Datum

12 stu 2021
Expired!

VRIJEME

09:00 - 14:00

Čakovec 12.11. 2021: Konferencija za poduzetnice

Women in Adria vas poziva na prvu konferenciju za poduzetnice u Čakovcu! U zadnjih nekoliko godina održale smo 20-tak konferencija diljem Hrvatske i donosimo vam informacije koje vi i vaš biznis trebaju!

Naše konferencije su usmjerene na edukaciju, umrežavanje i pokretanje dijaloga za lokalnim vlastima o specifičnostima ženskog poduzetništva i mogućnostima potpore.

Događaj je namijenjen:

– iskusnim poduzetnicama
– ženama koje su na početku poslovanja

Ulaz se ne naplaćuje, ali zbog ograničenog broja mjesta obvezna je prijava putem kontakt obrasca niže.

Women in Adria članice mogu na konferenciju ponijeti rollup i letke.

LOKACIJA: Ulica bana Josipa Jelačića 22d, Čakovec (prostor bivše vojarne)

Konferencija se održava uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Program

9:00 - 9:30
Registracija i otvaranje konferencije, pozdravni govori
9:30 - 10:15
Mogućnosti financiranja postcovid razdoblju
Imat ćete priliku čuti o mogućnostima financiranja u RBA, jedinoj poslovnoj banci u Hrvatskoj koja ima program za poduzetnice; zatim mogućnosti financiranja preko HBOR-a te iz EU fondova i HAMAG-a
10:15 - 11:00
Certifikacijski brending: Što je certifikacijski brending i kako započeti u 5 koraka
Tema certifikacije i raznih poduzetničkih nagrada je u ovom trenutku vrlo aktualna i od iznimnog značaja za poduzetništvo, a posebno za nas žene poduzetnice. Kako smo mi žene sklone neprekidnom dokazivanju naše znanja i sposobnosti, bez da nas netko traži, tako same rijetko želimo za sebe reći da smo uspješne prije nego netko drugi izrazi pohvalu o nama. No, kako vrlo često moramo naše odluke donositi vrlo brzo i djelovati proaktivno, tako je i tema certifikacije za nas vrlo zanimljiva. Pojava certifikata i nagrada je u Hrvatskoj u posljednjih 15 godina doživjela svoj ponovni uzlazni trend. Percepcija i vrednovanje certifikata dobilo je marketinšku vrijednost što je nama poduzetnicama itekako ogromni plus da svojem tržištu, uz neovisnu potvrdu, dokažemo da znamo što radimo, bez da tražimo da netko javno istupa u naše ime i da nas hvali. Zato ćemo na ovom kratkom predavanju čuti o trenutno najznačajnijim certifikacijskim shemama koje postoje, benefitima certifikata, osnovnoj razlici, između certifikata i nagrada, te kako postojeće ili nove certifikate brendirati i pretvoriti u sredstvo koje generira prihod.
Predavači
Marijana Staneković
11:00 - 11:45
Žig-dragocjena poslovna imovina
Osnovali ste tvrtku te uložili vrijeme i novac u identitet vaše tvrtke i proizvoda, kreirajući pritom ime i zaštitni znak. Upravo je iz tog razloga vrlo važno da nakon godina uloženih u razvoj poslovanja netko treći, koristeći se vašim imenom/znakom, ne profitira. To možete spriječiti registracijom imena i/ili logotipa vaše tvrtke odnosno vaših proizvoda. Na predavanju ćete saznati što je žig, što se njime štititi, postupak zaštite u Hrvatskoj, Europi i na svjetskoj razini te što je važno prilikom odabira/stvaranja žigova. Također, dobit ćete odgovore na pitanja zašto su žigovi uopće važni, koja je njihova svrha te kakvu građanskopravnu zaštitu imate na raspolaganju kao nositelj žiga.
Predavači
Magdalena Kovačić
11:45 - 12:00
Pauza
12:00 - 13:00
Postanite direktorice svog svemira
Stres vam je stalni suputnik, iscrpljeni ste od jutra do mraka? Bojite se što donosi budućnost, osjećate kao da su vam sve lađe potonule? Život vam je „natovario“ više nego što možete nositi, čini vam se da nikad nećete uspjeti sve završiti, a nove obveze samo izviru? Ovakvi osjećaji i razmišljanja su normalni, ali posve su nepotrebni, i što je još gore – štetni za vas. Postoji način kako upravljati svojim reakcijama, mislima i osjećajima, ili bolje rečeno ne dozvoliti da oni upravljaju vama. Znanstveno potvrđena metoda kako preuzeti „volan“ svojeg života u vlastite ruke, a automatskog pilota izbaciti iz sjedišta zove se mindfulness. Bez pretjerivanja. U svijetu mindfulness doživljava svoj procvat na valu tzv. pozitivne psihologije, u svim područjima života. Ne, to nije još jedna tehnika self helpa, new age pomodarstvo, „kokreiranje“, iscjeljivanje… Mindfulness ima osnove u neuroznanosti i vrsta je emocionalne inteligencije, a ima potencijal da za vas bude „game changer“, najvažnija vještina koju ćete u životu naučiti. Ovo je jedinstvena prilika za sve one koji žele naučiti kako upravljati svojim mislima i osjećajima, kako ostati smiren u stresnim situacijama - ukratko, kako postati direktorica svog svemira!
Predavači
Branka Novosel
13:00 - 13:30
Panel rasprava: Žensko poduzetništvo u postcovid razdoblju
Moderatorica: Ivana Matić, Sudionici Okruglog stola: gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, zamjenik župana Josip Grivec, Petra Mesarić Horvat, IM-COMP d.o.o.
13:30 - 14:00
Moja poslovna priča-Dunja Franjić Bubek
14:00 -
Zatvaranje konferencije
Marijana Staneković
Marijana Staneković
Marijana Staneković, diplomirani inženjer prehrambene tehnologije i sveučilišni specijalist upravljanja kvalitetom, serijska poduzetnica i vlasnica certifikacijske kuće Marinorm d.o.o. i Varaždinske pivovare i destilerije Saperlot d.o.o. Kroz svoje dugogodišnje znanje i ekspertno iskustvo na području standardizacije pomogla je brojnim organizacijama kroz edukacije i certifikacijske projekte u postizanju značajnog poslovnog razvoja, otvaranja novih radnih mjesta i širenja na domaćem i međunarodnom tržištu. U trenutnom poslovnom projektu zajedno sa suprugom, otvorila je pivovaru i destileriju Saperlot d.o.o. čiji je prvi proizvod Saperlot Gin već osvojio brončanu medalju za kvalitetu na ovogodišnjem svjetskom natjecanju u Londonu.
Magdalena Kovačić
Magdalena Kovačić
Završila sam Pravni fakultet u Zagrebu, po struci sam magistra prava. Nakon fakulteta svoj put sam započela u gradskoj upravi. Radila sam i u odvjetničkom uredu, a trenutno sam zaposlena kao voditeljica ureda u Patent projekt d.o.o., društvu koje se bavi pružanjem usluga u području zaštite industrijskog vlasništva – zaštita patenta, zaštita žigova i zaštita industrijskog dizajna. Majka sam dvoje djece.
Branka Novosel
Branka Novosel
dr.sc., MindBodyLab Mindfulness
Dr. sc. Branka Novosel je stručnjakinja za neuroedukaciju, profesorica engleskog i njemačkog jezika, mindfulness i happiness coach, specijalist za workplace happiness i mindfulness curriculum developer. U Hrvatsku je dovela znanstvene programe koji omogućavaju učinkovitiji rast djece i odraslih. Osim što već 26 godina vodi školu stranih jezika i edukacijski centar Littera u Samoboru i u Hrvatsku je dovela ALOHA Mentalnu aritmetiku, Branka Novosel je edukatorica koja je među prvima u Hrvatskoj prepoznala važnost prakticiranja mindfulnessa za djecu i odrasle, a Littera je partner Google-ovog instituta za mindfulness - SIYLI. Predmet njenog znanstvenog i praktičnog interesa je neuroedukacija – kako najnovije znanstvene spoznaje o funkcioniranju mozga prenijeti u domove, škole i radna mjesta. Educirala se u različitim mindfulness metodama, nakon čega je napravila komparativnu analizu različitih pravaca u mindfulnessu, te osmislila program mindfulnessa Mind Body Lab za polaznike od predškolske dobi do programa za menadžere. Osim što ćete se na predavanju upoznati s mindfulnessom kao tehnikom osobnog razvoja, naučit ćete i nekoliko jednostavnih i učinkovitih tehnika kako smanjiti stres i učiniti si život ljepšim.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.