Predavači

 • Ana Ražov
  Ana Ražov
  Head of Finance and Supply Chain Croatia, Slovenia, BiH - Takeda
 • Ivna Lončarić
  Ivna Lončarić
  mag. psihologije i prava - konzultantica

  Ivna Lončarić, magistra psihologije i prava, konzultant u Ramiru. Ostvarenje ljubavi prema radu s ljudima pronašla je u kombinaciji organizacijske psihologije i prava, završivši paralelno oba fakulteta. Već tijekom studija otkrila je kompatibilnost ovih dviju društvenih grana kroz pružanje psihološke i pravne podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja u Nacionalnom pozivnom centru, usavršavajući pritom komunikacijske i savjetodavne vještine.
  Vještine organizacije, planiranja projekata te financija stekla je sudjelovanjem u organizaciji različitih događanja i studentskih kongresa, a bavila se i istraživanjem tržišta i korisničkog iskustva te marketingom.

  U Ramiru aktivno sudjeluje u procesima selekcije i regrutacije, kreiranju, implementaciji i vođenju brojnih projekata razvoja organizacija i njihovih zaposlenika, kao i internim pravnim procesima Ramira.

  Kontinuirano se profesionalno usavršava u psihološkoj i pravnoj sferi, a njezini osobiti interesi su razvoj rukovoditelja, osobito poduzetnika kojima se bavila i u svojem diplomskom radu, privatno-poslovni balans te radna i socijalna prava radnika.

 • Mirna Marović
  Mirna Marović
  MBA Direktor, VentureXchange d.o.o. Predsjednica, Hrvatska Private Equity i Venture Capital Asocijacija (CVCA)

  Mirna Marović je financijski stručnjak u području korporativnih financija, private equity i venture capital industrije, s više od 25 godina iskustva u financijskoj industriji. Osnovala je VentureXchange d.o.o, konzultantsku tvrtku specijaliziranu za private equity i venture capital industriju, strategiju održivog rasta i financiranja, te istraživanja u gospodarstvu za međunarodne financijske institucije. Osnivačica je i predsjednica Hrvatske Private Equity i Venture Capital Asocijacije (CVCA), čiji članovi zajednički upravljaju sa više od 3,2 milijarde eura. U zadnjih nekoliko godina profesionalno je angažirana na nekoliko projekta vezanih uz strategiju i financiranje održivog razvoja.
  Mirna Marović diplomirala je na INSEAD-u (MBA), London School of Economics (B.Sc. Econ, Climate Change: Economic and Governance), Harvard Business School (Sustainable Business Strategy) i London Business School (Corporate Finance, Investment Management, Sustainability Leadership & Corporate Responsibility), te je EFFAS Certified ESG Analyst (CESGA®) i GRI Certified Sustainability Professional. Tečno govori šest stranih jezika, te redovito sudjeluje kao govornik na međunarodnim konferencijama.

 • Nikolina Dizdar Čehulić
  Nikolina Dizdar Čehulić
  Glavni financijski direktor i član Uprave PLIVA Hrvatska

  Karijeru je započela 2001. godine u revizorskoj kući Arthur Andersen, PLIVI se pridružuje 2004. godine sve do 2009. godine te pokriva područje Kontrollinga i Izvješćivanja te radi na 2 najvažnije akvizicije – sa Barr Pharmaceuticals, te Teva Pharmaceuticals. Od 2009. – 2010. godine direktorica Teva Europe sa sjedištem u Utrechtu, te od 2010. – 2013. godine Regionalna voditeljica za Jugoistočnu Europu za GBS poslovanje unutar General Electrica.
  Specijalnosti su joj:
  1. Poboljšanje produktivnosti financijskih procesa, regionalizacija i outsourcing
  2. Upravljanje procesom izvještavanje, poslovnog planiranja i podrška izradi poslovne strategije
  3. Upravljanje i implementiranje regulatornih, poreznih i računovodstvenih promjena.

 • Petra Megla
  Petra Megla
  Direktor, Porezni odjel, KPMG Hrvatska

  Petra se pridružila poreznom odjelu KPMG-a u siječnju 2017. godine. Prije toga stjecala je znanje i iskustvo na području poreza u jednoj od preostalih ‘Big 4’ kompanija u Hrvatskoj sa posebnim fokusom na oporezivanje fizičkih osoba. Petra je stekla i međunarodno iskustvo za vrijeme dok je radila u Češkoj.
  Petra je specijalizirana na području oporezivanja fizičkih osoba kao i korporativnim aspektima koji prate ove temu. Posljednjih godina ima poseban fokus na politike nagrađivanja zaposlenika i kompenzacijskih strategija poduzeća u vidu nagrađivanja i zadržavanja radne snage.

 • Silvija Strunjak Ergotić
  Silvija Strunjak Ergotić
  Finance Head, Novartis

  Silvija Strunjak Ergotić, već više od 20 godina stječe i gradi svoje iskustvo u korporativnim financijama. Svoju karijeru započinje u financijskom sektoru, usavršava business controlling u FMCG industriji i naposljetku dobiva priliku voditi odjel financija u farmaceutskoj industriji.
  U Novartisu, odgovorna je za logistiku i financije, s posebnim naglaskom na business co-piloting. Ujedno je i član Uprave od 2014. godine. Osim financija, kao svog prvog izbora zanimanja, anticipiranje promjena koje nam donosi budućnost, te kako razvijati tim financija da spremno odgovori na promjene u poslovanju, najdraži su joj izazovi. Trenutno je postdiplomantica studija Menadžment u Zdravstvu.

 • Tina Knežević
  Tina Knežević
  magistra inženjerka računarstva, Megatrend

  Tina Knežević, od nedavno magistra inženjerka računarstva koja danas radi kao razvojni inženjer u odjelu za podatkovnu znanost u Megatrendu. Osim iskustva u razvoju programske podrške za web koristeći različite tehnologije i programske jezike ima iskustva i u područjima stvaranja i upravljanja bazama podataka, poslovne inteligencije te obrade i analize podataka. Trenutno svoj interes usmjeruje prema umjetnoj inteligenciji s naglaskom na obradu prirodnog jezika i strojno učenje.

 • Tina Mikša Brusić
  Tina Mikša Brusić
  Direktorica Poslovnog područja Riznice Fortenova Grupe

  Tina Mikša Brusić direktorica je Riznice Fortenova grupe te je zamjenik Predsjednika Nadzornog odbora u kompanijama Tisak plus i PIK Vrbovec plus. U Fortenova grupu, odnosno Tisak dolazi u 2017. godini na mjesto Direktorice riznice, u trenutku kada je započela kriza Agrokora. Nakon dvije godine intenzivnog rada u Tisku na restrukturiranju i procesu nagodbe vjerovnika te implementaciji same nagodbe dolazi u Riznicu Fortenova grupe na mjesto Voditeljice za optimizaciju procesa u riznici te potom napreduje na poziciju Voditeljice za upravljanje rizničarskim aktivnostima u grupi. Nakon toga preuzima poziciju Direktorice riznice Grupe, gdje rukovodi timom od 7 ljudi u 3 odjela, direktno odgovara CFO-u Grupe te upravlja novčanim tokom Fortenova grupe kao holdinga i svih njenih operativnih kompanija, koje na godišnjoj razini ostvaruju približno EUR 4,8 mlrd konsolidiranih prihoda.

  Karijeru je započela u PricewaterhouseCoopers AG WPG u Frankfurtu a/M (Njemačka) 2007. godine te je nastavila u Zagrebu u PricewaterhouseCoopers d.o.o. gdje je radila na domaćim i međunarodnim projektima revizije i savjetovanja kreditnih institucija, fondova, osiguranja i ostalih kompanija iz financijskog sektora. Prije dolaska u Fortenova grupu, radila je u faktoringu (Prvi Faktor d.o.o.) gdje je kroz period od četiri godine napredovala od Voditeljice rizika do Rukovoditeljice Financija i Računovodstva te primarno radila na kratkoročnom financiranju dobavnog lanca i ostalim faktoring poslovima.

  Tina je svojim radom u Fortenova grupi dala značajan doprinos u uspostavi i razvoju funkcije centralne riznice kao i u ukupnom korporativnom upravljanju svim s riznicom povezanih poslovnih procesa kako na razini Fortenova grupe kao holding kompanije tako i u svim njenim operativnim kompanijama.

Datum

02 pro 2021
Expired!

VRIJEME

08:30 - 15:00

02.12.2021. Zagreb: Konferencija za žene u financijama

Women in Adria četvrti put organizira konferenciju za žene u financijama. Top managerice će s Vama podijeliti svoje najteže karijerne situacije i što su naučile iz njih, a ostale predavačice će osnažiti Vas i Vaše kompanije u ovoj krizi.

Konferencija je namijenjena:
– managericama iz odjela financija (financije, računovodstvo, kontroling)
– zaposlenicama iz odjela financija koje žele unaprijediti svoju karijeru
– zaposlenicama i managericama iz ostalih odjela koje žele unaprijediti svoje znanje iz financija
– zaposlenicama i managericama odjela ljudskih resursa koje žele povećati udio žena na vodećim pozicijama u financijama

S obzirom na trenutne mjere zbog covid-19, molimo sve da pri dolasku na konferenciju predoče:
– covid-19 putovnicu zajedno s dokumentom na kojem je Vaša fotografija
– potvrdu o preboljenju covid-19
– negativan PCR test

LOKACIJA: hotel Westin, dvorana Panorama
DATUM I VRIJEME: 02.12.2021., od 08:30h do 15h
CIJENA ULAZNICE:
400kn + PDV za članice WIA mreže
450kn + PDV za sve izvan WIA mreže
240kn s uključenim PDV-om za studentice

– za 2 – 5 osoba iz iste firme je popust na ulaznice 10%
– za 5 i više osoba iz iste firme je popust na ulaznice 15%

PODACI ZA UPLATU:
Matić savjetovanje d.o.o. Ulica Ede Peročevića 6, 10000 Zagreb
IBAN: HR7024840081135058751
Opis plaćanja: Vaše ime i prezime – CFO konferencija

Pridružite se našoj mreži i nabavite ulaznice po povoljnoj cijeni:
https://www.womeninadria.com/postanite-clanica-women-in-adria-kluba/

(agenda i ulaznice niže)

Program

02.12.2021. Women in finance

08:30 - 09:00
Networking i registracija
09:00 - 09:10
Pozdravni govor i otvaranje konferencije
09:10 - 09:40
Upravljanje korporativnom riznicom Fortenova grupe
U sklopu predavanja će se predstaviti poslovanje Fortenova grupe i njena kratka povijest s posebnim osvrtom na upravljanje Riznicom Fortenova grupe i svih njenih operativnih kompanija. Također će biti govora i o nekim od najzanimljivih korporativnih projekata u regiji, kao što su primjerice integracija Mercator Grupe ili prodaja Poslovnog područja Zamrznute hrane Fortenova grupa iz aspekta odgovornosti Riznice. I na kraju zaključno, osobni savjeti, preporuke i pouke za razvoj karijere Tine Mikše Brusić, direktorice Riznice Fortenova grupe.
Predavači
Tina Mikša Brusić
09:45 - 10:15
"Napredno pretraživanje dokumenata u financijskim sustavima"
Sustavi temeljeni na procesima semantičke pretrage i obrade prirodnog jezika danas nam omogućavaju pametno i intuitivno pretraživanje veće količine dokumenata raznih formata. Takvi alati, poput popularnog alata IBM Watson Discovery, približili su tradicionalne sustave za pretraživanje tekstualnih podataka ljudskom načinu razmišljanja te uveli mnoge inovativne načine kako izvući najviše iz svojih podataka.
Predavači
Tina Knežević
10:20 - 10:50
"Moje iskustvo: jučer, danas, sutra"
Silvija će nam pričati o njenom iskustvu promjene uloge financija u uspješnim multinacionalnim kompanijama i različitim industrijama. Što su bili njeni glavni izazovi i koja su bila vlastita učenja i spoznaje? Koliko je važna znatiželja, hrabrost, ali i svijest o sebi, te kako se pripremiti za promjene i izazove koje nam donosi budućnost - to su sve točke kojih će se dotaknuti u predavanju.
Predavači
Silvija Strunjak Ergotić
10:55 - 11:30
„Stilovi komunikacije – pomagači ili saboteri executive presencea?“ + FUTURE LEADERS PROGLAŠENJE
Predavači
Ivna Lončarić
11:30 - 12:30
PAUZA ZA RUČAK
12:30 - 13:00
"Opcijski planovi kao način zadržavanja ključnih zaposlenika"
Poslodavci u Hrvatskoj nalaze se u velikim izazovima kako nagraditi i zadržati svoje ključne zaposlenike na duži period. Osim standardnih i kratkoročnih alata u vidu plaće, bonusa i sl. opcijsko nagrađivanje kao vid sudjelovanja zaposlenika u vlasništvu kompanije, nameće se kao model koji dugoročno povezuje poslovne ciljeve kompanije sa zaposlenicima te osigurava njihov ostanak u kompaniji na duži period. Istovremeno, ako su poslovni ciljevi ostvareni, predstavlja izdašnu nagradu zaposleniku. Donedavno prekomjerno oporezivanje opcijskih planova u Hrvatskoj je za posljedicu imalo vrlo rijetku primjenu u Hrvatskoj. Nedavne zakonske izmjene omogućile su široku uporabu ovog instrumenta te su probudile zanimanje poslovne zajednice, kako bi im pomoglo sa jednim od gorućih pitanja – kako zadržati kvalitetne radnike u Hrvatskoj.
Predavači
Petra Megla
13:05 - 13:35
"Uspješna poslovna žena i(li) samohrana majka, zašto ne oboje?!"
Ana će pričati o svakodnevnim izazovima koji su je pratili kao samohranu majku na putu prema poslovnom uspijehu. Kako bez obzira na sve što ti život servira, bile to predrasude, neimaština ili nepravda ne treba odustajati niti izgubiti duh te se uvijek treba boriti za svoje snove.
Predavači
Ana Ražov
13:40 - 14:10
"Samo promjena stalna jest..."
Kroz 20-to godišnje iskustvo NIkolina će pokriti ključne trenutke promjena u organizaciji financija, očekivanjima kao i buduće uloge financija u svjetlu trenutnih i budućih digitalnih promjena, te dati osvrt i na osobni razvoj tijekom svoje karijere.
Predavači
Nikolina Dizdar Čehulić
14:15 - 14:45
"Održivo financiranje"
Na nivou EU postoji novi regulatorni okvir koji ima za cilj usmjeriti i privatne financijske tokove ka "zelenom" odnosno ostvarivanju ciljeva "zelenog plana", prvenstveno ka ostvarivanju klimatske neutralnosti (do 2050) i smanjenju emisija (do 55% u usporedbi sa 1990 godinom - do 2030 ('fit-for-55'), a u Hrvatskoj naša financijska industrija je u zaostatku sa implementacijom tih novih regulatornih zahtjeva, kao i uključivanju okolišnih, društvenih i upravljačkih (ESG) čimbenika u cjelokupnu financijsku strategiju.
Predavači
Mirna Marović
Tina Mikša Brusić
Tina Mikša Brusić
Direktorica Poslovnog područja Riznice Fortenova Grupe
Tina Mikša Brusić direktorica je Riznice Fortenova grupe te je zamjenik Predsjednika Nadzornog odbora u kompanijama Tisak plus i PIK Vrbovec plus. U Fortenova grupu, odnosno Tisak dolazi u 2017. godini na mjesto Direktorice riznice, u trenutku kada je započela kriza Agrokora. Nakon dvije godine intenzivnog rada u Tisku na restrukturiranju i procesu nagodbe vjerovnika te implementaciji same nagodbe dolazi u Riznicu Fortenova grupe na mjesto Voditeljice za optimizaciju procesa u riznici te potom napreduje na poziciju Voditeljice za upravljanje rizničarskim aktivnostima u grupi. Nakon toga preuzima poziciju Direktorice riznice Grupe, gdje rukovodi timom od 7 ljudi u 3 odjela, direktno odgovara CFO-u Grupe te upravlja novčanim tokom Fortenova grupe kao holdinga i svih njenih operativnih kompanija, koje na godišnjoj razini ostvaruju približno EUR 4,8 mlrd konsolidiranih prihoda. Karijeru je započela u PricewaterhouseCoopers AG WPG u Frankfurtu a/M (Njemačka) 2007. godine te je nastavila u Zagrebu u PricewaterhouseCoopers d.o.o. gdje je radila na domaćim i međunarodnim projektima revizije i savjetovanja kreditnih institucija, fondova, osiguranja i ostalih kompanija iz financijskog sektora. Prije dolaska u Fortenova grupu, radila je u faktoringu (Prvi Faktor d.o.o.) gdje je kroz period od četiri godine napredovala od Voditeljice rizika do Rukovoditeljice Financija i Računovodstva te primarno radila na kratkoročnom financiranju dobavnog lanca i ostalim faktoring poslovima. Tina je svojim radom u Fortenova grupi dala značajan doprinos u uspostavi i razvoju funkcije centralne riznice kao i u ukupnom korporativnom upravljanju svim s riznicom povezanih poslovnih procesa kako na razini Fortenova grupe kao holding kompanije tako i u svim njenim operativnim kompanijama.
Tina Knežević
Tina Knežević
magistra inženjerka računarstva, Megatrend
Tina Knežević, od nedavno magistra inženjerka računarstva koja danas radi kao razvojni inženjer u odjelu za podatkovnu znanost u Megatrendu. Osim iskustva u razvoju programske podrške za web koristeći različite tehnologije i programske jezike ima iskustva i u područjima stvaranja i upravljanja bazama podataka, poslovne inteligencije te obrade i analize podataka. Trenutno svoj interes usmjeruje prema umjetnoj inteligenciji s naglaskom na obradu prirodnog jezika i strojno učenje.
Silvija Strunjak Ergotić
Silvija Strunjak Ergotić
Finance Head, Novartis
Silvija Strunjak Ergotić, već više od 20 godina stječe i gradi svoje iskustvo u korporativnim financijama. Svoju karijeru započinje u financijskom sektoru, usavršava business controlling u FMCG industriji i naposljetku dobiva priliku voditi odjel financija u farmaceutskoj industriji. U Novartisu, odgovorna je za logistiku i financije, s posebnim naglaskom na business co-piloting. Ujedno je i član Uprave od 2014. godine. Osim financija, kao svog prvog izbora zanimanja, anticipiranje promjena koje nam donosi budućnost, te kako razvijati tim financija da spremno odgovori na promjene u poslovanju, najdraži su joj izazovi. Trenutno je postdiplomantica studija Menadžment u Zdravstvu.
Ivna Lončarić
Ivna Lončarić
mag. psihologije i prava - konzultantica
Ivna Lončarić, magistra psihologije i prava, konzultant u Ramiru. Ostvarenje ljubavi prema radu s ljudima pronašla je u kombinaciji organizacijske psihologije i prava, završivši paralelno oba fakulteta. Već tijekom studija otkrila je kompatibilnost ovih dviju društvenih grana kroz pružanje psihološke i pravne podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja u Nacionalnom pozivnom centru, usavršavajući pritom komunikacijske i savjetodavne vještine. Vještine organizacije, planiranja projekata te financija stekla je sudjelovanjem u organizaciji različitih događanja i studentskih kongresa, a bavila se i istraživanjem tržišta i korisničkog iskustva te marketingom. U Ramiru aktivno sudjeluje u procesima selekcije i regrutacije, kreiranju, implementaciji i vođenju brojnih projekata razvoja organizacija i njihovih zaposlenika, kao i internim pravnim procesima Ramira. Kontinuirano se profesionalno usavršava u psihološkoj i pravnoj sferi, a njezini osobiti interesi su razvoj rukovoditelja, osobito poduzetnika kojima se bavila i u svojem diplomskom radu, privatno-poslovni balans te radna i socijalna prava radnika.
Petra Megla
Petra Megla
Direktor, Porezni odjel, KPMG Hrvatska
Petra se pridružila poreznom odjelu KPMG-a u siječnju 2017. godine. Prije toga stjecala je znanje i iskustvo na području poreza u jednoj od preostalih 'Big 4’ kompanija u Hrvatskoj sa posebnim fokusom na oporezivanje fizičkih osoba. Petra je stekla i međunarodno iskustvo za vrijeme dok je radila u Češkoj. Petra je specijalizirana na području oporezivanja fizičkih osoba kao i korporativnim aspektima koji prate ove temu. Posljednjih godina ima poseban fokus na politike nagrađivanja zaposlenika i kompenzacijskih strategija poduzeća u vidu nagrađivanja i zadržavanja radne snage.
Ana Ražov
Ana Ražov
Head of Finance and Supply Chain Croatia, Slovenia, BiH - Takeda
Nikolina Dizdar Čehulić
Nikolina Dizdar Čehulić
Glavni financijski direktor i član Uprave PLIVA Hrvatska
Karijeru je započela 2001. godine u revizorskoj kući Arthur Andersen, PLIVI se pridružuje 2004. godine sve do 2009. godine te pokriva područje Kontrollinga i Izvješćivanja te radi na 2 najvažnije akvizicije - sa Barr Pharmaceuticals, te Teva Pharmaceuticals. Od 2009. – 2010. godine direktorica Teva Europe sa sjedištem u Utrechtu, te od 2010. – 2013. godine Regionalna voditeljica za Jugoistočnu Europu za GBS poslovanje unutar General Electrica. Specijalnosti su joj: 1. Poboljšanje produktivnosti financijskih procesa, regionalizacija i outsourcing 2. Upravljanje procesom izvještavanje, poslovnog planiranja i podrška izradi poslovne strategije 3. Upravljanje i implementiranje regulatornih, poreznih i računovodstvenih promjena.
Mirna Marović
Mirna Marović
MBA Direktor, VentureXchange d.o.o. Predsjednica, Hrvatska Private Equity i Venture Capital Asocijacija (CVCA)
Mirna Marović je financijski stručnjak u području korporativnih financija, private equity i venture capital industrije, s više od 25 godina iskustva u financijskoj industriji. Osnovala je VentureXchange d.o.o, konzultantsku tvrtku specijaliziranu za private equity i venture capital industriju, strategiju održivog rasta i financiranja, te istraživanja u gospodarstvu za međunarodne financijske institucije. Osnivačica je i predsjednica Hrvatske Private Equity i Venture Capital Asocijacije (CVCA), čiji članovi zajednički upravljaju sa više od 3,2 milijarde eura. U zadnjih nekoliko godina profesionalno je angažirana na nekoliko projekta vezanih uz strategiju i financiranje održivog razvoja. Mirna Marović diplomirala je na INSEAD-u (MBA), London School of Economics (B.Sc. Econ, Climate Change: Economic and Governance), Harvard Business School (Sustainable Business Strategy) i London Business School (Corporate Finance, Investment Management, Sustainability Leadership & Corporate Responsibility), te je EFFAS Certified ESG Analyst (CESGA®) i GRI Certified Sustainability Professional. Tečno govori šest stranih jezika, te redovito sudjeluje kao govornik na međunarodnim konferencijama.

Prijavite se