skupina te one koje se nalaze u tzv. "sendvič generaciji", odnosno pritisnute zahtjevima posla, majčinskih obaveza te zahtjevima koje pred njih postavlja skrb za starije roditelje. Osvrnut ćemo se i na pandemijski umor. Također, otvorena je mogućnost postavljanja pitanja od strane sudionika."
Predavači
Nataša Jokić-Begić
11:30 - 12:30
Pauza za ručak
12:30 - 13:15
"Svakodnevica po mjeri djeteta i roditelja"
"Kako uskladiti razvojne potrebe djeteta i realne mogućnosti zaposlenih mama? Ako se borite s predugačkom „To do“ listom i prekratkim vremenom na raspolaganju, povremeno osjećate krivnju što niste najprisutnija mama, a istovremeno vas obaveze na poslu pritišću i uz sve vam „vrijeme za sebe“ zvuči kao jedini neostvarivi cilj, ova radionica je za vas."
Predavači
Glorija Peranić
13:15 - 13:35
"Zdravi zubići od prvog dana" by Curaprox
"Dr. Katarina Kelić, specijalistica dječje i preventivne stomatologije zanimljivim i edukativnim predavanjem odgovorit će na pitanja koje si mnoge mame često postavljaju - kada započeti i na koji način održavati zubnu higijenu mališana te koja su najučinkovitija sredstva i tehnike četkanja zuba. Svojim stručnim znanjem dr. Kelić otkrit će vam kako da na jednostavan i zabavan način osigurate doživotno zdravlje zuba i desni kod djece od prvog dana. "
Predavači
Katarina Kelić
13:35 - 14:05
"Postanite direktorice svog svemira"
Stres vam je stalni suputnik, iscrpljeni ste od jutra do mraka? Bojite se što donosi budućnost, osjećate kao da su vam sve lađe potonule? Život vam je „natovario“ više nego što možete nositi, čini vam se da nikad nećete uspjeti sve završiti, a nove obveze samo izviru? Ovakvi osjećaji i razmišljanja su normalni, ali posve su nepotrebni, i što je još gore – štetni za vas. Postoji način kako upravljati svojim reakcijama, mislima i osjećajima, ili bolje rečeno ne dozvoliti da oni upravljaju vama. Znanstveno potvrđena metoda kako preuzeti „volan“ svojeg života u vlastite ruke, a automatskog pilota izbaciti iz sjedišta zove se mindfulness. Bez pretjerivanja. U svijetu mindfulness doživljava svoj procvat na valu tzv. pozitivne psihologije, u svim područjima života. Ne, to nije još jedna tehnika self helpa, new age pomodarstvo, „kokreiranje“, iscjeljivanje… Mindfulness ima osnove u neuroznanosti i vrsta je emocionalne inteligencije, a ima potencijal da za vas bude „game changer“, najvažnija vještina koju ćete u životu naučiti. Ovo je jedinstvena prilika za sve one koji žele naučiti kako upravljati svojim mislima i osjećajima, kako ostati smiren u stresnim situacijama - ukratko, kako postati direktor svog svemira!
Predavači
Branka Novosel
14:05 - 14:35
"Noćni život ili noćni podoj"
Govorit će o pokretanju vlastitog poslovanja nakon života u inozemstvu, izazovima s kojima se susretala, nepravdi i gostovanjima te koracima koji su Ninu doveli da posao iz godine u godinu raste. Osvrnuti će se na poslovanje u coroni te o povratku poslu nakon poroda. Pričati će o izazovima majčinstva, očekivanjima s kojima same sebe opterećujemo i kada je vrijeme za staviti sebe na prvo mjesto.
Predavači
Nina Beg
Snježana Fember Mateša
Snježana Fember Mateša
oecc., ovl.rač. Taris knjigovodstvene usluge
Snježana ima certifikat ovlaštenog računovođe i 20 godina iskustva rada u računovodstvu i financijama, najvećim dijelom u internacionalnim kompanijama, ali i manjim poduzećima i knjigovodstvenim servisima. Svoj knjigovodstveni servis ima 3 godine te surađuje sa nekim velikim kompanijama, ali bazira se na poduzetnike početnike, a najviše voli raditi sa ženama poduzetnicama. Majka je dvoje djece, male školarke i bebe od 10 mjeseci uz koju radi od prvog dana bez porodiljnog.
Ana Matić
Ana Matić
mag. iur., voditelj pravnih poslova KU - GAMA
Po zvanju je pravnica (završila Pravni fakultet u Zagrebu) i zaposlena u Kreditnoj uniji GAMA Zagreb kao voditeljica pravnih poslova. S obzirom da radi u financijskom sektoru, upisala je MBA iz financija i bankarstva koji bi trebala uskoro i završiti. Ujedno je tajnica Hrvatske udruge kreditnih unija te delegat u Svjetskom vijeću kreditnih unija i Europskoj mreži kreditnih unija. Majka Mihovila (4 godine).
Slavica de Jong
Slavica de Jong
Content creator
Slavica je mama 4 djece i uspješno je pretvorila svoj hobi u posao. Nakon višegodišnjeg rada u managementu sa svojim suprugom, Janom, postala je mama. Već nakon rođenja 2. djeteta shvatila je da klasičan oblik posla više nije za nju. Započela se baviti stvaranjem video sadržaja za društvene mreže, YouTube i Instagram. Nekadašnji hobi joj je sada posao kojim uspješno žonglira uz majčinstvo
Nataša Jokić-Begić
Nataša Jokić-Begić
prof. dr. sc., redovna prof. na FFZG, predsjednica udruge "Kako si?"
Glorija Peranić
Glorija Peranić
edukatorica za odgoj
Glorija je prva Međunarodno certificirana edukatorica roditelja po principima pozitivne discipline u Hrvatskoj, Magistra edukacijske rehabilitacije i Prvostupnica ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Stoji iza brenda Edukatorica za odgoj putem kojeg brojnim roditeljima pomaže u rješavanju svakodnevnih odgojnih sukoba i izgradnji boljeg odnosa s djecom. 
Katarina Kelić
Katarina Kelić
dr. med. dent. spec. dječje i preventivne stomatologije
Branka Novosel
Branka Novosel
dr.sc., MindBodyLab Mindfulness
Dr. sc. Branka Novosel je stručnjakinja za neuroedukaciju, profesorica engleskog i njemačkog jezika, mindfulness i happiness coach, specijalist za workplace happiness i mindfulness curriculum developer. U Hrvatsku je dovela znanstvene programe koji omogućavaju učinkovitiji rast djece i odraslih. Osim što već 26 godina vodi školu stranih jezika i edukacijski centar Littera u Samoboru i u Hrvatsku je dovela ALOHA Mentalnu aritmetiku, Branka Novosel je edukatorica koja je među prvima u Hrvatskoj prepoznala važnost prakticiranja mindfulnessa za djecu i odrasle, a Littera je partner Google-ovog instituta za mindfulness - SIYLI. Predmet njenog znanstvenog i praktičnog interesa je neuroedukacija – kako najnovije znanstvene spoznaje o funkcioniranju mozga prenijeti u domove, škole i radna mjesta. Educirala se u različitim mindfulness metodama, nakon čega je napravila komparativnu analizu različitih pravaca u mindfulnessu, te osmislila program mindfulnessa Mind Body Lab za polaznike od predškolske dobi do programa za menadžere. Osim što ćete se na predavanju upoznati s mindfulnessom kao tehnikom osobnog razvoja, naučit ćete i nekoliko jednostavnih i učinkovitih tehnika kako smanjiti stres i učiniti si život ljepšim.
Nina Beg
Nina Beg
CEO & osnivačica
Ninino poslovanje vezano je za organizaciju zabavnog programa različitih događanja, kako u dnevnom tako i u noćnom periodu. Pronalazi internacionalne talente i izvođače sa specijalnim vještinama i točkama te ih dovodi u Hrvatsku na određeno vrijeme te ih također angažira u drugim državama. Bavi se i organizacijom hostesa te surađuje s tv kućama i stilistima u procesu oblačenja kako naših tako i izvođaca susjednih zemalja. Uz to je supruga i majka djevojčice od tri i pol godine te bebe curice od 8 mjeseci.