Predavači

 • Andrea Čović Vidović
  Andrea Čović Vidović
  v. d. voditeljica Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i voditeljica medija

  Andrea Čović Vidović ima više od 15 godina profesionalnog iskustva u EU-poslovima, diplomaciji, komunikacijama, menadžmentu i
  mentorstvu. Od srpnja 2022. voditeljica je medija za Europsku komisiju u Hrvatskoj, a od veljače 2023. i zamjenica voditelja
  Predstavništva Komisije te od 1. srpnja 2023. i v. d. voditeljica Predstavništva. Prije toga vodila je odnose s javnošću za Europski
  parlament u Hrvatskoj, i to od otvorenja Ureda u Hrvatskoj u veljači 2013. U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova radila je kao
  diplomatkinja na pregovorima Hrvatske o članstvu u EU-a te kao predavačica za europske politike, nakon čega je vodila sektore za
  Europsku uniju u Ministarstvu financija i Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Tijekom studija bila je
  suradnica na međunarodnim kulturnim projektima u Institutu za međunarodne odnose i razvoj u Zagrebu, a zatim regionalna
  koordinatorica međunarodnih ICT projekata za UNIQA osiguranje.
  Magistrirala je suvremene europske studije na Sveučilištu Sussex u Velikoj Britaniji te anglistiku i germanistiku na Sveučilištu u Zagrebu.
  Na Tehničkom sveučilištu u Dresdenu studirala je međunarodne odnose i germanistiku, a doktorsko istraživanje iz komparativne
  politike provodila na Sveučilištu u Zagrebu i na sveučilištu Johns Hopkins School of Advanced International Relations u Washington DCu. Alumna je njemačke službe za akademsku razmjenu Deutscher Akademischer Austauschdienst, američkog preddoktorskog programa
  Fulbright te britanskog akademskog programa Chevening. Volontira u više neprofitnih organizacija i autorica je projekta Women in the
  Lead Akademije za politički razvoj, kao i projekta AI in PR: Educating the Next Generation of Communicators Hrvatske udruge za odnose
  s javnošću.

 • Antonia Radić Brkan
  Antonia Radić Brkan
  Zamjenica gradonačelnika │Grad Makarska

  Antonija je cijeli svoj životni i poslovni put provela u turizmu; od srednjoškolske naobrazbe i prakse u makarskim hotelima, studija kulture i turizma, pa na koncu i profesionalne karijere. Osamnaest godina bila je suvlasnica i direktorica agencije za destinacijski management i kreiranje doživljaja. Završila je akreditirani Executive MBA program za poduzetnike i menadžere. Njena agencija bila je nositelj nekoliko velikih destinacijskih projekata: nagrađivane Božićne Priče koja je kasnije prerasla u Advent u Zagrebu, projekta PARKiranje koji je Zagrebu donio titulu Europskog grada mobilnosti pa do konzultantskih projekata ekonomije doživljaja i destinacijskog menadžmenta svih većih hotelskih kuća na Jadranu. Nominacija za najutjecajniju osobu MICE industrije Središnje Europe u 2019. svjedoči o tome kako je Antonija sa svojim razmišljanjima, strategijom i predanim radom pridonijela prosperitetu ove grane gospodarstva.

  A onda su se paralelno sa nekim unutarnjim osjećajem da je vrijeme za promjene otvorile i mogućnosti da svoje znanje, iskustvo i kontakte da na raspolaganje gradu u kojem je odrasla. Uz gradonačelnika koji je također verziran na turizam, odlučila se vratiti iz Zagreba u Makarsku i kandidirati na prošlim lokalnim izborima te dati svoj doprinos u zaokretu razvoja Makarske kao jedne održive destinacije.

 • Antonija Krolo Vasilj
  Antonija Krolo Vasilj
  Pomoćnica ravnatelja za provedbu uredbi Europske unije i međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje

  Antonija Krolo Vasilj je stručnjakinja s bogatim iskustvom u području socijalnog osiguranja i implementacije europskih uredbi te međunarodnih ugovora. Rođena je u Zagrebu, gdje je započela svoju karijeru. Antonija je udana i ponosna majka troje djece.

  Njezino profesionalno putovanje obuhvaća niz značajnih pozicija:

  Trenutno obnaša funkciju pomoćnice ravnatelja za provedbu uredbi Europske unije i međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje od ožujka 2020. godine do danas.

  Prije toga, od rujna 2015. do ožujka 2020., Antonija je radila kao viši stručni suradnik specijalist za mirovinsko osiguranje u Odjelu za poslove Europske unije i međunarodnu suradnju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Zagreb.

  U razdoblju od rujna 2014. do kolovoza 2015., bila je stručni suradnik specijalist za mirovinsko osiguranje u istom odjelu.

  Tijekom razdoblja od lipnja 2013. do kolovoza 2014., Antonija je obnašala funkciju koordinatora za organizaciju poslovnog sustava u Sektoru za provedbu međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju i pravnih propisa Europske unije Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Zagreb.

  Od rujna 2008. do svibnja 2013., bila je viši upravni savjetnik u Odjelu za provedbu međunarodnih ugovora Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Zagreb.

  Od rujna 2006. do kolovoza 2008., obavljala je funkciju voditelja tima u Odjelu za provedbu međunarodnih ugovora Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Zagreb.

  Počevši od travnja 2005. do kolovoza 2006., Antonija je radila kao samostalni upravni referent u istom odjelu.

  Njezina predanost i stručnost u području socijalnog osiguranja čine je ključnim članom tima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

 • Danijela Horvatek Tomić
  Danijela Horvatek Tomić
  Ravnateljica AZVO-a

  Izv. prof. dr. sc. Horvatek Tomić, koja je na dužnost ravnateljice izabrana na četiri godine,
  zaposlena je na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je doktorirala 2009.
  godine. U zvanje docenta promaknuta je 2013. godine, a u zvanje izvanrednog profesora
  2019. godine.
  Zahvaljujući dugogodišnjem obrazovanju, usavršavanju i angažmanu, tijekom svoga je
  profesionalnog rada stekla bogato iskustvo u području osiguravanja kvalitete te je 2014.
  godine imenovana voditeljicom Ureda za kvalitetu, a 2016. godine i predsjednicom
  Povjerenstva za upravljanje kvalitetom Veterinarskog fakulteta. Od 2018. do 2022. godine
  obnašala je dužnost prodekanice za kontrolu kvalitete Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u
  Zagrebu.
  Sudjelovala je u radu brojnih znanstvenih i stručnih međunarodnih i nacionalnih projekata, a
  znanstveno se usavršavala u Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Austriji i Sloveniji.
  Godine 2010. dobila je stipendiju programa Za žene u znanosti koju dodjeljuju Hrvatsko
  povjerenstvo za UNESCO i L’Oréal Adria

 • Danijela Stepić
  Danijela Stepić
  univ.spec.oec. Glavna državna rizničarka

  Rođena je 23. prosinca 1975. godine u Karlovcu. Godine 1994. završila je matematičku Gimnaziju u istom gradu, nakon čega je upisala Ekonomski fakultet u Zagrebu. Diplomirala je na smjeru računovodstva, smjeru koji je za nju bio najviše povezan s matematikom, njenom prvom ljubavi. Danas, s jednakim žarom kao i tih studentskih dana, voli računovodstvo, matematiku i brojke, a to su i temelji njenog današnjeg posla u pripremi i izradi državnog proračuna, izvršavanju državnog proračuna te kreiranju računovodstvene metodologije i metodologije financijskog izvještavanja za cijeli javni sektor, odnosno opću državu.

  Od početka poslovne karijere, radi u javnom sektoru na poslovima upravljanja javnim financijama. Karijeru je započela 1999. u Ministarstvu obrane, gdje je prvo radila u Upravi za financije i proračun 7 godina, a zatim 2 godine kao unutarnji revizor. Godine 2008. pridružila se Ministarstvu financija na poziciji ravnateljice Uprave za harmonizaciju sustava unutarnjih financijskih kontrola i unutarnje revizije u javnom sektoru, gdje je 4 godine radila na usklađivanju sustava unutarnjih financijskih kontrola sa zahtjevima EU u okviru pretpristupnih priprema za članstvo RH u EU.

  U Ministarstvu financija radila je i kao načelnica Sektora za pripremu državnog proračuna (2017. – 2019.) te kao zamjenica glavnog državnog rizničara (01/2022 – 07/2022). S pozicije zamjenice glavnog državnog rizničara, Vlada RH ju je 15. srpnja 2022. godine imenovala Glavnom državnom rizničarkom. Također, dvaput je angažirana na duži period kao konzultant na EU projektima (2013-2016 i 2019-2021) u zemljama u susjedstvu, gdje je radila s ministarstvima financija BIH, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije na reformama njihovih sustava upravljanja javnim financijama u okviru pretpristupnih priprema za članstvo u EU.

  Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 2014. godine, završila je poslijediplomski specijalistički studij “Upravljačko računovodstvo i interna revizija”, a od 2019. godine polaznica je Doktorskog studija na istom fakultetu.

 • dr. sc. Petra Škrobot
  dr. sc. Petra Škrobot
  Gradonačelnica grada Samobora

  Petra Škrobot rođena je 1988. godine u Zagrebu. Osnovnu školu Milana Langa završila je u Bregani te Gimnaziju Antuna Gustava Matoša u Samoboru. Nakon završene gimnazije upisuje Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje je završila preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Poslovne ekonomije te 2021. godine i poslijediplomski sveučilišni doktorski studij. Publicirala je više znanstvenih i stručnih radova.
  Po završetku studija radila je u privatnom sektoru u područjima prodaje i nabave te kao voditelj ključnih kupaca. Usporedno je, kao vanjski suradnik, sudjelovala u izvođenju seminarske nastave na Katedri za trgovinu na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Kad je upisala doktorski studij Ekonomije i poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu zaposlila se kao asistent na Katedri za trgovinu i međunarodno poslovanje, gdje je do gradonačelničke funkcije radila na izvođenju seminarske nastave te na znanstvenim projektima. Bavila se volonterskim radom i sudjelovala u mnogim humanitarnim projektima.
  Petra Škrobot osnivačica je stranke FOKUS u Samoboru i za gradonačelnicu Grada Samobora izabrana je kao kandidatkinja stranke FOKUS na lokalnim izborima u svibnju 2021. godine.
  Na lokalnim izborima u svibnju 2021. godine izabrana je prva gradonačelnica Grada Samobora, dr. sc. Petra Škrobot.

 • Helena Matuša
  Helena Matuša
  Direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije

  Helena Matuša je stručnjakinja s raznolikim iskustvom u poduzetništvu, poticanju prekogranične suradnje i podršci rastu poslovanja. Ima bogato radno iskustvo u različitim organizacijama i inicijativama. Njeno prethodno sudjelovanje u Nacionalnom odboru za transnacionalne programske suradnje i Programu Srednje Europe također ističe njen angažman u poticanju inovativnih međunarodnih projekata.
  Kao direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije, Helena potiče lokalne poduzetnike kroz strateško vođenje, mentorstvo i pristup resursima. Dodatno, Helena je sudjelovala u pokretanju HEALTH IT AKADEMIJE, specijaliziranog programa obrazovanja za IT stručnjake u sektoru zdravstva. Također je, uz potporu Krapinsko-zagorske županije, pokrenula Digitalni inovacijski hub za zdravlje i medicinsku informatiku u Hrvatskoj kao dio aktivnosti Poduzetničkog centra KZŽ. Helena je također član Upravnog odbora globalne inicijative WOMEN IN TECH, gdje vodi hrvatsko poglavlje.

 • Ivana Gudelj Tičak
  Ivana Gudelj Tičak
  Članica Uprave, APIS IT

  Ivana Gudelj Tičak (r. 1973.) članica je Uprave APIS IT-a, najveće ICT tvrtke u hrvatskom javnom sektoru.
  Kao diplomirana inženjerka elektrotehnike karijeru je gradila u međunarodnim tehnološkim korporacijama kao što su HT, Hewlett Packard i Lectra na hrvatskom i regionalnom tržištu. Uz temeljne tehničke kompetencije, na različitim rukovodećim položajima stekla je bogato iskustvo u poslovnom savjetovanju, razvoju poslovanja, strateškom planiranju i prodaji te poslovnom upravljanju.
  Od 2017. na dužnosti je članice Uprave APIS IT-a, a uz pitanja digitalne transformacije javne uprave u svoje područje odgovornosti i ekspertize dodaje i integraciju ESG kriterija u poslovanje tvrtke.

 • Ivana Mrkonjić
  Ivana Mrkonjić
  Članica Uprave Hrvatske pošte

  Gđa. Ivana Mrkonjić je po obrazovanju fizičarka, doktorica znanosti iz teorijske fizike čvrstog stanja. Predavala je nekoliko godina na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, potom je obnašala dužnost savjetnika u Misiji RH pri EU u Bruxellesu gdje je sudjelovala u pristupnim pregovorima za članstvo RH u EU. Radila je kao i ministar savjetnik u veleposlanstvima RH u Španjolskoj, Švedskoj i Češkoj, a potom kao državna tajnica u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, nakon čega je skoro pet godina provela u bankarskom sektoru jedne od najvećih banaka u RH. U svibnju 2017. dolazi u Hrvatsku poštu, a pet godina poslije postaje članica Uprave te tvrtke koja zapošljava gotovo 9000 ljudi. Ujedno je i predsjednica Upravnog odbora Zaklade Hrvatske pošte. Sudjelovala je na brojnim međunarodnim konferencijama, objavila je niz znanstvenih članaka, dobitnica je rektorove nagrade, a impresivno je i njeno poznavanje stranih jezika, jer ona govori engleski, francuski, talijanski, njemački, španjolski i nizozemski jezik.

 • Ivana Vukov
  Ivana Vukov
  Posebna savjetnica predsjednika Vlade Republike Hrvatske

  Ivana je stručnjak iz područja javnog upravljanja s više od 20 godina profesionalnog iskustva u provođenju reformi i savjetovanju Vlada. Veliki je proponent agilnog načina rada stavljajući naglasak na radno okruženje u kojem vlada međusobno uvažavanje, suradnja, glad za znanjem i inovacijama.
  U proteklih 7 godina, u svojstvu posebne savjetnice predsjednika Vlade Republike Hrvatske, uspješno je vodila niz inicijativa rješavanja kompleksnih problema unutar javnog sustava, među kojima je, svakako, najvidljiviji redizajn sustava e-Građani – pušten u javnost u svibnju 2021. godine. Ivana se etablirala se kao glavni zagovornik digitalne transformacije u javnoj upravi i osobe koja premošćuje jaz javnog i privatnog sektora jasno komunicirajući prednosti uvođenja novih tehnologija u javni sektor te stvaranja preduvjeta za njihovu primjenu.
  Ivana je završila studij engleskog jezika i književnosti na Sveučilištu u Zagrebu te magisterij iz javnog upravljanja na Harvard Kennedy School of Government. Dobitnica je Andronico Abaroa Luksic Fellowship i Edward S. Mason Fellowship. Članica je Radne skupine za Generative AI Harvardovog Dᶺ3 Instituta (Digital, Data and Design).

 • Jasenka Crnković
  Jasenka Crnković
  Zamjenica gradonačelnika , Osijek
 • Jasna Petek
  Jasna Petek
  mr.sc. Jasna Petek prof., zamjenica župana u 3. mandatu, Krapinsko-zagorska županija

  mr.sc. Jasna Petek prof., zamjenica župana u 3. mandatu

  Radila je kao profesorica edukacijska rehabilitatorica 20 godina u odgoju i obrazovanju, s djecom s teškoćama u razvoju, u Centru za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice. Kroz svoje zvanje i dugogodišnje profesionalno iskustvo objedinjavala je obrazovnu, medicinsku i socijalnu struku.
  Srednju školu za odgoj i obrazovanje završila je u Zaboku. Diplomirala je na Učiteljskom fakultetu te na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na kojem je stekla i znanstveni stupanj magistrice znanosti nakon završenog poslijediplomskog studija.
  Cijeli svoj radni vijek, usavršavanja, društveni i profesionalni angažman usmjerila je prema razvoju i prepoznavanju edukacijsko – rehabilitacijske struke, te borbi za kvalitetniji život ranjivih skupina u društvu.
  Od 2013. godine zamjenica je župana Krapinsko – zagorske županije, zadužena za područja obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi, civilno društvo i mlade. U radu se rukovodi, prije svega, postulatima jednake dostupnosti, pristupačnosti i uključivosti. Velika je zagovarateljica ravnopravnosti žena i muškaraca na svim razinama i u svim područjima, posebice na upravljačkim pozicijama i u politici.

  Sa suprugom Draženom ima dvoje djece i četvero unučadi. Voli boravak u prirodi, a kao ljubiteljica hortikulture bavi se sa uzgojem cvijeća u svojem vrtu.

 • Lana Pocrnja
  Lana Pocrnja
  Glavna savjetnica ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

  LANA POCRNJA, mag. oec., od svibnja 2022. godine glavna je savjetnica ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.
  Magistrirala je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, nakon čega je radila kao asistent u uredu predstavnika Grada Zagreba u Bruxellesu te u EUROCITIES mreži glavnih europskih gradova koja okuplja više od 140 velikih gradova, gdje je, kao i tijekom stažiranja u Europskom parlamentu, stekla iskustvo, vještine i znanja o funkcioniranju Europske Unije.
  Po završetku rada u Bruxellesu, radila je u Uredu za programe i projekte EU Grada Zagreba, gdje je obavljala poslove suradnje s nadležnim tijelima u sustavima upravljanja i kontrole sredstvima EU a, analize javnih poziva za sufinanciranje bespovratnim sredstvima EU a te poslove podrške u provedbi projekata.
  Iskustvo i znanja o EU projektima i funkcioniranju Europske unije, primjenjivala je i u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU u kojemu je obavljala posao savjetnice u Kabinetu, zatim glasnogovornice Ministarstva, a od 2019. do 2022. godine i posao savjetnice ministra.
  Trenutno obnaša funkciju glavne savjetnice ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te obavlja sveobuhvatne savjetodavne i analitičke poslove iz djelokruga Ministarstva, sudjeluje u definiranju poslovnih procesa te koordinira pripremu i obradu materijala za Vladu i Hrvatski Sabor. Ključna odgovornost glavne savjetnice jest pravilna primjena metodologije rada, postupaka i stručnih tehnika, procjena rizika i predlaganje mjera za izbjegavanje istih te na temelju svega navedenog – savjetovanje ministra i državnih tajnika o svim pitanjima iz djelokruga Ministarstva kao i predlaganje mjera, strategija i programa za unapređivanje rada u suradnji s rukovodećim službenicima u Ministarstvu.

 • Marija Boban
  Marija Boban
  Izvanredna profesorica Pravnog fakulteta, Sveučilišta u Splitu.

  Izv. prof. dr. sc. Marija Boban je izvanredna profesorica Pravnog fakulteta, Sveučilišta u Splitu (gdje je zaposlena od 2000.g. do danas), predstojnica Zavoda za ekonomske, financijske i informacijske znanosti i statistiku i pročelnica Katedre za informacijske znanosti i statistiku. Osnivačica je i direktorica konzultantske kuće TechFuturo Innovation specijalizirane za poslovno savjetovanje u digitalnom dobu od 2017. s naglaskom na usklađivanje s GDPR-om, reviziju GDPR-a te edukacijske seminare za službenike za zaštitu podataka.

  Stručnjakinja za GDPR, zaštitu osobnih podataka, informacijsku sigurnost, pravo na pristup informacijama i računalnu forenziku. Nositeljica je kolegija Pravna informatika, statistika i metodologija društvenih istraživanja, Intelektualno vlasništvo i informacijska sigurnost, Baze podataka u pravu, Računalni kriminalitet, Sustavi nacionalne sigurnosti i Elektroničko poslovanje na Pravnom fakultetu u Splitu i Odjelu za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu. Vanjska je suradnica Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Kao predavačica sudjelovala je na više od 150 međunarodnih i domaćih znanstvenih i stručnih skupova uz prezentaciju radova koji su objavljeni u zbornicima radova i relevantnim znanstvenim i stručnim časopisima citiranim u bazama Scopus i Web of Science. Autorica je i koautorica 7 udžbenika, 140 znanstvenih i stručnih radova. Dobitnica je niza nagrada i priznanja te se kroz svoj dugogodišnji znanstveni i stručni rad profilirala kao stručnjakinja za informacijsku sigurnost, zaštitu osobnih podataka, krizno komuniciranje, krizno upravljanje, umjetnu inteligenciju, blockchain tehnologije, e- Zdravstvo, e-Upravu i računalnu forenziku.

 • Martina Puljić
  Martina Puljić
  Predsjednica Uprave, TD „Pleter-usluge“ d.o.o.

  Martina Puljić trenutačno obnaša funkciju predsjednice Uprave tvrtke Pleter-usluge. Nakon što je završila Ekonomski fakultet u Zagrebu, započinje svoju karijeru u austrijskom koncernu Porr kao Voditeljica odjela za prodaju i marketing. U međuvremenu, Puljić završava i specijalistički poslijediplomski studij „Organizacija i menadžment“ na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.
  Nakon ostvarenih uspjeha u Porru, Puljić se 2012. godine pridružuje tvrtki Pleter-usluge gdje svoj poslovni put gradi stepenicu po stepenicu.

  S mjesta Voditeljice Službe za marketing, prodaju i PR, krajem 2016. godine Puljić postaje članicom Uprave Društva, a u travnju 2021. stiže na čelnu funkciju iste tvrtke. Od dolaska na funkciju predsjednice Uprave do danas, Martina Puljić ističe važnost sinergije svih zaposlenika tvrtke, od onih u proizvodnom i uslužnom, do onih u administrativnom i upravljačkom sektoru, kao ključni pokretač uspjeha tvrtke kojoj je na čelu. Njezina strast leži u eliminaciji granica između kvalitete i konkurentnosti proizvoda i usluga, bez obzira na to jesu li u pitanju državna ili privatna poduzeća. Naglašava važnost efikasnosti proizvodnih procesa i stručnosti upravnog dijela Društva te potiče stručan i profesionalan pristup izvršenju svih poslovnih zadaća.

  Martina Puljić vjeruje da je upravo Pleter pravi primjer tvrtke koja ruši stereotipe kroz uključivost na svim razinama. Ističe kako vjeruje da je kombinacija njenog iskustva i profesionalnog pristupa poslu, činjenica da je žena te način vođenja koji se temelji na znanju, iskustvu i tzv. soft vještinama poput empatije, razumijevanja i slušanja ono zahvaljujući čemu uspješno vodi tvrtku posljednje dvije i pol godine.

  Martina Puljić zasluženo nosi priznanje za najuspješniju menadžericu u 2021. godini, koje dodjeljuje Hrvatska udruga poslovnih žena “Krug”. Ovo priznanje potvrđuje njezin značajan doprinos poslovnom svijetu i sposobnost da bude uzor mnogim ženama na putu prema uspjehu.

 • Mirela Habijanec
  Mirela Habijanec
  Članica Uprave – direktorica društva Državne nekretnine d.o.o.

  Diplomirana pravnica s višegodišnjim iskustvom rada na pravnim i imovinskim poslovima u trgovačkim društvima u vlasništvu Republike Hrvatske. Petnaest godina radi s nekretninama te na pravnim i komercijalnim poslovima vezanim uz imovinu. Na rukovodećim pozicijama se dokazala kroz odgovorno i ekonomično upravljanje. Završen Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu te Poslijediplomski specijalistički studij Organizacije i menadžmenta pri Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Posvećena je aktivaciji i komercijalizaciji portfelja društva Državne nekretnine d.o.o. te transparentnom i učinkovitom upravljanju.

 • Mirta Fraisman Čobanov
  Mirta Fraisman Čobanov
  mag.oeecc, EMBA, leadership coach, Partus akademija

  Mirta Fraisman Čobanov završila je studij ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer financije, a potom na Henley Management Collegu u Londonu u okviru MBA studija stječe diplomu „Executive Certificate“. Licencirani je EMCC coach & coach Humanističko neurolingvističke psihologije koju je izučila na američkom studiju u Arizoni, a potom je u New Yorku stekla licencu za hipnoterapeuta. Završila je i petogodišnji studij psihodramske psihoterapije te stekla naziv psihodramskog terapeuta. Već 11 godina vlastnica je Partus akademije, u okviru koje pomaže menadžerima i liderima u njihovom osobnom i poslovnom rastu i razvoju. Njezin rad temelji se na podizanju razine emocionalne inteligencije pojedinaca, organizacija i timova te razvoju emocionalno inteligentno načina vođenja. Kreirala je i New Code Leadership TM metodologiju na kojoj se baziraju svi njeni edukacijski i individualni programi, a postulati i tehnike su opisani u knjizi : Kako voditi sebe i druge, koja je doživjela drugo izdanje, a trenutno i prijevod na engleski jezik.

 • Sandra Ban
  Sandra Ban
  Voditeljica sektora poslovnih rješenja, Libusoft Cicom.

  Započela je svoju karijeru u podršci za proračunsko računovodstvo i lokalnu riznicu. Nakon dvije godine, prešla je u konzultantski tim gdje je radila na snimci stanja i unapređenju procesa unutar JLP(R)S-a kroz uspostavu Financijskog upravljanja i kontrola u suradnji s korisnicima.

  U 2013. godini, odlučila je dodatno proširiti svoje vještine i postala je dio programerskog tima. Tada je bilo malo žena u tom području, ali srećom, taj broj raste.

  Tri godine kasnije, dobila je priliku voditi tim programera, što joj je pružilo dragocjeno iskustvo u upravljanju. Od 2021. godine, radi kao Direktorica Sektora tehnologija i programiranja, te sada vodi Sektor poslovnih rješenja u firmi Libusoft Cicom.

  Njihova firma je lider u pružanju softverskih rješenja i konzultantskih usluga za javni sektor. Ponosna je što može reći da je njihov tim od preko 150 stručnjaka posvećen njihovim korisnicima, inovacijama i izvrsnosti u svemu što rade.

 • Silvija Žužul
  Silvija Žužul
  Članica Uprave Narodnih novina d.d.

  Silvija Žužul diplomirana je pravnica iz Zagreba. Rođena je 1981, a diplomirala je 2005. na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Pravosudni ispit položila je 2007. Karijeru je započela u odvjetništvu najprije kao odvjetnik vježbenik, a zatim kao odvjetnik. Radila je na HRT-u kao pravnik voditelj, zatim u APIS IT-u kao voditeljica odjela pravnih poslova, a sada je članica Uprave u NN d.d. Završila je i usavršavanje iz Javne nabave za koji posjeduje Certifikat. Diplomatsku akademiju MVPE-a završila je 2020.g. Završila je i Oxford akademiju za engleski jezik i tečno ga govori. Također, završila je i posjeduje diplome svih tečajeva talijanskog jezika, koji također tečno govori.

 • Tanja Novotni Golubić
  Tanja Novotni Golubić
  Zamjenica župana BBŽ

  Rođena je 29. prosinca 1978. godine. Živi u Daruvaru sa suprugom Tomislavom, roditeljima i dvojicom sinova; Filipom(13)i Matijom (10).
  Završila je Ekonomski fakultet u Zagrebu, kao magistra ekonomije. U akademskoj 2000./2001 godini bila je dobitnica Rektorove nagrade.
  Vlasnica je i dviju diploma Londonske škole za odnose s javnošću; Odnosi s javnošću i upravljanje reputacijom te Razvijanje komunikacijskih vještina.
  Radila je u bankarskom, obrazovnom i turističkom sektoru a od 2013. godine je zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije iz redova pripadnika češke nacionalne manjine.
  Na ovoj poziciji zastupa interese pripadnika češke manjine a u svom radu promiče očuvanje identiteta češke manjine na lokalnoj, regionalnoj i europskoj razini te se zalaže za učinkovitu participaciju pripadnika češke manjine u političkom, kulturnom i društvenom životu Bjelovarsko-bilogorske županije.
  U svom je dosadašnjem radu bila posebno usmjerena na područja zaštite i njegovanja materinskoga jezika, unaprjeđenje obrazovanja, zaštitu kulturne i prirodne baštine, zalaganje za jednakost te na razvoj modernog, otvorenog, interkulturalnog društva kao pretpostavkama održivog razvoja cjelokupne zajednice.
  Članica je Vijeća češke nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije, u prošla dva mandata je bila jedna od sedam članova Europskog dijalog foruma Federalne unije europskih manjina. Trenutno je voditeljica Literarnog kluba Saveza Čeha u Republici Hrvatskoj.
  Privatno, Tanja voli putovati i upoznavati druge kulture, čitati, neprestano se usavršavati i učiti te provoditi vrijeme sa svojom obitelji i prijateljima; najradije u prirodi.

 • Tina Markuš
  Tina Markuš
  Glavna tajnica Hrvatske radiotelevizije

  Diplomirana pravnica, obnaša funkciju Glavnog tajnika Hrvatske radiotelevizije. Izravno je odgovorna za podršku tijelima HRT-a u praćenju izvršavanja obaveza i provedbe odluka HRT-a. Kroz prethodno desetogodišnje iskustvo rada na upravljačkim i rukovodećim pozicijama u državnoj upravi stekla je visoku razinu stručnosti, znanja i ekspertize u segmentu upravljanja ljudima u izazovnim vremenima.

 • Željana Šikić
  Željana Šikić
  Članica Uprave,Hrvatske ceste d.o.o

  Željana Šikić ima raznoliko i bogato iskustvo u svojoj profesionalnoj karijeri. Trenutno obavlja funkciju članice Uprave u tvrtki Hrvatske ceste d.o.o.

  U prethodnim godinama obavljala je niz odgovornih pozicija:

  Od 2013. do 2022., bila je direktorica turističkog ureda Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, konkretno u Turističkoj zajednici Šibensko-kninske županije.

  U razdoblju od 2011. do 2013., vodila je Odsjek za prihvat i prijevoz posjetitelja u Javnoj ustanovi Nacionalni park Kornati.

  Tijekom godina od 1996. do 2010., Željana je bila direktorica turističkog ureda Turističke zajednice općine Murter-Kornati, specifično u okviru Turističke zajednice općine Murter-Kornati.

  U 1995. i 1996., obavljala je funkciju menadžera odjela za marketing u tvrtki Slanica d.d. u stečaju.

  U 1990. i 1991., bila je voditeljica turističke agencije Kornat Express d.o.o.

  Tijekom 1989. godine, vodila je autokamp “Čigrađa” u okviru tvrtke Slanica d.d. u stečaju.

  Njezino široko iskustvo i angažman na različitim pozicijama svjedoče o njezinoj sposobnosti prilagodbe i uspješnom vođenju u raznim sektorima, uključujući turizam, parkove prirode i marketing.

Datum

05 lis 2023
Expired!

VRIJEME

08:30 - 15:00

5.10.2023. Zagreb: Konferencija za žene u javnom sektoru

Women in Adria vas poziva na drugu konferenciju za žene u javnom sektoru. 

U javnom sektoru žene čine većinu zaposlenih, ali su još uvijek nedovoljno zastupljene na vodećim pozicijama, iako se vidi napredak. 

Od 128 gradova, žene vode tek 13, a 67 žena je na poziciji zamjenice gradonačelnika. 

Od 20 županija, samo na čelu dvije su žene – Martina Furdek-Hajdin u Karlovačkoj i Antonija Jozić u Požeško-slavonskoj županiji. U Karlovačkoj županiji je i žena zamjenica, a u osam županija, župani imaju za zamjenice žene. U pet županija na čelu županijskih skupština su žene, iako je broj vijećnika u svim županijama veći. U 17 županija više je žena na čelu upravnih odjela, a u ostale tri brojevi su gotovo izjednačeni. 

U gradskim upravama žene čine barem polovicu zaposlenih u 60 gradova uz visoku zastupljenost žena na vodećim pozicijama u gradskoj upravi
U gradskim poduzećima i ustanovama, žene također imaju visoku zastupljenost na vodećim pozicijama. 

Za žene u upravama javnih tvrtki još nemamo podatke, ali ćemo se potruditi pripremiti iz do konferencije, jer je na ovom polju postignut određeni napredak. 

Pridružite nam se i poslušajte inspirativne priče kolegica koje grade karijeru u javnom sektoru, a na 3 panela čut ćemo kako izgleda ženski leadership u lokalnoj samoupravi, javnim institucijama i javnim tvrtkama. 

 

ULAZNICE: 

 • Cijena ulaznice:  95 € , PDV uključen (715,78 kn)
 • Cijena ulaznica za WiA članice: 80 €,  PDV uključen (602,76kn)
 • za 5 i više osoba iz iste firme 15 % popusta na ulaznice
 • 15 % popusta na ulaznice dužnosnicima gradskih uprava članova Udruge gradova, 80€ PDV uključen
 • Prijave do 1.10.2023. do 23:59h
 • U ulaznice uključeno: predavanja+ goodybag + ručak + kava
 • Potrebna prijava
 • broj mjesta ograničen

 

PODACI ZA UPLATU:

Matić savjetovanje d.o.o. Ulica Ede Peročevića 6, 10000 Zagreb

IBAN: HR2123600001102270647

Opis plaćanja: Vaše ime i prezime – javna uprava

 

LOKACIJA:

 

DATUM I VRIJEME:

 • 5.10.2023., od 8:30h do 16.00h

 

OTKAZIVANJE :

Besplatno otkazivanje do 1.10. 2023. Nakon toga ne vršimo povrat.

Prijave za event dolje niže. Molimo da popunite obrazac za prijavu.
Za sva ostala pitanja slobodno se javite na vinka@womeninadria.com

p.s. Pogledajte na linku sve događaje koje organiziramo kroz godinu eventi – Women in Adria

Program

08:30 - 09:00
Registracija
9:10 - 9:15
Uvod i pozdravni govor
Predavači
Andrea Čović Vidović
09:15 - 09:35
Digitalna transformacija i javno upravljanje : što nas čeka?
TBD
Predavači
Ivana Vukov
09:35 - 09:55
OTVORENO
Helena će u svom izlaganju opisati putovanje kroz život, vrijednosti i pristup radu. Izlaganje "OTVORENO" istražuje ključne aspekte Heleninog identiteta, obiteljskog života, obrazovanja i duboko ukorijenjenih vrijednosti koje su oblikovale njezinu karijeru u javnom sektoru. Kroz osobnu priču i refleksiju, izlaganje će nas potaknuti na razmišljanje o vlastitim vrijednostima i načinima pristupa životu i radu.
Predavači
Helena Matuša
09:55 - 10:55
Panel: Žensko vodstvo u lokalnim samoupravama
TBD
Predavači
Antonia Radić Brkan, dr. sc. Petra Škrobot, Jasenka Crnković, Jasna Petek, Sandra Ban, Tanja Novotni Golubić
10:55 - 11:10
Pauza za kavu
11:10 - 11:30
Rastemo jer gradimo sustav vrijednosti. Vizija Pletera iz moje perspektive
Predavači
Martina Puljić
11:30 - 12:15
Mentalitet rasta: Transformirajte izazove u prilike
U dinamičnom okruženju javnog sektora, gdje promjene, stres i pritisci postaju norma, razvoj mentalne čvrstoće postaje preduvjet za uspješno funkcioniranje. Na ovom predavanju sudionice će saznati kako usvojiti i razumijeti mentalitet rasta koji omogućava traženje prilika za razvoj i učenje u svakoj situaciji. Saznat će i koje su tehnike i alati za razvoj mentalne čvrstoće koje odmah mogu primjeniti u praksi.
Predavači
Mirta Fraisman Čobanov
12:15 - 12:35
Predavači
Tina Markuš
12:35 - 13:35
Panel: Žensko vodstvo u državnim institucijama
Predavači
Antonija Krolo Vasilj, Danijela Horvatek Tomić, Danijela Stepić, Lana Pocrnja
13:35 - 14:15
Ručak
14:15 - 14:35
Žene u znanosti i visokom obrazovanju - nekad i danas
Žene u znanosti kroz povijest su pokazale nevjerojatnu snagu i značajnu ulogu u razvoju društva, a na poticanju uključivanja žena i stvaranjem prilika i mogućnosti u svim znanstvenim područjima treba ustrajati i u budućnosti. Veliku ulogu su odigrale upravo znanstvenice u sustavu visokog obrazovanja koje su upravo svojim osobnim primjerom i razvojnim putem (po)stale pokretač tog napretka. Na tom putu važno je postići dobar balans između privatnog i poslovnog života, uz ključne komponente: cjeloživotno učenje, motiviranost i predanost znanstvenom radu te puno truda ali ništa nije teško kad volite ono što radite ističe u najavi predavanja izv. prof. dr. sc. Marija Boban.
Predavači
Marija Boban
14.35 - 14.55
14.55 - 15.55
Panel: Žensko vodstvo u javnim tvrtkama
Predavači
Ivana Gudelj Tičak, Ivana Mrkonjić, Mirela Habijanec, Silvija Žužul, Željana Šikić
Andrea Čović Vidović
Andrea Čović Vidović
v. d. voditeljica Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i voditeljica medija
Andrea Čović Vidović ima više od 15 godina profesionalnog iskustva u EU-poslovima, diplomaciji, komunikacijama, menadžmentu i mentorstvu. Od srpnja 2022. voditeljica je medija za Europsku komisiju u Hrvatskoj, a od veljače 2023. i zamjenica voditelja Predstavništva Komisije te od 1. srpnja 2023. i v. d. voditeljica Predstavništva. Prije toga vodila je odnose s javnošću za Europski parlament u Hrvatskoj, i to od otvorenja Ureda u Hrvatskoj u veljači 2013. U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova radila je kao diplomatkinja na pregovorima Hrvatske o članstvu u EU-a te kao predavačica za europske politike, nakon čega je vodila sektore za Europsku uniju u Ministarstvu financija i Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Tijekom studija bila je suradnica na međunarodnim kulturnim projektima u Institutu za međunarodne odnose i razvoj u Zagrebu, a zatim regionalna koordinatorica međunarodnih ICT projekata za UNIQA osiguranje. Magistrirala je suvremene europske studije na Sveučilištu Sussex u Velikoj Britaniji te anglistiku i germanistiku na Sveučilištu u Zagrebu. Na Tehničkom sveučilištu u Dresdenu studirala je međunarodne odnose i germanistiku, a doktorsko istraživanje iz komparativne politike provodila na Sveučilištu u Zagrebu i na sveučilištu Johns Hopkins School of Advanced International Relations u Washington DCu. Alumna je njemačke službe za akademsku razmjenu Deutscher Akademischer Austauschdienst, američkog preddoktorskog programa Fulbright te britanskog akademskog programa Chevening. Volontira u više neprofitnih organizacija i autorica je projekta Women in the Lead Akademije za politički razvoj, kao i projekta AI in PR: Educating the Next Generation of Communicators Hrvatske udruge za odnose s javnošću.
Ivana Vukov
Ivana Vukov
Posebna savjetnica predsjednika Vlade Republike Hrvatske
Ivana je stručnjak iz područja javnog upravljanja s više od 20 godina profesionalnog iskustva u provođenju reformi i savjetovanju Vlada. Veliki je proponent agilnog načina rada stavljajući naglasak na radno okruženje u kojem vlada međusobno uvažavanje, suradnja, glad za znanjem i inovacijama. U proteklih 7 godina, u svojstvu posebne savjetnice predsjednika Vlade Republike Hrvatske, uspješno je vodila niz inicijativa rješavanja kompleksnih problema unutar javnog sustava, među kojima je, svakako, najvidljiviji redizajn sustava e-Građani – pušten u javnost u svibnju 2021. godine. Ivana se etablirala se kao glavni zagovornik digitalne transformacije u javnoj upravi i osobe koja premošćuje jaz javnog i privatnog sektora jasno komunicirajući prednosti uvođenja novih tehnologija u javni sektor te stvaranja preduvjeta za njihovu primjenu. Ivana je završila studij engleskog jezika i književnosti na Sveučilištu u Zagrebu te magisterij iz javnog upravljanja na Harvard Kennedy School of Government. Dobitnica je Andronico Abaroa Luksic Fellowship i Edward S. Mason Fellowship. Članica je Radne skupine za Generative AI Harvardovog Dᶺ3 Instituta (Digital, Data and Design).
Helena Matuša
Helena Matuša
Direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije
Helena Matuša je stručnjakinja s raznolikim iskustvom u poduzetništvu, poticanju prekogranične suradnje i podršci rastu poslovanja. Ima bogato radno iskustvo u različitim organizacijama i inicijativama. Njeno prethodno sudjelovanje u Nacionalnom odboru za transnacionalne programske suradnje i Programu Srednje Europe također ističe njen angažman u poticanju inovativnih međunarodnih projekata. Kao direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije, Helena potiče lokalne poduzetnike kroz strateško vođenje, mentorstvo i pristup resursima. Dodatno, Helena je sudjelovala u pokretanju HEALTH IT AKADEMIJE, specijaliziranog programa obrazovanja za IT stručnjake u sektoru zdravstva. Također je, uz potporu Krapinsko-zagorske županije, pokrenula Digitalni inovacijski hub za zdravlje i medicinsku informatiku u Hrvatskoj kao dio aktivnosti Poduzetničkog centra KZŽ. Helena je također član Upravnog odbora globalne inicijative WOMEN IN TECH, gdje vodi hrvatsko poglavlje.
Antonia Radić Brkan
Antonia Radić Brkan
Zamjenica gradonačelnika │Grad Makarska
Antonija je cijeli svoj životni i poslovni put provela u turizmu; od srednjoškolske naobrazbe i prakse u makarskim hotelima, studija kulture i turizma, pa na koncu i profesionalne karijere. Osamnaest godina bila je suvlasnica i direktorica agencije za destinacijski management i kreiranje doživljaja. Završila je akreditirani Executive MBA program za poduzetnike i menadžere. Njena agencija bila je nositelj nekoliko velikih destinacijskih projekata: nagrađivane Božićne Priče koja je kasnije prerasla u Advent u Zagrebu, projekta PARKiranje koji je Zagrebu donio titulu Europskog grada mobilnosti pa do konzultantskih projekata ekonomije doživljaja i destinacijskog menadžmenta svih većih hotelskih kuća na Jadranu. Nominacija za najutjecajniju osobu MICE industrije Središnje Europe u 2019. svjedoči o tome kako je Antonija sa svojim razmišljanjima, strategijom i predanim radom pridonijela prosperitetu ove grane gospodarstva. A onda su se paralelno sa nekim unutarnjim osjećajem da je vrijeme za promjene otvorile i mogućnosti da svoje znanje, iskustvo i kontakte da na raspolaganje gradu u kojem je odrasla. Uz gradonačelnika koji je također verziran na turizam, odlučila se vratiti iz Zagreba u Makarsku i kandidirati na prošlim lokalnim izborima te dati svoj doprinos u zaokretu razvoja Makarske kao jedne održive destinacije.
dr. sc. Petra Škrobot
dr. sc. Petra Škrobot
Gradonačelnica grada Samobora
Petra Škrobot rođena je 1988. godine u Zagrebu. Osnovnu školu Milana Langa završila je u Bregani te Gimnaziju Antuna Gustava Matoša u Samoboru. Nakon završene gimnazije upisuje Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje je završila preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Poslovne ekonomije te 2021. godine i poslijediplomski sveučilišni doktorski studij. Publicirala je više znanstvenih i stručnih radova. Po završetku studija radila je u privatnom sektoru u područjima prodaje i nabave te kao voditelj ključnih kupaca. Usporedno je, kao vanjski suradnik, sudjelovala u izvođenju seminarske nastave na Katedri za trgovinu na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Kad je upisala doktorski studij Ekonomije i poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu zaposlila se kao asistent na Katedri za trgovinu i međunarodno poslovanje, gdje je do gradonačelničke funkcije radila na izvođenju seminarske nastave te na znanstvenim projektima. Bavila se volonterskim radom i sudjelovala u mnogim humanitarnim projektima. Petra Škrobot osnivačica je stranke FOKUS u Samoboru i za gradonačelnicu Grada Samobora izabrana je kao kandidatkinja stranke FOKUS na lokalnim izborima u svibnju 2021. godine. Na lokalnim izborima u svibnju 2021. godine izabrana je prva gradonačelnica Grada Samobora, dr. sc. Petra Škrobot.
Jasenka Crnković
Jasenka Crnković
Zamjenica gradonačelnika , Osijek
Jasna Petek
Jasna Petek
mr.sc. Jasna Petek prof., zamjenica župana u 3. mandatu, Krapinsko-zagorska županija
mr.sc. Jasna Petek prof., zamjenica župana u 3. mandatu Radila je kao profesorica edukacijska rehabilitatorica 20 godina u odgoju i obrazovanju, s djecom s teškoćama u razvoju, u Centru za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice. Kroz svoje zvanje i dugogodišnje profesionalno iskustvo objedinjavala je obrazovnu, medicinsku i socijalnu struku. Srednju školu za odgoj i obrazovanje završila je u Zaboku. Diplomirala je na Učiteljskom fakultetu te na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na kojem je stekla i znanstveni stupanj magistrice znanosti nakon završenog poslijediplomskog studija. Cijeli svoj radni vijek, usavršavanja, društveni i profesionalni angažman usmjerila je prema razvoju i prepoznavanju edukacijsko – rehabilitacijske struke, te borbi za kvalitetniji život ranjivih skupina u društvu. Od 2013. godine zamjenica je župana Krapinsko – zagorske županije, zadužena za područja obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi, civilno društvo i mlade. U radu se rukovodi, prije svega, postulatima jednake dostupnosti, pristupačnosti i uključivosti. Velika je zagovarateljica ravnopravnosti žena i muškaraca na svim razinama i u svim područjima, posebice na upravljačkim pozicijama i u politici. Sa suprugom Draženom ima dvoje djece i četvero unučadi. Voli boravak u prirodi, a kao ljubiteljica hortikulture bavi se sa uzgojem cvijeća u svojem vrtu.
Sandra Ban
Sandra Ban
Voditeljica sektora poslovnih rješenja, Libusoft Cicom.
Započela je svoju karijeru u podršci za proračunsko računovodstvo i lokalnu riznicu. Nakon dvije godine, prešla je u konzultantski tim gdje je radila na snimci stanja i unapređenju procesa unutar JLP(R)S-a kroz uspostavu Financijskog upravljanja i kontrola u suradnji s korisnicima. U 2013. godini, odlučila je dodatno proširiti svoje vještine i postala je dio programerskog tima. Tada je bilo malo žena u tom području, ali srećom, taj broj raste. Tri godine kasnije, dobila je priliku voditi tim programera, što joj je pružilo dragocjeno iskustvo u upravljanju. Od 2021. godine, radi kao Direktorica Sektora tehnologija i programiranja, te sada vodi Sektor poslovnih rješenja u firmi Libusoft Cicom. Njihova firma je lider u pružanju softverskih rješenja i konzultantskih usluga za javni sektor. Ponosna je što može reći da je njihov tim od preko 150 stručnjaka posvećen njihovim korisnicima, inovacijama i izvrsnosti u svemu što rade.
Tanja Novotni Golubić
Tanja Novotni Golubić
Zamjenica župana BBŽ
Rođena je 29. prosinca 1978. godine. Živi u Daruvaru sa suprugom Tomislavom, roditeljima i dvojicom sinova; Filipom(13)i Matijom (10). Završila je Ekonomski fakultet u Zagrebu, kao magistra ekonomije. U akademskoj 2000./2001 godini bila je dobitnica Rektorove nagrade. Vlasnica je i dviju diploma Londonske škole za odnose s javnošću; Odnosi s javnošću i upravljanje reputacijom te Razvijanje komunikacijskih vještina. Radila je u bankarskom, obrazovnom i turističkom sektoru a od 2013. godine je zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije iz redova pripadnika češke nacionalne manjine. Na ovoj poziciji zastupa interese pripadnika češke manjine a u svom radu promiče očuvanje identiteta češke manjine na lokalnoj, regionalnoj i europskoj razini te se zalaže za učinkovitu participaciju pripadnika češke manjine u političkom, kulturnom i društvenom životu Bjelovarsko-bilogorske županije. U svom je dosadašnjem radu bila posebno usmjerena na područja zaštite i njegovanja materinskoga jezika, unaprjeđenje obrazovanja, zaštitu kulturne i prirodne baštine, zalaganje za jednakost te na razvoj modernog, otvorenog, interkulturalnog društva kao pretpostavkama održivog razvoja cjelokupne zajednice. Članica je Vijeća češke nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije, u prošla dva mandata je bila jedna od sedam članova Europskog dijalog foruma Federalne unije europskih manjina. Trenutno je voditeljica Literarnog kluba Saveza Čeha u Republici Hrvatskoj. Privatno, Tanja voli putovati i upoznavati druge kulture, čitati, neprestano se usavršavati i učiti te provoditi vrijeme sa svojom obitelji i prijateljima; najradije u prirodi.
Martina Puljić
Martina Puljić
Predsjednica Uprave, TD „Pleter-usluge“ d.o.o.
Martina Puljić trenutačno obnaša funkciju predsjednice Uprave tvrtke Pleter-usluge. Nakon što je završila Ekonomski fakultet u Zagrebu, započinje svoju karijeru u austrijskom koncernu Porr kao Voditeljica odjela za prodaju i marketing. U međuvremenu, Puljić završava i specijalistički poslijediplomski studij „Organizacija i menadžment“ na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Nakon ostvarenih uspjeha u Porru, Puljić se 2012. godine pridružuje tvrtki Pleter-usluge gdje svoj poslovni put gradi stepenicu po stepenicu. S mjesta Voditeljice Službe za marketing, prodaju i PR, krajem 2016. godine Puljić postaje članicom Uprave Društva, a u travnju 2021. stiže na čelnu funkciju iste tvrtke. Od dolaska na funkciju predsjednice Uprave do danas, Martina Puljić ističe važnost sinergije svih zaposlenika tvrtke, od onih u proizvodnom i uslužnom, do onih u administrativnom i upravljačkom sektoru, kao ključni pokretač uspjeha tvrtke kojoj je na čelu. Njezina strast leži u eliminaciji granica između kvalitete i konkurentnosti proizvoda i usluga, bez obzira na to jesu li u pitanju državna ili privatna poduzeća. Naglašava važnost efikasnosti proizvodnih procesa i stručnosti upravnog dijela Društva te potiče stručan i profesionalan pristup izvršenju svih poslovnih zadaća. Martina Puljić vjeruje da je upravo Pleter pravi primjer tvrtke koja ruši stereotipe kroz uključivost na svim razinama. Ističe kako vjeruje da je kombinacija njenog iskustva i profesionalnog pristupa poslu, činjenica da je žena te način vođenja koji se temelji na znanju, iskustvu i tzv. soft vještinama poput empatije, razumijevanja i slušanja ono zahvaljujući čemu uspješno vodi tvrtku posljednje dvije i pol godine. Martina Puljić zasluženo nosi priznanje za najuspješniju menadžericu u 2021. godini, koje dodjeljuje Hrvatska udruga poslovnih žena "Krug". Ovo priznanje potvrđuje njezin značajan doprinos poslovnom svijetu i sposobnost da bude uzor mnogim ženama na putu prema uspjehu.
Mirta Fraisman Čobanov
Mirta Fraisman Čobanov
mag.oeecc, EMBA, leadership coach, Partus akademija
Mirta Fraisman Čobanov završila je studij ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer financije, a potom na Henley Management Collegu u Londonu u okviru MBA studija stječe diplomu „Executive Certificate“. Licencirani je EMCC coach & coach Humanističko neurolingvističke psihologije koju je izučila na američkom studiju u Arizoni, a potom je u New Yorku stekla licencu za hipnoterapeuta. Završila je i petogodišnji studij psihodramske psihoterapije te stekla naziv psihodramskog terapeuta. Već 11 godina vlastnica je Partus akademije, u okviru koje pomaže menadžerima i liderima u njihovom osobnom i poslovnom rastu i razvoju. Njezin rad temelji se na podizanju razine emocionalne inteligencije pojedinaca, organizacija i timova te razvoju emocionalno inteligentno načina vođenja. Kreirala je i New Code Leadership TM metodologiju na kojoj se baziraju svi njeni edukacijski i individualni programi, a postulati i tehnike su opisani u knjizi : Kako voditi sebe i druge, koja je doživjela drugo izdanje, a trenutno i prijevod na engleski jezik.
Tina Markuš
Tina Markuš
Glavna tajnica Hrvatske radiotelevizije
Diplomirana pravnica, obnaša funkciju Glavnog tajnika Hrvatske radiotelevizije. Izravno je odgovorna za podršku tijelima HRT-a u praćenju izvršavanja obaveza i provedbe odluka HRT-a. Kroz prethodno desetogodišnje iskustvo rada na upravljačkim i rukovodećim pozicijama u državnoj upravi stekla je visoku razinu stručnosti, znanja i ekspertize u segmentu upravljanja ljudima u izazovnim vremenima.
Antonija Krolo Vasilj
Antonija Krolo Vasilj
Pomoćnica ravnatelja za provedbu uredbi Europske unije i međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje
Antonija Krolo Vasilj je stručnjakinja s bogatim iskustvom u području socijalnog osiguranja i implementacije europskih uredbi te međunarodnih ugovora. Rođena je u Zagrebu, gdje je započela svoju karijeru. Antonija je udana i ponosna majka troje djece. Njezino profesionalno putovanje obuhvaća niz značajnih pozicija: Trenutno obnaša funkciju pomoćnice ravnatelja za provedbu uredbi Europske unije i međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje od ožujka 2020. godine do danas. Prije toga, od rujna 2015. do ožujka 2020., Antonija je radila kao viši stručni suradnik specijalist za mirovinsko osiguranje u Odjelu za poslove Europske unije i međunarodnu suradnju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Zagreb. U razdoblju od rujna 2014. do kolovoza 2015., bila je stručni suradnik specijalist za mirovinsko osiguranje u istom odjelu. Tijekom razdoblja od lipnja 2013. do kolovoza 2014., Antonija je obnašala funkciju koordinatora za organizaciju poslovnog sustava u Sektoru za provedbu međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju i pravnih propisa Europske unije Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Zagreb. Od rujna 2008. do svibnja 2013., bila je viši upravni savjetnik u Odjelu za provedbu međunarodnih ugovora Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Zagreb. Od rujna 2006. do kolovoza 2008., obavljala je funkciju voditelja tima u Odjelu za provedbu međunarodnih ugovora Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Zagreb. Počevši od travnja 2005. do kolovoza 2006., Antonija je radila kao samostalni upravni referent u istom odjelu. Njezina predanost i stručnost u području socijalnog osiguranja čine je ključnim članom tima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.
Danijela Horvatek Tomić
Danijela Horvatek Tomić
Ravnateljica AZVO-a
Izv. prof. dr. sc. Horvatek Tomić, koja je na dužnost ravnateljice izabrana na četiri godine, zaposlena je na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je doktorirala 2009. godine. U zvanje docenta promaknuta je 2013. godine, a u zvanje izvanrednog profesora 2019. godine. Zahvaljujući dugogodišnjem obrazovanju, usavršavanju i angažmanu, tijekom svoga je profesionalnog rada stekla bogato iskustvo u području osiguravanja kvalitete te je 2014. godine imenovana voditeljicom Ureda za kvalitetu, a 2016. godine i predsjednicom Povjerenstva za upravljanje kvalitetom Veterinarskog fakulteta. Od 2018. do 2022. godine obnašala je dužnost prodekanice za kontrolu kvalitete Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Sudjelovala je u radu brojnih znanstvenih i stručnih međunarodnih i nacionalnih projekata, a znanstveno se usavršavala u Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Austriji i Sloveniji. Godine 2010. dobila je stipendiju programa Za žene u znanosti koju dodjeljuju Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO i L’Oréal Adria
Danijela Stepić
Danijela Stepić
univ.spec.oec. Glavna državna rizničarka
Rođena je 23. prosinca 1975. godine u Karlovcu. Godine 1994. završila je matematičku Gimnaziju u istom gradu, nakon čega je upisala Ekonomski fakultet u Zagrebu. Diplomirala je na smjeru računovodstva, smjeru koji je za nju bio najviše povezan s matematikom, njenom prvom ljubavi. Danas, s jednakim žarom kao i tih studentskih dana, voli računovodstvo, matematiku i brojke, a to su i temelji njenog današnjeg posla u pripremi i izradi državnog proračuna, izvršavanju državnog proračuna te kreiranju računovodstvene metodologije i metodologije financijskog izvještavanja za cijeli javni sektor, odnosno opću državu. Od početka poslovne karijere, radi u javnom sektoru na poslovima upravljanja javnim financijama. Karijeru je započela 1999. u Ministarstvu obrane, gdje je prvo radila u Upravi za financije i proračun 7 godina, a zatim 2 godine kao unutarnji revizor. Godine 2008. pridružila se Ministarstvu financija na poziciji ravnateljice Uprave za harmonizaciju sustava unutarnjih financijskih kontrola i unutarnje revizije u javnom sektoru, gdje je 4 godine radila na usklađivanju sustava unutarnjih financijskih kontrola sa zahtjevima EU u okviru pretpristupnih priprema za članstvo RH u EU. U Ministarstvu financija radila je i kao načelnica Sektora za pripremu državnog proračuna (2017. – 2019.) te kao zamjenica glavnog državnog rizničara (01/2022 – 07/2022). S pozicije zamjenice glavnog državnog rizničara, Vlada RH ju je 15. srpnja 2022. godine imenovala Glavnom državnom rizničarkom. Također, dvaput je angažirana na duži period kao konzultant na EU projektima (2013-2016 i 2019-2021) u zemljama u susjedstvu, gdje je radila s ministarstvima financija BIH, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije na reformama njihovih sustava upravljanja javnim financijama u okviru pretpristupnih priprema za članstvo u EU. Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 2014. godine, završila je poslijediplomski specijalistički studij "Upravljačko računovodstvo i interna revizija", a od 2019. godine polaznica je Doktorskog studija na istom fakultetu.
Lana Pocrnja
Lana Pocrnja
Glavna savjetnica ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.
LANA POCRNJA, mag. oec., od svibnja 2022. godine glavna je savjetnica ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Magistrirala je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, nakon čega je radila kao asistent u uredu predstavnika Grada Zagreba u Bruxellesu te u EUROCITIES mreži glavnih europskih gradova koja okuplja više od 140 velikih gradova, gdje je, kao i tijekom stažiranja u Europskom parlamentu, stekla iskustvo, vještine i znanja o funkcioniranju Europske Unije. Po završetku rada u Bruxellesu, radila je u Uredu za programe i projekte EU Grada Zagreba, gdje je obavljala poslove suradnje s nadležnim tijelima u sustavima upravljanja i kontrole sredstvima EU a, analize javnih poziva za sufinanciranje bespovratnim sredstvima EU a te poslove podrške u provedbi projekata. Iskustvo i znanja o EU projektima i funkcioniranju Europske unije, primjenjivala je i u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU u kojemu je obavljala posao savjetnice u Kabinetu, zatim glasnogovornice Ministarstva, a od 2019. do 2022. godine i posao savjetnice ministra. Trenutno obnaša funkciju glavne savjetnice ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te obavlja sveobuhvatne savjetodavne i analitičke poslove iz djelokruga Ministarstva, sudjeluje u definiranju poslovnih procesa te koordinira pripremu i obradu materijala za Vladu i Hrvatski Sabor. Ključna odgovornost glavne savjetnice jest pravilna primjena metodologije rada, postupaka i stručnih tehnika, procjena rizika i predlaganje mjera za izbjegavanje istih te na temelju svega navedenog - savjetovanje ministra i državnih tajnika o svim pitanjima iz djelokruga Ministarstva kao i predlaganje mjera, strategija i programa za unapređivanje rada u suradnji s rukovodećim službenicima u Ministarstvu.
Marija Boban
Marija Boban
Izvanredna profesorica Pravnog fakulteta, Sveučilišta u Splitu.
Izv. prof. dr. sc. Marija Boban je izvanredna profesorica Pravnog fakulteta, Sveučilišta u Splitu (gdje je zaposlena od 2000.g. do danas), predstojnica Zavoda za ekonomske, financijske i informacijske znanosti i statistiku i pročelnica Katedre za informacijske znanosti i statistiku. Osnivačica je i direktorica konzultantske kuće TechFuturo Innovation specijalizirane za poslovno savjetovanje u digitalnom dobu od 2017. s naglaskom na usklađivanje s GDPR-om, reviziju GDPR-a te edukacijske seminare za službenike za zaštitu podataka. Stručnjakinja za GDPR, zaštitu osobnih podataka, informacijsku sigurnost, pravo na pristup informacijama i računalnu forenziku. Nositeljica je kolegija Pravna informatika, statistika i metodologija društvenih istraživanja, Intelektualno vlasništvo i informacijska sigurnost, Baze podataka u pravu, Računalni kriminalitet, Sustavi nacionalne sigurnosti i Elektroničko poslovanje na Pravnom fakultetu u Splitu i Odjelu za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu. Vanjska je suradnica Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Kao predavačica sudjelovala je na više od 150 međunarodnih i domaćih znanstvenih i stručnih skupova uz prezentaciju radova koji su objavljeni u zbornicima radova i relevantnim znanstvenim i stručnim časopisima citiranim u bazama Scopus i Web of Science. Autorica je i koautorica 7 udžbenika, 140 znanstvenih i stručnih radova. Dobitnica je niza nagrada i priznanja te se kroz svoj dugogodišnji znanstveni i stručni rad profilirala kao stručnjakinja za informacijsku sigurnost, zaštitu osobnih podataka, krizno komuniciranje, krizno upravljanje, umjetnu inteligenciju, blockchain tehnologije, e- Zdravstvo, e-Upravu i računalnu forenziku.
Ivana Gudelj Tičak
Ivana Gudelj Tičak
Članica Uprave, APIS IT
Ivana Gudelj Tičak (r. 1973.) članica je Uprave APIS IT-a, najveće ICT tvrtke u hrvatskom javnom sektoru. Kao diplomirana inženjerka elektrotehnike karijeru je gradila u međunarodnim tehnološkim korporacijama kao što su HT, Hewlett Packard i Lectra na hrvatskom i regionalnom tržištu. Uz temeljne tehničke kompetencije, na različitim rukovodećim položajima stekla je bogato iskustvo u poslovnom savjetovanju, razvoju poslovanja, strateškom planiranju i prodaji te poslovnom upravljanju. Od 2017. na dužnosti je članice Uprave APIS IT-a, a uz pitanja digitalne transformacije javne uprave u svoje područje odgovornosti i ekspertize dodaje i integraciju ESG kriterija u poslovanje tvrtke.
Ivana Mrkonjić
Ivana Mrkonjić
Članica Uprave Hrvatske pošte
Gđa. Ivana Mrkonjić je po obrazovanju fizičarka, doktorica znanosti iz teorijske fizike čvrstog stanja. Predavala je nekoliko godina na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, potom je obnašala dužnost savjetnika u Misiji RH pri EU u Bruxellesu gdje je sudjelovala u pristupnim pregovorima za članstvo RH u EU. Radila je kao i ministar savjetnik u veleposlanstvima RH u Španjolskoj, Švedskoj i Češkoj, a potom kao državna tajnica u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, nakon čega je skoro pet godina provela u bankarskom sektoru jedne od najvećih banaka u RH. U svibnju 2017. dolazi u Hrvatsku poštu, a pet godina poslije postaje članica Uprave te tvrtke koja zapošljava gotovo 9000 ljudi. Ujedno je i predsjednica Upravnog odbora Zaklade Hrvatske pošte. Sudjelovala je na brojnim međunarodnim konferencijama, objavila je niz znanstvenih članaka, dobitnica je rektorove nagrade, a impresivno je i njeno poznavanje stranih jezika, jer ona govori engleski, francuski, talijanski, njemački, španjolski i nizozemski jezik.
Mirela Habijanec
Mirela Habijanec
Članica Uprave – direktorica društva Državne nekretnine d.o.o.
Diplomirana pravnica s višegodišnjim iskustvom rada na pravnim i imovinskim poslovima u trgovačkim društvima u vlasništvu Republike Hrvatske. Petnaest godina radi s nekretninama te na pravnim i komercijalnim poslovima vezanim uz imovinu. Na rukovodećim pozicijama se dokazala kroz odgovorno i ekonomično upravljanje. Završen Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu te Poslijediplomski specijalistički studij Organizacije i menadžmenta pri Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Posvećena je aktivaciji i komercijalizaciji portfelja društva Državne nekretnine d.o.o. te transparentnom i učinkovitom upravljanju.
Silvija Žužul
Silvija Žužul
Članica Uprave Narodnih novina d.d.
Silvija Žužul diplomirana je pravnica iz Zagreba. Rođena je 1981, a diplomirala je 2005. na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Pravosudni ispit položila je 2007. Karijeru je započela u odvjetništvu najprije kao odvjetnik vježbenik, a zatim kao odvjetnik. Radila je na HRT-u kao pravnik voditelj, zatim u APIS IT-u kao voditeljica odjela pravnih poslova, a sada je članica Uprave u NN d.d. Završila je i usavršavanje iz Javne nabave za koji posjeduje Certifikat. Diplomatsku akademiju MVPE-a završila je 2020.g. Završila je i Oxford akademiju za engleski jezik i tečno ga govori. Također, završila je i posjeduje diplome svih tečajeva talijanskog jezika, koji također tečno govori.
Željana Šikić
Željana Šikić
Članica Uprave,Hrvatske ceste d.o.o
Željana Šikić ima raznoliko i bogato iskustvo u svojoj profesionalnoj karijeri. Trenutno obavlja funkciju članice Uprave u tvrtki Hrvatske ceste d.o.o. U prethodnim godinama obavljala je niz odgovornih pozicija: Od 2013. do 2022., bila je direktorica turističkog ureda Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, konkretno u Turističkoj zajednici Šibensko-kninske županije. U razdoblju od 2011. do 2013., vodila je Odsjek za prihvat i prijevoz posjetitelja u Javnoj ustanovi Nacionalni park Kornati. Tijekom godina od 1996. do 2010., Željana je bila direktorica turističkog ureda Turističke zajednice općine Murter-Kornati, specifično u okviru Turističke zajednice općine Murter-Kornati. U 1995. i 1996., obavljala je funkciju menadžera odjela za marketing u tvrtki Slanica d.d. u stečaju. U 1990. i 1991., bila je voditeljica turističke agencije Kornat Express d.o.o. Tijekom 1989. godine, vodila je autokamp "Čigrađa" u okviru tvrtke Slanica d.d. u stečaju. Njezino široko iskustvo i angažman na različitim pozicijama svjedoče o njezinoj sposobnosti prilagodbe i uspješnom vođenju u raznim sektorima, uključujući turizam, parkove prirode i marketing.

Prijavite se