live_multipraktik_0120222

Predavač

 • Branka Novosel
  Branka Novosel
  dr.sc., MindBodyLab Mindfulness

  Dr. sc. Branka Novosel je stručnjakinja za neuroedukaciju, profesorica engleskog i njemačkog jezika, mindfulness i happiness coach, specijalist za workplace happiness i mindfulness curriculum developer.
  U Hrvatsku je dovela znanstvene programe koji omogućavaju učinkovitiji rast djece i odraslih. Osim što već 26 godina vodi školu stranih jezika i edukacijski centar Littera u Samoboru i u Hrvatsku je dovela ALOHA Mentalnu aritmetiku, Branka Novosel je edukatorica koja je među prvima u Hrvatskoj prepoznala važnost prakticiranja mindfulnessa za djecu i odrasle, a Littera je partner Google-ovog instituta za mindfulness – SIYLI.
  Predmet njenog znanstvenog i praktičnog interesa je neuroedukacija – kako najnovije znanstvene spoznaje o funkcioniranju mozga prenijeti u domove, škole i radna mjesta. Educirala se u različitim mindfulness metodama, nakon čega je napravila komparativnu analizu različitih pravaca u mindfulnessu, te osmislila program mindfulnessa Mind Body Lab za polaznike od predškolske dobi do programa za menadžere.
  Osim što ćete se na predavanju upoznati s mindfulnessom kao tehnikom osobnog razvoja, naučit ćete i nekoliko jednostavnih i učinkovitih tehnika kako smanjiti stres i učiniti si život ljepšim.

Datum

07 sij 2022
Expired!

VRIJEME

19:00 - 20:00

Žena multipraktik 7.1.2022: Stres

U novu godinu krećemo sa serijalom tjednih online predavanja naših članica koje su stručnjakinje za stres, emocije, komunikaciju, odgoj…Vi možete puno, ali ne možete to dugo. Jeste multipraktik žene, ali se bojimo da nam ne pregorite.

U siječnju se družimo sa Brankom Novosel, koja je stručnjakinja za mindfullness. Svaki petak u siječnju dat će nam uvid u pojedinu životno važnu temu osobnog rasta i osvijestiti kako u određenom aspektu možemo poboljšati kvalitetu svojeg života. K tome, dobit ćemo i po jedan osnovni alat iz svakog područja, kojeg možemo odmah prenijeti u svoju svakodnevicu.

U petak 7. siječnja tema je stres.

Stres nije samo negativan, a naše je tijelo dizajnirano da podnosi stres. Ima i jedan “ali” – ne prevelike količine, i ne u predugom periodu – jer tada će stres biti uzrokom preko 70% bolesti današnjice. Cilj nam dakle nije da se u potpunosti riješimo stresa (jer to nije moguće, a mala količina stresa može biti poticajna), nego da znamo kako izaći iz faze kad je naše tijelo “zapelo” u modu neprekidnog jakog stresa, da naučimo svoj um kako se nositi s izazovima svakodnevnog života i da vješto kormilarimo nekad mirnim a nekad uzburkanim morem života. Jer ne možemo zaustaviti valove – možemo samo naučiti kako podesiti jedra našeg broda.

Prijavite se i podsjetit ćemo vas na početak ovog besplatnog online predavanja!