live_multipraktik_0120222

Predavač

 • Branka Novosel
  Branka Novosel
  dr.sc., MindBodyLab Mindfulness

  Dr. sc. Branka Novosel je stručnjakinja za neuroedukaciju, profesorica engleskog i njemačkog jezika, mindfulness i happiness coach, specijalist za workplace happiness i mindfulness curriculum developer.
  U Hrvatsku je dovela znanstvene programe koji omogućavaju učinkovitiji rast djece i odraslih. Osim što već 26 godina vodi školu stranih jezika i edukacijski centar Littera u Samoboru i u Hrvatsku je dovela ALOHA Mentalnu aritmetiku, Branka Novosel je edukatorica koja je među prvima u Hrvatskoj prepoznala važnost prakticiranja mindfulnessa za djecu i odrasle, a Littera je partner Google-ovog instituta za mindfulness – SIYLI.
  Predmet njenog znanstvenog i praktičnog interesa je neuroedukacija – kako najnovije znanstvene spoznaje o funkcioniranju mozga prenijeti u domove, škole i radna mjesta. Educirala se u različitim mindfulness metodama, nakon čega je napravila komparativnu analizu različitih pravaca u mindfulnessu, te osmislila program mindfulnessa Mind Body Lab za polaznike od predškolske dobi do programa za menadžere.
  Osim što ćete se na predavanju upoznati s mindfulnessom kao tehnikom osobnog razvoja, naučit ćete i nekoliko jednostavnih i učinkovitih tehnika kako smanjiti stres i učiniti si život ljepšim.

Datum

28 sij 2022
Expired!

VRIJEME

19:00 - 20:00

Žena multipraktik 28.1.2022: Roditeljstvo

U novu godinu krećemo sa serijalom tjednih online predavanja naših članica koje su stručnjakinje za stres, emocije, komunikaciju, odgoj…Vi možete puno, ali ne možete to dugo. Jeste multipraktik žene, ali se bojimo da nam ne pregorite.

U siječnju se družimo sa Brankom Novosel, koja je stručnjakinja za mindfullness. Svaki petak u siječnju dat će nam uvid u pojedinu životno važnu temu osobnog rasta i osvijestiti kako u određenom aspektu možemo poboljšati kvalitetu svojeg života. K tome, dobit ćemo i po jedan osnovni alat iz svakog područja, kojeg možemo odmah prenijeti u svoju svakodnevicu.

U petak 28. siječnja tema je roditeljstvo.

Biti roditelj najdivnija je i najizazovnija uloga. Djeca su najvažnije osobe u našim životima, no postoji li itko tko nije podviknuo na dijete, neprimjereno reagirao, i naravno, odmah požalio? Vjerojatno ne, jer ne postoji savršeni roditelj. No, kad izgubimo kontrolu i pustimo osjećajima da određuju naše reakcije, to za djecu može biti zastrašujuće. Što je još gore, za njih je to model kako se odrasli nose sa stresom, pa će oni to kao odrasli kopirati. Kad naučimo biti više mindful, prisutni u trenutku, zastanemo prije nego odreagiramo, odaberemo optimalnu reakciju, a i djecu učimo istome – kad budu odrasli, to će biti i njihovo ponašanje, jer roditelji su najsnažniji model svakog djeteta. Zato mindful roditeljstvo znači prije svega da upravljamo svojim emocijama kako bismo djecu to isto naučili. Nećemo biti savršeni, ali to niti nije naš cilj. No, postat ćemo svjesni sebe, svjesni potreba, misli i osjećaja svoje djece, manje kritični, a time će se i naš odnos s djecom poboljšati.

Prijavite se i podsjetit ćemo vas na početak ovog besplatnog online predavanja!