Predavači

 • Ana Jergović
  Ana Jergović
  PwC’s Academy Manager

  Ana je voditeljica PwC’s Academy u Hrvatskoj, gdje je posvećena stvaranju edukacija programa koji korporativne klijente osnažuju znanjem, vještinama i novim načinima razmišljanja potrebnim za postizanje uspjeha na tržištu. S preko 20 godina iskustva u strateškom marketingu, ljudskim resursima i poslovnom razvoju diljem jugoistočne Europe, Ana donosi stručnost koja obuhvaća različite industrije i zemljopisna područja. Njezino iskustvo uključuje uspješne angažmane u IT sektoru, startupovima / poduzetničkim pothvatima i obrazovanju top menadžmenta, posebice žena na vodećim pozicijama. Osim toga, Ana je posvećena pokretanju pozitivnih promjena kroz coaching, osnažujući svoje klijente da raskrinkaju sabotere i ostvare svoj potencijal.

 • Daria Nemchonok
  Daria Nemchonok
  CEO LeverUP Consulting

  S preko 20 godina iskustva u CRM-u i automatizaciji poslovnih procesa, osnivačica i CEO LeverUP Consultinga Daria Nemchonok svakako spada u kategoriju profesionalnih Salesforce arhitekata. Ona je jedinstvena. Radila je u CRM industriji i prije osnutka samog Salesforce-a. Kao SFMC arhitektica radila je s globalno priznatim imenima poput Hilti, Danfoss i Telia.

 • Helena Klarić
  Helena Klarić
  Predsjednica Uprave Tiska

  Helena Klarić, predsjednica Uprave Tiska. U Tisak dolazi u kolovozu 2023. sa pozicije predsjednice Uprave Multipluscarda.
  Helena je diplomirana na FER-u u Zagrebu. Prvih godina nakon završetka fakulteta radi kao programer u Zagrebačkoj banci. Nakon toga je put vodi prema maloprodaji robe široke potrošnje, prvo kao Voditelj odjela za odnose sa trgovačkim kućama u Nielsenu. Slijedi prelazak u Konzum gdje se zadržava slijedećih 12 godina.

 • Helena Kljaić
  Helena Kljaić
  Direktorica prodaje i marketinga za Hrvatsku, Mittelco

  Managerica s iskustvom preko 15 godina u prodaji i marketingu u FMCG sektoru.
  Majka troje djece i supruga povjesničara koji je od starta tvrdio da mogu posložiti poslovanje organizacije, ne samo biti dio organizacije.

 • Irena Smiljanić
  Irena Smiljanić
  Head of Marketing Department, Offertissima d.o.o.

  Irena Smiljanić posljednjih 5 godina voditeljica je Odjela marketinga jednog od najvećih hrvatskih lanaca robe široke potrošnje – Offertissime. Svoje marketinško putovanje započela je još tijekom studiranja na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje je osim stručnog znanja iz širokog područja ekonomije magistrirala na smjeru Marketinga. Još tijekom studija bila je vrlo aktivna studentica angažirana na mnogobrojnim studentskim projektima te je bila
  članica neprofitne međunarodne studentske organizacije AIESEC. Kao vrlo aktivna
  članica udruge 2003. godine obnašala je funkciju potpredsjednice udruge za područje međunarodne razmjene te je bila predsjednica organizacijskog odbora jednog od
  najistaknutijih tadašnjih studentskih projekata Career Day koji se je održavao na
  Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.
  Bogato iskustvo rada na projektima vrlo joj je brzo otvorilo vrata daljnjeg
  profesionalnog razvoja i napretka te je nakon samo 2 godine marketinškog iskustva već sa svojih 25 godina dobila priliku obnašati funkciju Sales and Marketing Managera tvrtke Stil trgovina d.o.o. te voditi 130 zaposlenika i tvrtku s više od 40 prodajnih
  mjesta. To iskustvo bilo je presudno za njen daljnji razvoj karijere u području retaila.
  Tijekom svog 20-godišnjeg radnog vijeka imala je priliku voditi marketing za
  mnogobrojne domaće i međunarodne brendove u području beauty and fashion
  industrije kao što su L’Occitane, Melvita, Guess, Marc Ecco, Nautica, Police te mnogi drugi, a posebno se rado prisjeća i 3-godišnjeg rada na poziciji Group Marketing
  Director u najvećoj hrvatskog ugostiteljskoj grupaciji Victus koja okuplja poznate
  ugostiteljske brendove kao što su Leggiero, Batak grill, Torterie Macaron i ostale.
  Ljubav prema retailu i žudnja za dinamičnim okruženjem sa snažnim fokusom na
  kupca vratili su je u retail vode gdje danas zajedno s ostalim članovima uprave
  Offertissime kreira prodajnu i marketinšku strategiju daljnjeg razvoja. S puno strasti, energije, motivacije i nikad izgubljenog entuzijazma svakodnevno se prepušta novim izazovima uz kontinuiran rad na sebi te ulaganje u nova znanja i nove vještine.

 • Josipa Petrović
  Josipa Petrović
  Head of Delivery Channel at Metro Hrvatska

  Leaderica sa preko 15 godina iskustva u FMCG industriji i B2B trgovini.
  Josipa je gradila karijeru najprije u supply chain području planiranja u beauty industriji, ali se u jednom dijelu poslovnog razvoja zainteresirala za integraciju customer oriented supply chaina.a u prodaju i nabavu.
  Kroz 15 godina iskustva u dvije međunarodne kompanije, L’Oreal Adria i Metro Hrvatska, Josipa je uspješno obnašala pozicije Regionalnog voditelja odjela za planiranje potražnje, Poslovnog planera i Key account managera, te Direktora nabave neprehrane.
  Zadnje tri godine kao Direktorica kanala dostave, upravlja brzorastućim kanalom dostave u tvrtki Metrou Hrvatska, gdje komercijalno i logistički osnažuje vodeću poziciju Metro.a u Horeca sektoru dostave hrane profesionalnim kupcima.
  Integracijom održivih procesa koji podržavaju daljnji rast dinamičnog poslovanja Metro.a u RH, te stalnim izazivanjem statusa quo s ciljem zadovoljnijeg kupca, Josipa sa kolegama i timom iz Metro.a postavlja nove standarde u industriji B2B dostave hrane u Hrvatskoj, kroz digitalizaciju procesa, ali i suradnju i partnerstvo sa kupcima na svim relevantnim poljima za unaprijeđenje cijele Horeca industrije.
  Privatno je zaljubljenik u umjetnost i sport. Posebice uživa u fotografiranju i slušanju glazbe, te iz sportskog mindeseta i umjetničke senzibilnosti za detalje pronalazi motivaciju za daljnji osobni i profesionalni rast.

 • Martina Drezga
  Martina Drezga
  Suvlasnica i strateška direktorica Drezga d.o.o.,

  Martina je suvlasnica i strateška direktorica Drezge d.o.o., tvrtke koja zastupa Husqvarna proizvode u Hrvatskoj. Martina je osoba koja voli stvarati, razvijati, kreirati i pomicati granice. Njezin način poslovanja, vođenje ljudi, briga o kupcima i odnos prema dobavljačima uvelike pokazuju kako se kroz biznis svakodnevno može činiti dobro.

  Osim Husqvarne, Martinina tvrtka zastupa još nekoliko poznatih brendova šumarskih i vrtnih alata, a posljednjih godina proširila je ponudu i na biciklističke brendove te vodi maloprodajni centar sa servisom “Pile i Vile”.

  Upravo kupuje kamper, što je indikator da vodi odlično posloženu organizaciju koja funkcionira i dok je u šumi ili na pustom otoku.

 • Milena Vušak
  Milena Vušak
  Business Development Director, Nelt

  Milena je danas Business Development Director u Nelt Europe, gdje je usmjerena na širenje poslovanja i razvoj strategija za rast tvrtke. Prije ovog angažmana, od 2020. do 2021. godine, savjetovala je Upravu i bila član Uprave za prodaju i marketing u tvrtki Kraš. Njezino bogato iskustvo u korporativnom svijetu započelo je 2001. godine u AWT-u, gdje je radila kao Key Account Manager u dediciranom timu za Mars. Nakon toga, od 2003. do 2009. godine, napredovala je na poziciju Nacionalnog Key Account Managera u tvrtki Mars, prije nego što je preuzela ulogu Nacionalnog Sales Managera. Od 2010. do 2020. godine, Milena je bila dio Kraft Foods/Mondelez tima, počevši kao Sales Manager za Hrvatsku, a kasnije preuzimajući ulogu Sales Managera za Hrvatsku i Sloveniju, te postajući CEO Mondelez Zagreb. Tijekom svog boravka u Mondelezu, također je obavljala mentorsku ulogu za tržišta Bosne i Hercegovine i Srbije. Svojom stručnošću i predanošću, Milena je ostavila dubok trag u svakoj tvrtki u kojoj je radila, neprekidno unaprjeđujući svoje vještine i doprinoseći uspješnosti poslovanja.

 • Nataša Mihajlović
  Nataša Mihajlović
  Osnivačica i direktorica P2P Logistics

  Iskusan stručnjak u trgovini i logistici.
  Svoju strast prema logistici i prodaji temelji na životnoj znatiželji i strasti prema traženju inovativnih rješenja bilo kojih problema.
  Svim izazovima pristupa struktuirano i rješenja pronalazi istražujući i implementirajući različite poslovne modele.
  Svoju poslovnu karijeru gradila je od prodavačice u dućanu prije i za vrijeme studija i poslovni put do vlasnice vlastite kompanije u logistici radeći u nekoliko značajnih međunarodnih kompanija.

 • Petra Bizjak
  Petra Bizjak
  Ceo, Lesnina

  Moje ime je Petra Bizjak , po formalnom obrazovanju magistra politologije s postdiplomskim iz ekonomije . Cijeli svoj radni vijek , 12 godina sam provela u Lesnini Jankomir , od početaka kao administrativnog referenta , preko voditeljice ureda za odnose s dobavljačima , zatim voditeljica prodaje za namještaj , da bih prije točno 9 godina postala direktorica gdje sam se zadržala do danas ! Moj najuzi tim ljudi s kojima radim na dnevnoj bazi je 105, dok u široj komunikaciji taj broj prelazi i 200!
  Kako bih ostvarila ciljeve i planove koje korporacija zahtijeva od mene, svaki dan moram vješto balansirati između zaposlenika na svim razinama unutar tvrke , preko dobavljača , vršitelja usluga , pa sve do krajnjega kupca !
  U današnjim , sve izazovnijim vremenima , ogroman trud ulažemo u balans između korporativnih pravila i strukturiranosti poslovanja koje zahtijevaju veliki sistemi kao naš u odnosno u dinamiku tržišta, prilagodljivost i zahtijevale kupaca koji su, naraocito kada je kupnja namještaja u pitanju , sve izraženiji !

 • Petra Jelić
  Petra Jelić
  Brand Manager, Maraska

  Rođena sam 7. siječnja 1987. godine u Zagrebu. Nakon završetka opće gimnazije, upisala sam Ekonomski fakultet u Zagrebu, gdje sam završila stručni studij poslovne ekonomije. Imam preko 12 godina radnog iskustva u marketingu, od kojih sam pet godina provela u MPG marketinškoj agenciji, surađujući s brojnim domaćim i međunarodnim kompanijama kao što su Coca-Cola, Atlantic, P&G, Nestlé, Heineken i Pernod Ricard. Tu sam upoznala mnoge ljude i vodila brojne zanimljive projekte.
  Nakon toga, gotovo šest godina radila sam u PPD Croatia na marketinškim pozicijama, prvo za maloprodaju, a zatim za horeca sektor, upravljajući promocijama svjetskih brendova poput Aperola, Camparija, Johnnie Walkera, Tanqueraya i Monina. Trenutno sam na poziciji Brand Managera za jaka alkoholna pića u Maraski.
  U slobodno vrijeme volim se baviti pilatesom i voziti bicikl. Ono na što sam najviše ponosna je moja obitelj: suprug i dvoje djece, Lori (4 godine) i Lovro Aleksej (2 godine), koji su moje najveće postignuće i podrška u svakom trenutku privatnog i poslovnog života.

 • Susanne Pauli
  Susanne Pauli

  Susanne je ekspertica za mindset, poduzetnica, kreatorica brojnih seminara, poliglota, autorica i spisateljica. Apsolventica je Filozofskog fakulteta, osoba koja voli trčanje. Rođena je 1970. godine, sretno je udana i majka troje djece.

 • Tatjana Pavić-Horvat
  Tatjana Pavić-Horvat
  Direktorica prodaje, Saponija

  Tatjana je danas direktorica prodaje u Saponia Grupi sa više od 20 godina iskustva na komercijalnim poslovima, poslovima razvoja tržišta te upravljanja komercijalnim ugovorima sa kupcima i distributerima u FMCG kanalu. Usmjerena je na rast brandova i razvoj poslovanja te tržišnog nastupa svih brandova Saponia grupe na hrvatskom i izvoznim tržištima.
  Cijeli radni vijek provela je u istoj tvrtki gdje je gradila svoj put od stipendista do današnje pozicije direktora prodaje. Prije ove funkcije, dugi niz godina vodila je Izvoz Saponije i Kandita. Karijeru je započela 1995. godine u marketingu gdje joj je fokus bio na izvoznim tržištima. Od 2001. godine dolazi u Izvoz na mjesto country managera za tržište Srbije. 2003. godine postaje direktor saponijske tvrtke u Makedoniji te potom do 2010. godine kao regionalni manager vodi tržišta Srbije, Slovenije i Makedonije sa zaduženjem koordinacije rada svih tvrtki kćeri na navedenim tržištima. 2011. godine napreduje na mjesto pomoćnika direktora Marketinga i Izvoza Saponije. 2014. godine Saponia grupa objedinjava management Saponije i Kandita te Tatjana napreduje na mjesto direktora Izvoza obje kompanije i na ovoj funkciji ostaje do prošle godine kada je imenovana direktoricom globalne prodaje Saponia grupe za FMCG kanal.
  Tijekom svoje karijere, Tatjana je upravljala prodajom na brojnim tržištima, vodila timove na hrvatskom i inozemnim tržištima, vodila preko 10 procesa business developmenta na izvoznim tržištima, te je svojom stručnošću, iskustvom i lojalnošću kompaniji doprinijela današnjoj uspješnoj poziciji kompanije i njenih brandova.

Datum

23 svi 2024
Expired!

VRIJEME

08:30 - 15:00

23.5.2024. Zagreb: Women leadership transforming retail

Women in Adria vas poziva na treću Konferenciju za žene u proizvodnji, logistici i trgovini.

Kada se radi o odlukama o kupovini u kućanstvu, žene su uglavnom te koje donose konačnu odluku. Usprkos tome, žene su često podzastupljene u upravama kompanija u FMCG i proizvođačkom sektoru u maloprodaji, te na taj način ne reflektiraju bazu svojih kupaca i teže zadovoljavaju njihove potrebe. Samo kompanije s dovoljno žena na vodećim pozicijama će ostati konkurentne i uspješne.

Cilj konferencije je osnažiti žene koje su već u ovom sektoru i privući nove žene u industriju, te u konačnici povećati broj žena u upravama kompanija iz industrije. Konferencija donosi govornice koje će pružiti praktične savjete i informacije o trendovima u industriji, ponašanju potrošača i kako na njih odgovoriti. Podijelit će i svoje iskustvo kako su uspjele u ovoj industriji, što ih je motiviralo, koji su bili izazovi i prepreke s kojima su se suočavale, te kako su ih prevladale. Ove govornice su uspješne žene iz različitih dijelova industrije, od maloprodaje, veleprodaje, logistike do proizvodnje.

Osim znanja i inspiracije, imat ćete priliku i za pravi ženski networking u industriji. Imate priliku povezati se s drugim profesionalkama u industriji, stvoriti nove kontakte i podijeliti iskustva.

Stoga, pozivamo sve žene u trgovini – maloprodaji, veleprodaji, logistici,  proizvodnji… da se pridruže trećoj konferenciji za žene u trgovini. Radimo zajedno kako bismo stvorili bolju budućnost za žene u industriji i postigli uspjeh na tržištu kojim dominiraju žene.

 

LOKACIJA: Restoran Lido Jarun

DATUM I VRIJEME: 23.05.2024., od 08:30 do 15 sati

CIJENA ULAZNICE:
80€ uključujući PDV za članice WIA mreže
90€ uključujući PDV za sve izvan WIA mreže

5 i više ulaznica 15% popusta

U cijenu ulaznice uključen je coffee break, ručak i goodie bags.

Kako bi ste osigurali svoju ulaznicu, bitno je uplatiti iznos do srijede, 22. svibnja!

PODACI ZA UPLATU:
Matić savjetovanje d.o.o. Ulica Ede Peročevića 6, 10000 Zagreb
IBAN: HR2123600001102270647
Opis plaćanja: Vaše ime i prezime – Konferencija trgovina

Na događaju će biti prisutan službeni fotograf. Ukoliko želite doći, ali nemate pratnju – ne brinite. Pobrinut ćemo se da se ugodno osjećate i maksimalno iskoristite dan konferencije.

Sve dodatne informacije dostupne su na vinka@womeninadria.com

 

Pridružite se našoj mreži i nabavite ulaznice po povoljnoj cijeni:
postanite članica klikom na ovaj link

 

Program

23.5.2024. Zagreb: Women leadership transforming retail

08:30 - 09:00
Registracija i networking
09:00 - 09:10
Pozdravni govor i otvaranje konferencije
09:10 - 09:30
Od lokalnog do globalnog tržišta
Milena će istaknuti ključne projekte iz Mondeleza, Kraša i Nelta. U Mondelezu, fokus je bio na razvoju kategorije keksa, što je rezultiralo povećanjem udjela na tržištu s 0 na 16%. U Krašu, transformacija iz internacionalne u lokalnu kompaniju donijela je izazove, ali i impresivne rezultate. Nelt, iako velika kompanija, uspješno je izgradila Nutrino brend od nepoznatog do poznatog, pokazujući svoju sposobnost transformacije i prilagodljivosti. Ovi primjeri naglašavaju važnost timskog rada, podrške uprave i stvaranja pozitivnog radnog okruženja za postizanje izvanrednih rezultata.
Predavači
Milena Vušak
09:30 - 10:30
Panel
Predavači
Daria Nemchonok, Helena Klarić, Martina Drezga, Petra Bizjak
10:30 - 10:50
Moć aktivnog slušanja u liderstvu
Pridružite se transformativnoj 20-minutnoj radionici osmišljenoj za Konferenciju za žene u proizvodnji, logistici i trgovini. Istraživanja pokazuju da su lideri koji se ističu u aktivnom slušanju vještiji u izgradnji povjerenja, poboljšanju odnosa i jačanju angažmana tima. U skladu s time, cilj radionice je opremiti vas vrijednim uvidima za poboljšanje vaših vještina slušanja, u konačnici osnažujući vaše vodstvo. Kroz zanimljivu praktičnu vježbu, moći ćete procijeniti na kojoj od tri razina trenutno najviše slušate te identificirati uobičajene prepreke koji ometaju
Predavači
Ana Jergović
10:50 - 11:10
Poslovni ili privatni uspjeh – da li je moguće biti uspješan na oba polja?
Kroz vlastito iskustvo Petra će pokušati otkriti kako postići ravnotežu između karijere i privatnog života, naglašavajući da uspjeh na oba polja nije nedostižan, ali put nije lagan. Također će predstaviti strategije i savjete za izgradnju ravnoteže koja omogućava usklađivanje profesionalnih obveza s osobnom srećom. Njezino će predavanje potaknuti prisutne da preispitaju vlastite prioritete i otvore se novim mogućnostima za postizanje cjelokupnog zadovoljstva.
Predavači
Petra Jelić
11:10 - 11:30
Obitelj kao temelj poslovanja
Helena će održati govor u kojem će naglasiti rad s talijanskim obiteljskim firmama s tradicijom duljom od 100 godina, razmatrajući prednosti i nedostatke takvog okruženja. Govorit će o iskrenim emocijama prema proizvodima koji se prenose generacijama, što se razlikuje od modela upravljanja hedge fondova sa stalno novim menadžerima. Stabilnost zaposlenika u obiteljskim tvrtkama često unosi dodatnu emociju u rad. Nadalje, usporedit će rad u multinacionalnim kompanijama s više od 10.000 zaposlenih u odnosu na rad s obiteljskim tvrtkama koje zapošljavaju oko 200 radnika. Osvrnut će se i na iskustvo rada kao majka male djece unutar velikog, organiziranog sustava naspram malog, fleksibilnog, ali potencijalno kaotičnog okruženja.
Predavači
Helena Kljaić
11:30 - 11:50
Pauza za kavu
11:50 - 12:10
Tranzicija iz direktnog u indirektno vođenje
Podijelit ću svoj put tranzicije iz direktnog leadershipa u indirektno vođenje u kompaniji, te izazove i prilike koje sam na tom putu susrela. Prvo, osvijestila sam važnost indirektnog vođenja za budućnost kompanije i osnaživanje ljudskog potencijala u vremenu nepredvidljivih poslovnih prilika za trgovinu. Prihvaćanje potrebnih osobnih promjena na putu tranzicije u indirektno vođenje bilo je ključno. Također, istražila sam zašto je ženama teže biti indirektni vođa, otpustiti moć i stvarati utjecaj. Osim toga, prepoznala sam trenutke kada potreba za isporučivanjem radnih zadataka ili pretjerani ownership postaju prepreka za rast. Kroz ovo iskustvo, uvidjela sam važnost stvaranja sustava podrške i osobnog narativa. Na kraju, naglasak sam stavila na networked leadership, tranziciju uloga i vođenje bez autoriteta.
Predavači
Josipa Petrović
12:10 - 12:30
Ženskim vodstvom od ideje do logističkog butika
Unutar nje ću proći kako je izgledala moja priča nastajanja logističkog butika. Zašto baš butik u doba masovne digitalizacije. Kako sam stvorila team koji je apsolutno primat za jednu ovakvu priču. Gdje smo danas i na kraju poslati svim ženama poduzetnicama 3 poruke koje su bile i jesu moja vodilja kako na privatnom tako i na poslovnom putu.
Predavači
Nataša Mihajlović
12:30 - 12:50
Snažni ljudi – snažni rezultati – snažna poduzeća
U ovom motivirajućem predavanju ćete saznati kako možemo aktivno utjecati na naš „work life balance“, bolje koristiti naše potencijale, podignuti kvalitetu našeg privatnog i poslovnog života i tako povećati produktivnost.
Predavači
Susanne Pauli
12:50 - 13:10
Prilike i izazovi na mojem Retail putovanju
Irena će podijeliti svoj put profesionalnog i osobnog razvoja, ističući komparaciju iskustva rada za hrvatske i međunarodne brendove. Dotaknut će izazove non-family managera u obiteljskom poslovanju te neprocjenjivo iskustvo rada u ugostiteljskoj grupaciji i usporedbu s retailom. Naposljetku će se osvrnuti na izazove koji su promijenili njezin život i perspektivu, dijeleći osobne priče o rastu i suočavanju s teškoćama.
Predavači
Irena Smiljanić
13:10 - 13:30
Mojih 25 godina u FMCG-u
Predavači
Tatjana Pavić-Horvat
13:30 - 14:30
Ručak i networking
Milena Vušak
Milena Vušak
Business Development Director, Nelt
Milena je danas Business Development Director u Nelt Europe, gdje je usmjerena na širenje poslovanja i razvoj strategija za rast tvrtke. Prije ovog angažmana, od 2020. do 2021. godine, savjetovala je Upravu i bila član Uprave za prodaju i marketing u tvrtki Kraš. Njezino bogato iskustvo u korporativnom svijetu započelo je 2001. godine u AWT-u, gdje je radila kao Key Account Manager u dediciranom timu za Mars. Nakon toga, od 2003. do 2009. godine, napredovala je na poziciju Nacionalnog Key Account Managera u tvrtki Mars, prije nego što je preuzela ulogu Nacionalnog Sales Managera. Od 2010. do 2020. godine, Milena je bila dio Kraft Foods/Mondelez tima, počevši kao Sales Manager za Hrvatsku, a kasnije preuzimajući ulogu Sales Managera za Hrvatsku i Sloveniju, te postajući CEO Mondelez Zagreb. Tijekom svog boravka u Mondelezu, također je obavljala mentorsku ulogu za tržišta Bosne i Hercegovine i Srbije. Svojom stručnošću i predanošću, Milena je ostavila dubok trag u svakoj tvrtki u kojoj je radila, neprekidno unaprjeđujući svoje vještine i doprinoseći uspješnosti poslovanja.
Daria Nemchonok
Daria Nemchonok
CEO LeverUP Consulting
S preko 20 godina iskustva u CRM-u i automatizaciji poslovnih procesa, osnivačica i CEO LeverUP Consultinga Daria Nemchonok svakako spada u kategoriju profesionalnih Salesforce arhitekata. Ona je jedinstvena. Radila je u CRM industriji i prije osnutka samog Salesforce-a. Kao SFMC arhitektica radila je s globalno priznatim imenima poput Hilti, Danfoss i Telia.
Helena Klarić
Helena Klarić
Predsjednica Uprave Tiska
Helena Klarić, predsjednica Uprave Tiska. U Tisak dolazi u kolovozu 2023. sa pozicije predsjednice Uprave Multipluscarda. Helena je diplomirana na FER-u u Zagrebu. Prvih godina nakon završetka fakulteta radi kao programer u Zagrebačkoj banci. Nakon toga je put vodi prema maloprodaji robe široke potrošnje, prvo kao Voditelj odjela za odnose sa trgovačkim kućama u Nielsenu. Slijedi prelazak u Konzum gdje se zadržava slijedećih 12 godina.
Martina Drezga
Martina Drezga
Suvlasnica i strateška direktorica Drezga d.o.o.,
Martina je suvlasnica i strateška direktorica Drezge d.o.o., tvrtke koja zastupa Husqvarna proizvode u Hrvatskoj. Martina je osoba koja voli stvarati, razvijati, kreirati i pomicati granice. Njezin način poslovanja, vođenje ljudi, briga o kupcima i odnos prema dobavljačima uvelike pokazuju kako se kroz biznis svakodnevno može činiti dobro. Osim Husqvarne, Martinina tvrtka zastupa još nekoliko poznatih brendova šumarskih i vrtnih alata, a posljednjih godina proširila je ponudu i na biciklističke brendove te vodi maloprodajni centar sa servisom "Pile i Vile". Upravo kupuje kamper, što je indikator da vodi odlično posloženu organizaciju koja funkcionira i dok je u šumi ili na pustom otoku.
Petra Bizjak
Petra Bizjak
Ceo, Lesnina
Moje ime je Petra Bizjak , po formalnom obrazovanju magistra politologije s postdiplomskim iz ekonomije . Cijeli svoj radni vijek , 12 godina sam provela u Lesnini Jankomir , od početaka kao administrativnog referenta , preko voditeljice ureda za odnose s dobavljačima , zatim voditeljica prodaje za namještaj , da bih prije točno 9 godina postala direktorica gdje sam se zadržala do danas ! Moj najuzi tim ljudi s kojima radim na dnevnoj bazi je 105, dok u široj komunikaciji taj broj prelazi i 200! Kako bih ostvarila ciljeve i planove koje korporacija zahtijeva od mene, svaki dan moram vješto balansirati između zaposlenika na svim razinama unutar tvrke , preko dobavljača , vršitelja usluga , pa sve do krajnjega kupca ! U današnjim , sve izazovnijim vremenima , ogroman trud ulažemo u balans između korporativnih pravila i strukturiranosti poslovanja koje zahtijevaju veliki sistemi kao naš u odnosno u dinamiku tržišta, prilagodljivost i zahtijevale kupaca koji su, naraocito kada je kupnja namještaja u pitanju , sve izraženiji !
Ana Jergović
Ana Jergović
PwC’s Academy Manager
Ana je voditeljica PwC's Academy u Hrvatskoj, gdje je posvećena stvaranju edukacija programa koji korporativne klijente osnažuju znanjem, vještinama i novim načinima razmišljanja potrebnim za postizanje uspjeha na tržištu. S preko 20 godina iskustva u strateškom marketingu, ljudskim resursima i poslovnom razvoju diljem jugoistočne Europe, Ana donosi stručnost koja obuhvaća različite industrije i zemljopisna područja. Njezino iskustvo uključuje uspješne angažmane u IT sektoru, startupovima / poduzetničkim pothvatima i obrazovanju top menadžmenta, posebice žena na vodećim pozicijama. Osim toga, Ana je posvećena pokretanju pozitivnih promjena kroz coaching, osnažujući svoje klijente da raskrinkaju sabotere i ostvare svoj potencijal.
Petra Jelić
Petra Jelić
Brand Manager, Maraska
Rođena sam 7. siječnja 1987. godine u Zagrebu. Nakon završetka opće gimnazije, upisala sam Ekonomski fakultet u Zagrebu, gdje sam završila stručni studij poslovne ekonomije. Imam preko 12 godina radnog iskustva u marketingu, od kojih sam pet godina provela u MPG marketinškoj agenciji, surađujući s brojnim domaćim i međunarodnim kompanijama kao što su Coca-Cola, Atlantic, P&G, Nestlé, Heineken i Pernod Ricard. Tu sam upoznala mnoge ljude i vodila brojne zanimljive projekte. Nakon toga, gotovo šest godina radila sam u PPD Croatia na marketinškim pozicijama, prvo za maloprodaju, a zatim za horeca sektor, upravljajući promocijama svjetskih brendova poput Aperola, Camparija, Johnnie Walkera, Tanqueraya i Monina. Trenutno sam na poziciji Brand Managera za jaka alkoholna pića u Maraski. U slobodno vrijeme volim se baviti pilatesom i voziti bicikl. Ono na što sam najviše ponosna je moja obitelj: suprug i dvoje djece, Lori (4 godine) i Lovro Aleksej (2 godine), koji su moje najveće postignuće i podrška u svakom trenutku privatnog i poslovnog života.
Helena Kljaić
Helena Kljaić
Direktorica prodaje i marketinga za Hrvatsku, Mittelco
Managerica s iskustvom preko 15 godina u prodaji i marketingu u FMCG sektoru. Majka troje djece i supruga povjesničara koji je od starta tvrdio da mogu posložiti poslovanje organizacije, ne samo biti dio organizacije.
Josipa Petrović
Josipa Petrović
Head of Delivery Channel at Metro Hrvatska
Leaderica sa preko 15 godina iskustva u FMCG industriji i B2B trgovini. Josipa je gradila karijeru najprije u supply chain području planiranja u beauty industriji, ali se u jednom dijelu poslovnog razvoja zainteresirala za integraciju customer oriented supply chaina.a u prodaju i nabavu. Kroz 15 godina iskustva u dvije međunarodne kompanije, L’Oreal Adria i Metro Hrvatska, Josipa je uspješno obnašala pozicije Regionalnog voditelja odjela za planiranje potražnje, Poslovnog planera i Key account managera, te Direktora nabave neprehrane. Zadnje tri godine kao Direktorica kanala dostave, upravlja brzorastućim kanalom dostave u tvrtki Metrou Hrvatska, gdje komercijalno i logistički osnažuje vodeću poziciju Metro.a u Horeca sektoru dostave hrane profesionalnim kupcima. Integracijom održivih procesa koji podržavaju daljnji rast dinamičnog poslovanja Metro.a u RH, te stalnim izazivanjem statusa quo s ciljem zadovoljnijeg kupca, Josipa sa kolegama i timom iz Metro.a postavlja nove standarde u industriji B2B dostave hrane u Hrvatskoj, kroz digitalizaciju procesa, ali i suradnju i partnerstvo sa kupcima na svim relevantnim poljima za unaprijeđenje cijele Horeca industrije. Privatno je zaljubljenik u umjetnost i sport. Posebice uživa u fotografiranju i slušanju glazbe, te iz sportskog mindeseta i umjetničke senzibilnosti za detalje pronalazi motivaciju za daljnji osobni i profesionalni rast.
Nataša Mihajlović
Nataša Mihajlović
Osnivačica i direktorica P2P Logistics
Iskusan stručnjak u trgovini i logistici. Svoju strast prema logistici i prodaji temelji na životnoj znatiželji i strasti prema traženju inovativnih rješenja bilo kojih problema. Svim izazovima pristupa struktuirano i rješenja pronalazi istražujući i implementirajući različite poslovne modele. Svoju poslovnu karijeru gradila je od prodavačice u dućanu prije i za vrijeme studija i poslovni put do vlasnice vlastite kompanije u logistici radeći u nekoliko značajnih međunarodnih kompanija.
Susanne Pauli
Susanne Pauli
Susanne je ekspertica za mindset, poduzetnica, kreatorica brojnih seminara, poliglota, autorica i spisateljica. Apsolventica je Filozofskog fakulteta, osoba koja voli trčanje. Rođena je 1970. godine, sretno je udana i majka troje djece.
Irena Smiljanić
Irena Smiljanić
Head of Marketing Department, Offertissima d.o.o.
Irena Smiljanić posljednjih 5 godina voditeljica je Odjela marketinga jednog od najvećih hrvatskih lanaca robe široke potrošnje – Offertissime. Svoje marketinško putovanje započela je još tijekom studiranja na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje je osim stručnog znanja iz širokog područja ekonomije magistrirala na smjeru Marketinga. Još tijekom studija bila je vrlo aktivna studentica angažirana na mnogobrojnim studentskim projektima te je bila članica neprofitne međunarodne studentske organizacije AIESEC. Kao vrlo aktivna članica udruge 2003. godine obnašala je funkciju potpredsjednice udruge za područje međunarodne razmjene te je bila predsjednica organizacijskog odbora jednog od najistaknutijih tadašnjih studentskih projekata Career Day koji se je održavao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Bogato iskustvo rada na projektima vrlo joj je brzo otvorilo vrata daljnjeg profesionalnog razvoja i napretka te je nakon samo 2 godine marketinškog iskustva već sa svojih 25 godina dobila priliku obnašati funkciju Sales and Marketing Managera tvrtke Stil trgovina d.o.o. te voditi 130 zaposlenika i tvrtku s više od 40 prodajnih mjesta. To iskustvo bilo je presudno za njen daljnji razvoj karijere u području retaila. Tijekom svog 20-godišnjeg radnog vijeka imala je priliku voditi marketing za mnogobrojne domaće i međunarodne brendove u području beauty and fashion industrije kao što su L'Occitane, Melvita, Guess, Marc Ecco, Nautica, Police te mnogi drugi, a posebno se rado prisjeća i 3-godišnjeg rada na poziciji Group Marketing Director u najvećoj hrvatskog ugostiteljskoj grupaciji Victus koja okuplja poznate ugostiteljske brendove kao što su Leggiero, Batak grill, Torterie Macaron i ostale. Ljubav prema retailu i žudnja za dinamičnim okruženjem sa snažnim fokusom na kupca vratili su je u retail vode gdje danas zajedno s ostalim članovima uprave Offertissime kreira prodajnu i marketinšku strategiju daljnjeg razvoja. S puno strasti, energije, motivacije i nikad izgubljenog entuzijazma svakodnevno se prepušta novim izazovima uz kontinuiran rad na sebi te ulaganje u nova znanja i nove vještine.
Tatjana Pavić-Horvat
Tatjana Pavić-Horvat
Direktorica prodaje, Saponija
Tatjana je danas direktorica prodaje u Saponia Grupi sa više od 20 godina iskustva na komercijalnim poslovima, poslovima razvoja tržišta te upravljanja komercijalnim ugovorima sa kupcima i distributerima u FMCG kanalu. Usmjerena je na rast brandova i razvoj poslovanja te tržišnog nastupa svih brandova Saponia grupe na hrvatskom i izvoznim tržištima. Cijeli radni vijek provela je u istoj tvrtki gdje je gradila svoj put od stipendista do današnje pozicije direktora prodaje. Prije ove funkcije, dugi niz godina vodila je Izvoz Saponije i Kandita. Karijeru je započela 1995. godine u marketingu gdje joj je fokus bio na izvoznim tržištima. Od 2001. godine dolazi u Izvoz na mjesto country managera za tržište Srbije. 2003. godine postaje direktor saponijske tvrtke u Makedoniji te potom do 2010. godine kao regionalni manager vodi tržišta Srbije, Slovenije i Makedonije sa zaduženjem koordinacije rada svih tvrtki kćeri na navedenim tržištima. 2011. godine napreduje na mjesto pomoćnika direktora Marketinga i Izvoza Saponije. 2014. godine Saponia grupa objedinjava management Saponije i Kandita te Tatjana napreduje na mjesto direktora Izvoza obje kompanije i na ovoj funkciji ostaje do prošle godine kada je imenovana direktoricom globalne prodaje Saponia grupe za FMCG kanal. Tijekom svoje karijere, Tatjana je upravljala prodajom na brojnim tržištima, vodila timove na hrvatskom i inozemnim tržištima, vodila preko 10 procesa business developmenta na izvoznim tržištima, te je svojom stručnošću, iskustvom i lojalnošću kompaniji doprinijela današnjoj uspješnoj poziciji kompanije i njenih brandova.

Prijavite se