Predavači

 • Jasenka Maltarić - Dujnić
  Jasenka Maltarić - Dujnić
  Direktorica ljudskih potencijala, Colas Hrvatska d.d.

  Jasenka Maltarić Dujnić direktorica je ljudskih potencijala u Colas Hrvatska d.d. zadužena za Hrvatsku I Sloveniju. Iza nje je bogato profesionalno iskustvo u upravljanju ljudskim potencijalima u različitim kompanijama I različitim sektorima poslovanja od prehrambenog, farmaceutskog do građevinskog. Kao svoju profesionalnu misiju vidi ostvarivanje organizacijskih ciljeva kroz kontinuitrano jačanje ljudskih kapaciteta kompanije, a tijekom svojeg dosadašnjeg rada znatan doprinos daje pozicioniranju funkcije upravljanja ljudskim potencijalima kao strateškog partnera menadžmentu na putu ostvarenja poslovnih ciljeva.

 • Jasminka Ćoza
  Jasminka Ćoza
  diplomirana inženjerka građevine, CIVIL ENGINEERING CONSULTANCY d.o.o.

  Jasminka Ćoza je diplomirana inženjerka građevine s više od 25 godina iskustva u struci. Tijekom života radila je u projektiranju, nadzoru, izvođenju radova i vođenju projekata, u inozemstvu i Hrvatskoj.
  Rođena je Zagrepčanka koja zadnjih 8 godina živi u Zadru i direktorica je društva Civil Engineering Consultancy d.o.o. koje pruža savjetodavne usluge u građevinarstvu.

 • Lana Kristović
  Lana Kristović
  Vlasnica tvrtke Genesis grupa d.o.o., generalni zastupnik Husqvarna građevinskih strojeva za Republiku Hrvatsku

  Lana Kristović rođena je u Osijeku 1981.g.
  Premda joj djetinjstvo nije bilo nimalo lako, što zbog ratnih događanja u Osijeku, te zbog bolesti, otkazivanja rada bubrega u 10. godini života i transplantacije očevog bubrega u 12. godini života, nikada nije gubila vjeru u bolje sutra i bila inspiracija za druge.
  Završila je srednju školu kao najbolja učenica, te je studirala na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.
  Oduvijek je bila radoholičar, i nijedan zadatak ili problem nije joj bio stran ili nerješiv.
  Držala se načela: Uvijek postoji rješenje ili izlaz iz tzv. nerješivih situacija. Sve je stvar gledanja, tj. psihe.
  Kao dijete privatnika, sudjelovala je u mnogim aktivnostima i poslovima, i zavoljela biti samostalna. Nakon udaje odlučila se za privatni biznis sa svojim suprugom.
  Kako je gradnja u to vrijeme izgledala vrlo zanimljiv i relativno unosan posao, pokrenula je tvrtku za prodaju i servis građevinskih strojeva i opreme.
  Krenulo je dobro, ali je nakon dvije godine došla recesija. U recesijskim uvjetima rada kada su velike tvrtke propadale, uspješno se vodila načelima kriznog menadžmenta.
  Kako poslovica kaže, što te ne ne ubije, to te ojača. Danas je vlasnica obiteljske tvrtke s više od 18 godina iskustva u građevinskom sektoru, sa 16 zaposlenih djelatnika, mnogim ispraćenim građevinskim projektima, te generalni zastupnik švedske kompanije Husqvarna građevinskih strojeva za Hrvatsku.
  Ponosna je na aktivno sudjelovanje u humanitarnim akcijama gdje je to potrebno.

 • Margarita Tomić
  Margarita Tomić
  voditeljica marketinga, Hörmann

  Voditeljica marketinga strastveno zaljubljena u elektroniku i mehaniku, koja stvarno dugo voli vrata. Posao započinje kao prodavač u salonskoj prodaji, kratko radi u B2B segmentu gdje uviđa potrebu za daljnjim razvojem postprodajne podrške i uspješno razvija odjel servisa i postprodaje. Zadnje četiri godine svoju maštovitost i pokretačku energiju preusmjerava na razvoj marketinških aktivnosti tvrtke.

 • Marina Jovišić
  Marina Jovišić
  voditeljica projektne prodaje, Hörmann

  Sales team leader s sedamnaest godina iskustva rada branši, pasionirana sakupljačica podataka s građevinskih ploča uvijek fokusirana na rješavanje problema. Marina je u kompaniji krenula kao salonski prodavač u direktnoj prodaji, i tijekom godina prolazila kroz sve prodajne odjele tvrtke. Posljednjih godina uspješno razvija i upravlja odjelom Projektne prodaje koji supješno surađuje s arhitektima, projektantima i građevinskim sektorom, te potvrđuje međunarodni status branda Hörmann kao lidera u opremanju industrijskog sektora u Hrvatskoj.

 • Mirela Kotarac
  Mirela Kotarac
  direktorica ljudskih resursa, CEMEX Hrvatska

  Mirela Kotarac je direktorica ljudskih resursa u tvrtki CEMEX Hrvatska. Kao magistra ekonomije, sa specijalizacijom u marketingu, karijeru je započela 1997. godine u IT industriji na poslovima marketinga i prodaje. 2007. godine dolazi u CEMEX u IT odjel, a 2013. godine prelazi u ljudske resurse iste tvrtke gdje je pokrivala gotovo sva područja HR-a, od organizacije i restrukturiranja, preko procjene učinka, do radno-pravnih odnosa. U sektoru ljudskih resursa započela je na poziciji voditeljice plaća, planiranja i razvoja s fokusom na uvođenje procesa procjene talenata i planiranja nasljednika, reviziju modela procjene radnog učinka, te procjeni radnih mjesta i usklađivanja kompenzacija. Od 2017. godine kao direktorica ljudskih resursa sa svojim timom radi na unaprjeđenju cjelovitog sustava upravljanja ljudskim resursima temeljenom na životnom ciklusu zaposlenika. Vjeruje u otvorenost i transparentnost HR-a, kao ključnog faktora za razvoj iskustva zaposlenika i uspješnosti bilo koje organizacije.

 • Nina Dražin Lovrec
  Nina Dražin Lovrec
  dipl.ing.građ., predsjednica HKIG

  Nina Dražin Lovrec je diplomirana inženjerka građevine s dugogodišnjim iskustvom u privatnom sektoru, dobitnica brojnih nagrada za projekte koje je osobno vodila – izdvajamo nagrade Kolos za projekt novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb, 2014., te 2011. za projekt Arena centar. Nakon što je 2018. godine izabrana za predsjednicu Hrvatske komore inženjera građevinarstva zamrznula je svoj redovni posao u IGH na četiri godine i sada se bavi isključivo obavljanjem svih zadataka koje ima kao predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva.

 • Nina Štirmer
  Nina Štirmer
  profesorica, prodekanica za znanost i pročelnica Katedre za tehnologiju materijala na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

  Nina Štirmer redovita je profesorica, prodekanica za znanost i pročelnica Katedre za tehnologiju materijala na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U svome znanstveno – istraživačkom radu bavi se analizom svojstava i strukture građevinskih materijala, a osobito primjenom recikliranih i alternativnih materijala u betonu i drugim kompozitima. Bila je prodekanica za poslovanje, voditeljica akreditiranog laboratorija i sudjelovala je u provođenju više od 20 znanstveno-istraživačkih i razvojnih projekata na Građevinskom fakultetu. Pri tome je objavila više od 170 radova u časopisima i zbornicima skupova.

 • Tajana Petljak
  Tajana Petljak
  Voditelj projekta, Kamgrad d.o.o.

  Tajana Petljak je primjer karijernog razvoja u Kamgradu. Prvi posao, ujedno posao u Kamgradu, bila je pozicija Inženjerke pripravnice na projektu Poslovni Centar Heinzelova davne 2010. godine. Nakon toga, radi na sve izazovnijim projektima i pozicijama: od manjeg trgovačkog centra Spar, preko tvornice stakla Press Glass, Zračne luke Zagreb i dva hotela, odnosno Resorta u Istri te skladišta sa upravnom zgradom Gebruder Weiss do posljednje završenog projekta – Z centra u Zagrebu. Trenutno radi na poziciji Voditeljice projekta, što znači da istovremeno upravlja s 4 aktivna gradilišta.

 • Thiago Bornioti
  Thiago Bornioti
  talent, diversity & digitalization manager - international division at COLAS

  Thiago Bornioti, podrijetlom je iz Brazila, diplomirao je psihologiju s magisterijem iz obrazovanja odraslih i MBA iz poslovanja. S više od 10 godina iskustva u HR-u, djelovao je u farmaceutskoj i industriji papira i celuloze. Počeo je raditi u Colasu u Irskoj, a sada radi u sjedištu u Parizu odgovornom za upravljanje talentima, raznolikost i digitalizaciju za međunarodni opseg. Pokriva 33 zemlje i predstavlja 18 tisuća zaposlenika diljem svijeta.

Datum

13 tra 2022
Expired!

VRIJEME

08:30 - 15:00

13.04.2022. Zagreb: Konferencija Žene u građevini, arhitekturi i povezanim industrijama

Građevina i povezane industrije su najdominantnije muške industrije na svijetu. Žena u kompanijama nema na vodećim pozicijama, a kao vlasnice tvrtki gotovo da ne postoje.​

Arhitektice često pokreću vlastite tvrtke, ali one često ostaju u mikro segmentu što je specifično za žensko poduzetništvo dok se geodetkinje susreću s predrasudama u privatnom i javnom sektoru i kao poduzetnice su rijetke.

Nakon uspješnog prvog izdanja ove konferencije prošle godine, odlučili smo organizirati drugu konferenciju za žene u građevini, arhitekturi, geodeziji i povezanim industrijama.  Cilj konferencije je osnaživanje žena kroz dijeljenje iskustava i networking​.

LOKACIJA: Hotel The Westin, Izidora Kršnjavog 1, Zagreb – Kristalna dvorana 

DATUM I VRIJEME: 13.04.2022., od 08:30h do 15h

CIJENA ULAZNICE:
400kn uključujući PDV za članice WIA mreže
450kn uključujući PDV za sve izvan WIA mreže
150kn uključujući PDV za studentice

– za 2 – 5 osoba iz iste firme je popust na ulaznice 10%
– za 5 i više osoba iz iste firme je popust na ulaznice 15%

U cijenu ulaznice uključen je coffee break i ručak.

PODATCI ZA UPLATU:

Molimo izvršite uplatu na:

Matić savjetovanje d.o.o. Ulica Ede Peročevića 6, 10000 Zagreb

IBAN: HR7024840081135058751

Opis plaćanja: Vaše ime i prezime – construction

 

Sve upite i dodatne informacije možete dobiti na petral@womeninadria.com

 

Agenda i ulaznice niže u nastavku (pratite za objavu govornica u narednim danima).

Program

13.04.2022. Žene u građevini, arhitekturi i povezanim industrijama

8:30 - 9:00
Registracija, networking, coffee break
9:00 - 9:15
Otvaranje konferencije i pozdravni govor
9:15 - 9:45
"Z centar pod kormilom žene inženjerke"
Tajana Petljak je primjer karijernog razvoja u Kamgradu. Prvi posao, ujedno posao u Kamgradu, bila je pozicija Inženjerke pripravnice na projektu Poslovni Centar Heinzelova davne 2010. godine. Nakon toga, radi na sve izazovnijim projektima i pozicijama: od manjeg trgovačkog centra Spar, preko tvornice stakla Press Glass, Zračne luke Zagreb i dva hotela, odnosno Resorta u Istri te skladišta sa upravnom zgradom Gebruder Weiss do posljednje završenog projekta - Z centra u Zagrebu. Trenutno radi na poziciji Voditeljice projekta, što znači da istovremeno upravlja s 4 aktivna gradilišta. Na primjeru uspješno završenog Z centra u Zagrebu, Tajana će se osvrnuti na svoja iskustva, pristup poslu i generalno, podijeliti svoja razmišljanja iz pozicije inženjerke. Pričati će o svim izazovima koji mogu nastati u izgradnji i kako se sa njima nositi u tijeku vođenja gradilišta.
Predavači
Tajana Petljak
9:50 - 10:20
„Žene u cementnoj industriji“
Na predavanju će biti riječi o CEMEX-ovom korporativnom pristupu pitanju raznolikosti i uključivosti te kako politike i strategije pretočiti u akcije i djela koja pridonose položaju i zadovoljstvu žena u pretežito „muškoj“ kompaniji. Podijelit ćemo priče mladih inženjerki koje svoje karijere razvijaju u CEMEX-u.
Predavači
Mirela Kotarac
10:25 - 10:55
"Sila je uzrok da se neko tijelo pokrene ili promijeni smjer kretanja"
Zašto građevina, zašto vođenje projekata i pozicija direktorice u Zadru? Odgovore na ova pitanja ali i što poštuje i na čemu je zahvalna te koja je njena najdraža uloga u poslu i životu, što je pogriješila, naučila i zapamtila i u kojim sve „projektima s pogledom“ uživa saznajte na Konferenciji.
Predavači
Jasminka Ćoza
11:00 - 11:45
OKRUGLI STOL
Predavači
Jasenka Maltarić - Dujnić, Nina Dražin Lovrec, Nina Štirmer
11:50 - 13:00
PAUZA ZA RUČAK I NETWORKING
13:00 - 13:30
"Ako sve ide kako treba, nešto nije u redu"
Osobno predstavljanje i predstavljanje tvrtke, osobni odabir u Laninom slučaju – biti invalid i reći ja ne mogu ili se boriti sa kartama koje je život izmiješao. Počeci razvoja poslovanja Genesis-a, podrška obitelji uz anegdote te primjeri fleksibilnosti kroz godine koje su donosile nove probleme, nove strategije, širenje poslovanja I investicije. Zaključak – svi znamo za uvriježeno pravilo da iza uspješnog muškarca stoji žena, ali u Laninom slučaju, stoje 2 muškarca – suprug i otac.
Predavači
Lana Kristović
13:35 - 14:05
"Colas - Diversity on the Core of our Strategy" (predavanje na engleskom)
Colas je međunarodna grupa s aktivnostima na svim kontinentima, 13 milijardi ostvarenih prihoda, 60 tisuća ljudi, 23 različita jezika koja se govore unutar grupe: ali s jednim zajedničkim izazovom - stvoriti raznolikije i uključivo radno okruženje. Colas je lider u sektoru i angažiran je da izazove tradicionalno mišljenje da je građevinarstvo muško mjesto. Ambicija je osigurati da smo ili privlačni za žene u našem sektoru, kao i da osiguramo radne uvjete koji će ženama jamčiti uspjeh u njihovim nastojanjima.
Predavači
Thiago Bornioti
14:10 - 14:40
"Hörmann – prava snaga branda su ljudi"
Koji je recept za uspjeh stranog branda u Hrvatskoj? Kvalitetan proizvod, zvučno ime i strastven tim ljudi koji stoji iza branda. Priča o uspjehu tvrtke Hörmann zapravo je priča o ljudima koji stoje uz brand od samih početaka. U ovom slučaju to su dvije žene koje vole vrata, građevinu i pametna rješenja.
Predavači
Margarita Tomić, Marina Jovišić
14:45 -
Zatvaranje konferencije
Tajana Petljak
Tajana Petljak
Voditelj projekta, Kamgrad d.o.o.
Tajana Petljak je primjer karijernog razvoja u Kamgradu. Prvi posao, ujedno posao u Kamgradu, bila je pozicija Inženjerke pripravnice na projektu Poslovni Centar Heinzelova davne 2010. godine. Nakon toga, radi na sve izazovnijim projektima i pozicijama: od manjeg trgovačkog centra Spar, preko tvornice stakla Press Glass, Zračne luke Zagreb i dva hotela, odnosno Resorta u Istri te skladišta sa upravnom zgradom Gebruder Weiss do posljednje završenog projekta - Z centra u Zagrebu. Trenutno radi na poziciji Voditeljice projekta, što znači da istovremeno upravlja s 4 aktivna gradilišta.
Mirela Kotarac
Mirela Kotarac
direktorica ljudskih resursa, CEMEX Hrvatska
Mirela Kotarac je direktorica ljudskih resursa u tvrtki CEMEX Hrvatska. Kao magistra ekonomije, sa specijalizacijom u marketingu, karijeru je započela 1997. godine u IT industriji na poslovima marketinga i prodaje. 2007. godine dolazi u CEMEX u IT odjel, a 2013. godine prelazi u ljudske resurse iste tvrtke gdje je pokrivala gotovo sva područja HR-a, od organizacije i restrukturiranja, preko procjene učinka, do radno-pravnih odnosa. U sektoru ljudskih resursa započela je na poziciji voditeljice plaća, planiranja i razvoja s fokusom na uvođenje procesa procjene talenata i planiranja nasljednika, reviziju modela procjene radnog učinka, te procjeni radnih mjesta i usklađivanja kompenzacija. Od 2017. godine kao direktorica ljudskih resursa sa svojim timom radi na unaprjeđenju cjelovitog sustava upravljanja ljudskim resursima temeljenom na životnom ciklusu zaposlenika. Vjeruje u otvorenost i transparentnost HR-a, kao ključnog faktora za razvoj iskustva zaposlenika i uspješnosti bilo koje organizacije.
Jasminka Ćoza
Jasminka Ćoza
diplomirana inženjerka građevine, CIVIL ENGINEERING CONSULTANCY d.o.o.
Jasminka Ćoza je diplomirana inženjerka građevine s više od 25 godina iskustva u struci. Tijekom života radila je u projektiranju, nadzoru, izvođenju radova i vođenju projekata, u inozemstvu i Hrvatskoj. Rođena je Zagrepčanka koja zadnjih 8 godina živi u Zadru i direktorica je društva Civil Engineering Consultancy d.o.o. koje pruža savjetodavne usluge u građevinarstvu.
Jasenka Maltarić - Dujnić
Jasenka Maltarić - Dujnić
Direktorica ljudskih potencijala, Colas Hrvatska d.d.
Jasenka Maltarić Dujnić direktorica je ljudskih potencijala u Colas Hrvatska d.d. zadužena za Hrvatsku I Sloveniju. Iza nje je bogato profesionalno iskustvo u upravljanju ljudskim potencijalima u različitim kompanijama I različitim sektorima poslovanja od prehrambenog, farmaceutskog do građevinskog. Kao svoju profesionalnu misiju vidi ostvarivanje organizacijskih ciljeva kroz kontinuitrano jačanje ljudskih kapaciteta kompanije, a tijekom svojeg dosadašnjeg rada znatan doprinos daje pozicioniranju funkcije upravljanja ljudskim potencijalima kao strateškog partnera menadžmentu na putu ostvarenja poslovnih ciljeva.
Nina Dražin Lovrec
Nina Dražin Lovrec
dipl.ing.građ., predsjednica HKIG
Nina Dražin Lovrec je diplomirana inženjerka građevine s dugogodišnjim iskustvom u privatnom sektoru, dobitnica brojnih nagrada za projekte koje je osobno vodila – izdvajamo nagrade Kolos za projekt novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb, 2014., te 2011. za projekt Arena centar. Nakon što je 2018. godine izabrana za predsjednicu Hrvatske komore inženjera građevinarstva zamrznula je svoj redovni posao u IGH na četiri godine i sada se bavi isključivo obavljanjem svih zadataka koje ima kao predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva.
Nina Štirmer
Nina Štirmer
profesorica, prodekanica za znanost i pročelnica Katedre za tehnologiju materijala na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu
Nina Štirmer redovita je profesorica, prodekanica za znanost i pročelnica Katedre za tehnologiju materijala na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U svome znanstveno - istraživačkom radu bavi se analizom svojstava i strukture građevinskih materijala, a osobito primjenom recikliranih i alternativnih materijala u betonu i drugim kompozitima. Bila je prodekanica za poslovanje, voditeljica akreditiranog laboratorija i sudjelovala je u provođenju više od 20 znanstveno-istraživačkih i razvojnih projekata na Građevinskom fakultetu. Pri tome je objavila više od 170 radova u časopisima i zbornicima skupova.
Lana Kristović
Lana Kristović
Vlasnica tvrtke Genesis grupa d.o.o., generalni zastupnik Husqvarna građevinskih strojeva za Republiku Hrvatsku
Lana Kristović rođena je u Osijeku 1981.g. Premda joj djetinjstvo nije bilo nimalo lako, što zbog ratnih događanja u Osijeku, te zbog bolesti, otkazivanja rada bubrega u 10. godini života i transplantacije očevog bubrega u 12. godini života, nikada nije gubila vjeru u bolje sutra i bila inspiracija za druge. Završila je srednju školu kao najbolja učenica, te je studirala na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Oduvijek je bila radoholičar, i nijedan zadatak ili problem nije joj bio stran ili nerješiv. Držala se načela: Uvijek postoji rješenje ili izlaz iz tzv. nerješivih situacija. Sve je stvar gledanja, tj. psihe. Kao dijete privatnika, sudjelovala je u mnogim aktivnostima i poslovima, i zavoljela biti samostalna. Nakon udaje odlučila se za privatni biznis sa svojim suprugom. Kako je gradnja u to vrijeme izgledala vrlo zanimljiv i relativno unosan posao, pokrenula je tvrtku za prodaju i servis građevinskih strojeva i opreme. Krenulo je dobro, ali je nakon dvije godine došla recesija. U recesijskim uvjetima rada kada su velike tvrtke propadale, uspješno se vodila načelima kriznog menadžmenta. Kako poslovica kaže, što te ne ne ubije, to te ojača. Danas je vlasnica obiteljske tvrtke s više od 18 godina iskustva u građevinskom sektoru, sa 16 zaposlenih djelatnika, mnogim ispraćenim građevinskim projektima, te generalni zastupnik švedske kompanije Husqvarna građevinskih strojeva za Hrvatsku. Ponosna je na aktivno sudjelovanje u humanitarnim akcijama gdje je to potrebno.
Thiago Bornioti
Thiago Bornioti
talent, diversity & digitalization manager - international division at COLAS
Thiago Bornioti, podrijetlom je iz Brazila, diplomirao je psihologiju s magisterijem iz obrazovanja odraslih i MBA iz poslovanja. S više od 10 godina iskustva u HR-u, djelovao je u farmaceutskoj i industriji papira i celuloze. Počeo je raditi u Colasu u Irskoj, a sada radi u sjedištu u Parizu odgovornom za upravljanje talentima, raznolikost i digitalizaciju za međunarodni opseg. Pokriva 33 zemlje i predstavlja 18 tisuća zaposlenika diljem svijeta.
Margarita Tomić
Margarita Tomić
voditeljica marketinga, Hörmann
Voditeljica marketinga strastveno zaljubljena u elektroniku i mehaniku, koja stvarno dugo voli vrata. Posao započinje kao prodavač u salonskoj prodaji, kratko radi u B2B segmentu gdje uviđa potrebu za daljnjim razvojem postprodajne podrške i uspješno razvija odjel servisa i postprodaje. Zadnje četiri godine svoju maštovitost i pokretačku energiju preusmjerava na razvoj marketinških aktivnosti tvrtke.
Marina Jovišić
Marina Jovišić
voditeljica projektne prodaje, Hörmann
Sales team leader s sedamnaest godina iskustva rada branši, pasionirana sakupljačica podataka s građevinskih ploča uvijek fokusirana na rješavanje problema. Marina je u kompaniji krenula kao salonski prodavač u direktnoj prodaji, i tijekom godina prolazila kroz sve prodajne odjele tvrtke. Posljednjih godina uspješno razvija i upravlja odjelom Projektne prodaje koji supješno surađuje s arhitektima, projektantima i građevinskim sektorom, te potvrđuje međunarodni status branda Hörmann kao lidera u opremanju industrijskog sektora u Hrvatskoj.

Prijavite se