konferencija žene u financijama

Predavači

 • Anđela Buconjić Šutija
  Anđela Buconjić Šutija
  Managing Partner at ANO Insurance Solutions; Managing Director at Aon Ltd.

  Anđela Šutija izvršna je direktorica s gotovo 30 godina iskustva u osiguranju i upravljanju rizicima te čitavu karijeru aktivno sudjeluje u izgradnji tržišta osiguranja. Predsjednica je Udruženja distributera osiguranja i reosiguranja HGK, kao i CEO tvrtke ANO d.o.o. Njena vizija razvoja osiguranja u Hrvatskoj je bolja komunikacija proizvoda u osiguranju i reosiguranju, kao i rad na još većoj izvrsnosti struke.

 • Irena Križan
  Irena Križan
  CFO and Member of the Management Board, Pan-Pek d.o.o.

  Irena Križan diplomirala je financije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te posjeduje zvanje ovlaštenog revizora i računovođe pri Hrvatskoj revizijskoj komori kao i međunarodnog ovlaštenog revizora i računovođe stečenog na Asocijaciji ovlaštenih certificiranih računovođa (ACCA) u Glasgowu. Tijekom bogate profesionalne karijere na menadžerskim pozicijama u vodećim hrvatskim tvrtkama, a koja traje više od 10 godina, stekla je ekstenzivno iskustvo na području računovodstvenog i financijskog planiranja, optimiziranja financijskih rezultata tvrtke, uključujući izvještavanje, likvidnost i povrat ulaganja.
  Posljednje dvije godine obavlja jednu od ključnih uloga u tvrtki Pan-pek d.o.o., onu financijske direktorice/ ili CFO i članice Uprave te svojim ekspertizama, iskustvom i menadžerskim vještinama doprinosi uspješnom poslovanju i napredovanju ove vodeće domaće pekarske tvrtke.

 • Katarina Boban Filipančić
  Katarina Boban Filipančić
  CFO at Brown Hotels; Osnivačica Organizela d.o.o.; Predavačica i autorica za kontroling i EU projekte

  Želja i volja za stjecanjem novih znanja i vještina su joj visoko na listi prioriteta, što pokazuju četiri akademske titule (IT – FOI, Financije – EFZG, magistra EU studija – Pantheon Assas Paris II i mr.sc.oec – EFZG) te niz certifikata (Management – Cornell, Samostalna računovotkinja – MALU, Porezna specijalistica – Effectus, Kontroling – Altius i drugi).

  Nakon 23 godine radnog iskustva u kontrolingu, pisanju i vođenju projekata iz EU fondova, savjetovanju te financijama i računovodstva na visokim pozicijama u raznim djelatnostima, najveću radost i doprinos vidi u dijeljenju stečenih znanja i iskustva te entuzijazam u zagovaranju zelene tranzicije i održivog razvoja.

 • Marijana Jakovac
  Marijana Jakovac
  CFO, Allianz Hrvatska
 • Matea Borković
  Matea Borković
  finance manager at Pepco

  Karijeru započela a i intenzivno razvijala u Big-4. 5 godina je radila u KPMG-u u reviziji u Zagrebu pa zatim 3 godine rada u KPMG-u u Dublinu. Dugih 8 godina, stjecala je međunarodno iskustvo, široka izloženost klijentima i različitim industrijama (osobito u Irskoj) gdje je vodila vrlo šarolik međunarodni portfelj klijenata – od SAD, Britanije pa sve do Japana. Uskoro će joj biti 7 godina u Pepcu na mjestu direktorice za tržišta Hrvatske, Slovenije, Srbije te uskoro Bosne i Hercegovine, kao multinacionalnoj kompaniji gdje joj znanje engleskog jezika kao i rad u međunarodnom okruženju i dalje uveliko pomaže.

 • Petra Čakarun
  Petra Čakarun
  mag. nov, Business & People Developer at Ramiro

  Specijalistica odnosa s javnošću s dugogodišnjim iskustvom u komunikacijama. Karijeru je započela kao programski i projektni koordinator događanja s velikim brojem posjetitelja poput Weekend media festivala. Kao specijalist tržišnih komunikacija razvijala je uslugu i brend EvoTV, nakon čega se usmjerila na digitalne komunikacije i stekla dodatno iskustvo u agencijama 404 i McCann Zagreb.
  Iznimno je vješta u vođenju kompleksnih projekata te joj rad s ljudima sa svrhom njihovog razvoja pruža posebno zadovoljstvo. U Ramiru vodi treninge Management Leadership Akademije usmjerene na stjecanje i jačanje kompetencija zaposlenika i menadžera, koji uključuju razne teme od razvoja komunikacijskih, prezentacijskih i vještina upravljanja vremenom, do umijeća upravljanja emocijama, vođenja učinkovitih sastanaka i donošenja odluka. Aktivno je uključena u projekte organizacijskog razvoja, posebice implementacije organizacijske kulture i upravljanja promjenama.
  Trenutno usvaja i proširuje znanja o upravljanju promjenama i emocijama, motivaciji i rješavanju konflikata te trenutno pohađa edukaciju za tjelesno orijentiranog psihoterapeuta.

 • Snježana Mihalić Lohninger
  Snježana Mihalić Lohninger
  mag.oec., CFO at Porsche Inter Auto d.o.o. Hrvatska

  Završila je Ekonomski fakultet u Zagrebu, poslovnu ekonomiju, smjer računovodstvo. U Njemačkoj je položila ispit njemačkog jezika na Goethe Institutu po nalogu Ludwig-Maximilians-Universität München.
  Nakon završenog studija se zaposlila u Robert Bosch d.o.o. kao voditelj računovodstva.
  Daljnje iskustvo je stekla kao kontroler u P.Z. Auto d.o.o. (sadašnja Porsche Croatia d.o.o.) gdje joj je odgovornost, između ostalog, bila i razvoj tzv. DMS – dealer management sistema i implementacija zahtjeva koje je postavljao Porsche Holding.
  S obzirom na iskustvo stečeno u procesima maloprodaje, 2004. godine se zaposlila u Porsche Inter Auto d.o.o., gdje radi sve do danas. Kao voditelj financija, odgovorna je za cjelokupno poslovanje i organizaciju odjela financija, ali i unaprjeđivanje poslovnih procesa, kako u odjelu financija, tako i u ostalim odjelima društva. U Porsche Grupi radi preko 20. godina.
  Udana je i majka dvojice sinova: Maximiliana i Michaela.

Datum

11 svi 2023
Expired!

VRIJEME

08:30 - 15:00

11.05.2023. Zagreb: Konferencija “Žene u financijama”

Konferencija “Žene u financijama” će se održati šesti put u Zagrebu u organizaciji Women in Adria. Top managerice će s Vama podijeliti svoje najteže karijerne situacije i što su naučile iz njih, a ostale predavačice će osnažiti Vas i Vaše kompanije u ovoj krizi.
Naša zajednica žena u financijama je svake godine sve veća što pokazuje zainteresiranost za ovu tematiku.
Konferencija “Žene u financijama” će osim financijskog dijela, imati i edukativno te inspirativno predavanje koje su vam pripremili naši partneri iz Ramiro – savjetnika za poslovno upravljanje, nakon čega će biti proglašenje pobjednice future leaders testiranja najboljih od najboljih iz financija.

Konferencija je namijenjena:
– managericama iz odjela financija (financije, računovodstvo, kontroling)
– zaposlenicama iz odjela financija koje žele unaprijediti svoju karijeru
– zaposlenicama i managericama iz ostalih odjela koje žele unaprijediti svoje znanje iz financija
– zaposlenicama i managericama odjela ljudskih resursa koje žele povećati udio žena na vodećim pozicijama u financijama
– studenticama koje zanima odjel financija

LOKACIJA: hotel Dubrovnik, dvorana Zrinski (1.kat), Gajeva ul.1, Zagreb
DATUM I VRIJEME: 11.05.2023., od 08:30h do 15h

CIJENA ULAZNICE:
60€ uključujući PDV za članice WIA mreže
70€ uključujući PDV za sve izvan WIA mreže
30€ uključujući PDV za studentice
*u cijenu ulaznice uključen je coffee break i ručak.

– za 3 – 5 osoba iz iste firme je popust na ulaznice 10%
– za 5 i više osoba iz iste firme je popust na ulaznice 15%

PODACI ZA UPLATU:
Matić savjetovanje d.o.o. Ulica Ede Peročevića 6, 10000 Zagreb
IBAN: HR2123600001102270647
Opis plaćanja: Vaše ime i prezime – CFO konferencija

Za sve dodatne informacije se javite na petral@womeninadria.com
Pridružite se našoj mreži i nabavite ulaznice po povoljnoj cijeni: https://network.womeninadria.com/
Ostale evente pogledajte na stranici.

OTKAZIVANJE I POVRAT:

Moguće otkazati prijavu najkasnije do 05.05. do 16:00.h, nakon toga ne vršimo povrat novca za ulaznice.
(agenda i ulaznice niže)

Program

11.05.2023. Konferencija

08:30 - 09:00
Registracija, networking. coffee break
09:00 - 09:10
Pozdravni govor, otvaranje konferencije
9:10 - 9:40
"Car & career - kratka priča o ženama u autoindustriji"
Govorit će o ženama u financijama u automobilskoj industriji, koja je tradicionalno dominantno muška orijentirana i kako žene sve više postaju ključni igrači u svijetu poslovanja, međutim, kako još još uvijek postoje predrasude i stereotipi koji ograničavaju njihov napredak. Stoga će pričati o potrebi stvaranja okruženja koje promiče žensko liderstvo, osigurava uvjete da imaju jednake prilike i uvjete za rad kao i muškarci, da im j eomogućena ravnoteža između poslovnog i privatnog života. Potrebno je stvoriti zajednicu koja cijeni doprinos žena i koja promiče ravnotežu između poslovnog i privatnog života žene na rukovodećim funkcijama i u industrijama kojima vladaju muškarci, kao što je to npr. automobilska industrija.
Predavači
Snježana Mihalić Lohninger
9:45 - 10:15
"10 lekcija "zelenog" voditelja"
Danas prepoznajemo mnogo različitih stilova rukovođenja koji su oblikovani nizom čimbenika, pa tako i samom osobnošću lidera. Kroz iskustvo rada u Big 4 okruženju, preko osnivanja do upravljanja start-up kompanijama u regiji – ovo su lekcije koje sam (do sada) usvojila.
Predavači
Matea Borković
10:20 - 10:50
"Moj put i uloga CFO leadership u restrukturiranjima"
Od revizije, preko proizvodnje bakrenih i aluminijskih kabela potom uzgoja tune do jedne od vodećih pekarskih kompanija u Hrvatskoj uz najvažniju ulogu majčinstva i troje djece.
Predavači
Irena Križan
10:55 - 11:25
"Moji profesionalni i osobni izazovi kao CFOa u osiguravajućem društvu"
Najveći izazovi – preuzimanje vođenja nekih područja koje nisu moja osnovna domena (aktuari, risk ), izazovi i situacije u people managementu i što sam naučila iz toga. Turbulentne zadnje 4 godine (Covid, potresi, makroekonomsko okruženje – prelazak iz okruženja niskih kamatnih stopa u visoke kamatne stope i utjecaj na industriju, inflacija, uvođenje novih međunarodnih standarda za osiguranje mijenja kompletno gledanje na bilancu i P&L osiguravajućih društava ) – kako sam se kao manager nosila sa ovim izazovima? Koliko je važan rad na sebi (psihički i fizički) i moje poruke koje dolaze iz iskustva.
Predavači
Marijana Jakovac
11:30 - 12:00
"Možemo li svojim stavom i pojavnošću ostvariti željeni utjecaj?"
Vještine (samo)prezentiranja nužne su za postizanje poslovnih ciljeva. Kvalitetno vođenje prezentacija, govora i sastanaka se gotovo svakodnevno očekuje od svake menadžerice. Međutim, često se događa da ne uspijevamo ostvariti željeni utjecaj u kontaktu sa zaposlenicima, nadređenim ili klijentima, unatoč velikom trudu i odličnim idejama. Na ovom interaktivnom predavanju osvijestit ćemo zašto se to događa te kako da nam dojam koji ostavljamo bude saveznik, a ne saboter. Vježbat ćemo neverbalnu komunikaciju, pomoću koje ćemo ostvariti željeni utjecaj na sugovornike i potaknuti ih da nam budu partneri u učinkovitom ostvarivanju rezultata.
Predavači
Petra Čakarun
12:00 - 13:00
PAUZA
ručak & networking
13:00 - 13:30
"Svladavanje promjena"
Nakon 25 godina radnog iskustva u kontrolingu te savjetovanju za EU fondove, poreze, financije i računovodstvo na visokim pozicijama u raznim djelatnostima, najveću radost i doprinos vidi u dijeljenju stečenih znanja i iskustava.
Predavači
Katarina Boban Filipančić
13:35 - 14:05
"Kako uspjeti u poslu, kao žena i to u dominantno muškoj industriji?"
Ja sam zagrebačko dijete koje je stjecajem okolnosti upisalo ekonomiju jer su rezultati za pedagoški kasnili. Nakon fakulteta uputila sam se u London gdje sam čuvala djecu kako bih boravila u okruženju koje sam tada priželjkivala i koje mi je zaista otvorilo nove horizonte – iz toga sam iskustva dobila nešto što me usmjerilo u životu i karijeri, a to je da sam, potaknuta tim dinamičnim tržištem, uvijek htjela više i bolje. Započela sam raditi u osiguranju po povratku iz Londona i to me pratilo cijeli život, osim kraćeg izleta u sladolednu industriju kada sam kao veliki gurman i foodie slijedila svoje osobne strasti. No, nisam se tamo dugo zadržala, otvorila se prilika da radim za međunarodnu kompaniju, a prevagnula je moja želja da učim od najboljih i kroz putovanja i suradnju s profesionalcima iz cijelog svijeta doživim druge kulture. Danas sam sretna da jest. Usto, imam divnog sina, divnog muža, divnu obitelj i jednog udomljenog psa.
Predavači
Anđela Buconjić Šutija
Snježana Mihalić Lohninger
Snježana Mihalić Lohninger
mag.oec., CFO at Porsche Inter Auto d.o.o. Hrvatska
Završila je Ekonomski fakultet u Zagrebu, poslovnu ekonomiju, smjer računovodstvo. U Njemačkoj je položila ispit njemačkog jezika na Goethe Institutu po nalogu Ludwig-Maximilians-Universität München. Nakon završenog studija se zaposlila u Robert Bosch d.o.o. kao voditelj računovodstva. Daljnje iskustvo je stekla kao kontroler u P.Z. Auto d.o.o. (sadašnja Porsche Croatia d.o.o.) gdje joj je odgovornost, između ostalog, bila i razvoj tzv. DMS - dealer management sistema i implementacija zahtjeva koje je postavljao Porsche Holding. S obzirom na iskustvo stečeno u procesima maloprodaje, 2004. godine se zaposlila u Porsche Inter Auto d.o.o., gdje radi sve do danas. Kao voditelj financija, odgovorna je za cjelokupno poslovanje i organizaciju odjela financija, ali i unaprjeđivanje poslovnih procesa, kako u odjelu financija, tako i u ostalim odjelima društva. U Porsche Grupi radi preko 20. godina. Udana je i majka dvojice sinova: Maximiliana i Michaela.
Matea Borković
Matea Borković
finance manager at Pepco
Karijeru započela a i intenzivno razvijala u Big-4. 5 godina je radila u KPMG-u u reviziji u Zagrebu pa zatim 3 godine rada u KPMG-u u Dublinu. Dugih 8 godina, stjecala je međunarodno iskustvo, široka izloženost klijentima i različitim industrijama (osobito u Irskoj) gdje je vodila vrlo šarolik međunarodni portfelj klijenata – od SAD, Britanije pa sve do Japana. Uskoro će joj biti 7 godina u Pepcu na mjestu direktorice za tržišta Hrvatske, Slovenije, Srbije te uskoro Bosne i Hercegovine, kao multinacionalnoj kompaniji gdje joj znanje engleskog jezika kao i rad u međunarodnom okruženju i dalje uveliko pomaže.
Irena Križan
Irena Križan
CFO and Member of the Management Board, Pan-Pek d.o.o.
Irena Križan diplomirala je financije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te posjeduje zvanje ovlaštenog revizora i računovođe pri Hrvatskoj revizijskoj komori kao i međunarodnog ovlaštenog revizora i računovođe stečenog na Asocijaciji ovlaštenih certificiranih računovođa (ACCA) u Glasgowu. Tijekom bogate profesionalne karijere na menadžerskim pozicijama u vodećim hrvatskim tvrtkama, a koja traje više od 10 godina, stekla je ekstenzivno iskustvo na području računovodstvenog i financijskog planiranja, optimiziranja financijskih rezultata tvrtke, uključujući izvještavanje, likvidnost i povrat ulaganja. Posljednje dvije godine obavlja jednu od ključnih uloga u tvrtki Pan-pek d.o.o., onu financijske direktorice/ ili CFO i članice Uprave te svojim ekspertizama, iskustvom i menadžerskim vještinama doprinosi uspješnom poslovanju i napredovanju ove vodeće domaće pekarske tvrtke.
Marijana Jakovac
Marijana Jakovac
CFO, Allianz Hrvatska
Petra Čakarun
Petra Čakarun
mag. nov, Business & People Developer at Ramiro
Specijalistica odnosa s javnošću s dugogodišnjim iskustvom u komunikacijama. Karijeru je započela kao programski i projektni koordinator događanja s velikim brojem posjetitelja poput Weekend media festivala. Kao specijalist tržišnih komunikacija razvijala je uslugu i brend EvoTV, nakon čega se usmjerila na digitalne komunikacije i stekla dodatno iskustvo u agencijama 404 i McCann Zagreb. Iznimno je vješta u vođenju kompleksnih projekata te joj rad s ljudima sa svrhom njihovog razvoja pruža posebno zadovoljstvo. U Ramiru vodi treninge Management Leadership Akademije usmjerene na stjecanje i jačanje kompetencija zaposlenika i menadžera, koji uključuju razne teme od razvoja komunikacijskih, prezentacijskih i vještina upravljanja vremenom, do umijeća upravljanja emocijama, vođenja učinkovitih sastanaka i donošenja odluka. Aktivno je uključena u projekte organizacijskog razvoja, posebice implementacije organizacijske kulture i upravljanja promjenama. Trenutno usvaja i proširuje znanja o upravljanju promjenama i emocijama, motivaciji i rješavanju konflikata te trenutno pohađa edukaciju za tjelesno orijentiranog psihoterapeuta.
Katarina Boban Filipančić
Katarina Boban Filipančić
CFO at Brown Hotels; Osnivačica Organizela d.o.o.; Predavačica i autorica za kontroling i EU projekte
Želja i volja za stjecanjem novih znanja i vještina su joj visoko na listi prioriteta, što pokazuju četiri akademske titule (IT – FOI, Financije – EFZG, magistra EU studija – Pantheon Assas Paris II i mr.sc.oec – EFZG) te niz certifikata (Management – Cornell, Samostalna računovotkinja – MALU, Porezna specijalistica – Effectus, Kontroling – Altius i drugi). Nakon 23 godine radnog iskustva u kontrolingu, pisanju i vođenju projekata iz EU fondova, savjetovanju te financijama i računovodstva na visokim pozicijama u raznim djelatnostima, najveću radost i doprinos vidi u dijeljenju stečenih znanja i iskustva te entuzijazam u zagovaranju zelene tranzicije i održivog razvoja.
Anđela Buconjić Šutija
Anđela Buconjić Šutija
Managing Partner at ANO Insurance Solutions; Managing Director at Aon Ltd.
Anđela Šutija izvršna je direktorica s gotovo 30 godina iskustva u osiguranju i upravljanju rizicima te čitavu karijeru aktivno sudjeluje u izgradnji tržišta osiguranja. Predsjednica je Udruženja distributera osiguranja i reosiguranja HGK, kao i CEO tvrtke ANO d.o.o. Njena vizija razvoja osiguranja u Hrvatskoj je bolja komunikacija proizvoda u osiguranju i reosiguranju, kao i rad na još većoj izvrsnosti struke.